Σάββατο 06 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Δύο ισοπαλίες και στη μέση το ελληνικό ποδόσφαιρο…

Δύο ισοπαλίες και στη μέση το ελληνικό ποδόσφαιρο…

Ο ΠΑΟΚ απέτυχε να κερδίσει την Μπεϊτάρ και πάει στο Ισραήλ για να δώσει μια μεγάλη μάχη. Ο Αρης έμεινε όρθιος στην Αρμενία και θα έχει την ευκαιρία στο «Κ. Βικελίδης» να καθαρίσει την… μπουγάδα. Η Ελλάδα έχει τεράστια ανάγκη να προχωρήσουν και οι δύο ομάδες στην επόμενη φάση…

Ιδιο αποτέλεσμα, διαφορετική ανάγνωση. Ο ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί απέναντι στην Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ και έμπλεξε για τα καλά, όσον αφορά την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League.

Οι Ασπρόμαυροι δεν κατάφεραν να λύσουν τον… Γόρδιο Δεσμό της Μπεϊτάρ και πλέον όλα θα κριθούν στη ρεβάνς, που θα πραγματοποιηθεί την άλλη εβδομάδα στο Ισραήλ (03/08), με τους Θεσσαλονικείς να ψάχνουν μια μεγάλη νίκη, που θα τους δώσει το εισιτήριο για την επόμενη προκριματική φάση της τρίτης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αλλιώς θα ολοκληρώσουν πρόωρα την φετινή τους ευρωπαϊκή πορεία. Μια δύσκολη αποστολή για τον ΠΑΟΚ, σε μια χώρα που παραδοσιακά δυσκολεύει τις ελληνικές ομάδες.

Εχουμε δει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια ομάδες από το Ισραήλ να αποκλείουν ελληνικούς συλλόγους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Εάν συμβεί και πάλι κάτι αντίστοιχο, θα προκαλέσει μεγάλους τριγμούς στο οικοδόμημα του ΠΑΟΚ, που θα μείνει από πολύ νωρίς εκτός Ευρώπης και μάλιστα από μια ομάδα που είναι – φαινομενικά τουλάχιστον –  κατώτερη από τον ίδιο. Το είδαμε στην Τούμπα, όπου ο Δικέφαλος του Βορρά κυριάρχησε. Όμως, δεν κατάφερε να σκοράρει και αυτό ενδεχομένως να του κοστίσει ακριβά. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει μπροστά του μια εβδομάδα για να προετοιμάσει την ομάδα του και να την οδηγήσει στη νίκη, που θα της δώσει την πρόκριση και το δικαίωμα να συνεχίζει να ελπίζει στη συμμετοχή στους ομίλους του φετινού Europa Conference League.

Ισόπαλο, όμως, έληξε (1-1) και το παιχνίδι του Αρη με την Αραράτ στην Αρμενία, με τους γηπεδούχους να μπαίνουν καλύτερα στην αναμέτρηση, να αιφνιδιάζουν τους παίκτες του Τόλη Τερζή και να ανοίγουν το σκορ. Οι Θεσσαλονικείς, όμως, στη συνέχεια αντέδρασαν, ανέβασαν την απόδοσή τους και ισοφάρισαν με τον Πάλμα. Ένα γκολ που έδωσε το πάνω χέρι στον Αρη, όσον αφορά στην πρόκριση στην επόμενη φάση, παρότι πλέον δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Με μία απλή νίκη την ερχόμενη εβδομάδα στο Βικελίδης, έστω και με 1-0, η ομάδα της συμπρωτεύουσας θα περάσει στον τρίτο προκριματικό γύρο.

Σε ένα ματς που θα έχει τη βοήθεια των οπαδών της, σε μια έδρα που πάντα παίζει μεγάλο ρόλο σε αναμετρήσεις κόντρα σε ομάδες, όπως είναι η Αραράτ. Απειρες, χωρίς μεγάλα ονόματα. Ο Αρης έχει την ποιότητα και τις λύσεις που χρειάζονται για να τα καταφέρει. Το έργο του, πάντως, δεν θα είναι εύκολο και αυτό το γνωρίζει καλά ο Τόλης Τερζής, που θα κάνει ό,τι χρειάζεται, όσον αφορά στην προετοιμασία, για να μην πέσει η ομάδα του θύμα έκπληξης και να διατηρήσει ζωντανό το όνειρο της συμμετοχής στους ομίλους.

Τόσο οι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης, όσο και το ελληνικό ποδόσφαιρο, έχουν μεγάλη ανάγκη την πρόκριση στην επόμενη προκριματική φάση του Europa Conference League. Πρέπει να περάσουν στον τρίτο γύρο και να φτάσουν όσο πιο μακριά γίνεται στη φετινή διοργάνωση, τόσο για δικό τους καλό (οικονομικό, αγωνιστικό, βαθμολογικό) όσο και για το συνολικό καλό, καθώς η Ελλάδα χρειάζεται βαθμούς για να ανέβει στη βαθμολογία της UEFA.

Μετά την περσινή κάκιστη σεζόν για τους τέσσερις εκπροσώπους, η Ελλάδα έπεσε στην 20η θέση με 25.225 βαθμούς (ουσιαστικά 19η γιατί θα προσπεράσει τη Ρωσία που παραμένει εκτός), κάτι που σημαίνει πως από την επόμενη σεζόν επιστρέφουμε στα τέσσερα ευρωπαϊκά εισιτήρια, μετά το φετινό ευχάριστο διάλλειμα. Κι αν φέτος τα πράγματα δεν πάνε καλά για τις πέντε ομάδες μας και δεν υπάρξει μία πολύ καλή συγκομιδή, τότε ενδέχεται να υποθηκευτεί το μέλλον των ομάδων μας για αρκετά χρόνια.

Οι ελληνικές ομάδες πρέπει να μαζέψουν όσους περισσότερους βαθμούς γίνεται, για να ανέβει η χώρα μας στην βαθμολογία της UEFA…

Sports in

Και Βεζένκοφ και… «μπαμ» για τον Ολυμπιακό

Μετά τη «βόμβα» με Βεζένκοφ, στην κορυφή της λίστας του Ολυμπιακού βρίσκεται πλέον ο Εβάν Φουρνιέ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Ιουλίου 2024