Γκάφα ολκής: Το Βρετανικό υπ. Άμυνας έστειλε άκρως απόρρητο μειλ σε σύμμαχο του Πούτιν
Ξεκινά έρευνα για να βρεθεί ο υπεύθυνος της αποστολής του άκρως απόρρητου μειλ στο σύμμαχο του Πούτιν
- Το «νέο» πρόσωπο της Λίντσεϊ Λόχαν και η φράση «δεν έχω πειράξει τίποτα πάνω μου»
- Μπακογιάννη: Η Σακελλαροπούλου θα μπορούσε να προταθεί για την Προεδρία της Δημοκρατίας
- Εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο του Σικάγο έπαιξαν ξύλο με... τις πινακίδες «προσοχή βρεγμένο δάπεδο»
- «Πρέπει να κάνουν δήλωση ότι σέβονται το πολίτευμα» - Οι όροι για να πάρουν την ιθαγένεια οι Γλύξμπουργκ
Μία μεγάλη γκάφα έκανε υπάλληλος του υπουργείου Άμυνας, που έστειλε απόρρητα κρατικά μυστικά σε στενό σύμμαχο του Πούτιν. Μετά από το γεγονός αυτό το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας διέταξε να ξεκινήσει άμεσως έρευνα για να βρει τον υπάλληλο που το έστειλε.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Daily Mail, ένας «μικρός αριθμός» ηλεκτρονικών μηνυμάτων που προορίζονταν για το Πεντάγωνο και περιείχαν λεπτομερείς περιγραφές της βρετανικής έρευνας για τους υπερηχητικούς πυραύλους στάλθηκαν στο Μάλι λόγω της τυχαίας παράλειψης ενός «i» από μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Τι ακριβώς έγινε με την αποστολή των mail
Οι αξιωματούχοι έστειλαν τα μηνύματα σε μια διεύθυνση που έληγε με το domain .ml της δυτικοαφρικανικής χώρας, αντί για το .mil του αμερικανικού στρατού, ανέφερε η εφημερίδα Times. Το ίδιο λάθος στις ΗΠΑ αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα ότι είχε ως αποτέλεσμα εκατομμύρια στρατιωτικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου να πάνε στο Μάλι.
Το Μάλι ήταν μεταξύ των έξι αφρικανικών χωρών στις οποίες υποσχέθηκε δωρεάν αποστολές σιτηρών ο Βλαντιμίρ Πούτιν μετά την κατάρρευση της συμφωνίας με την Ουκρανία για τη Μαύρη Θάλασσα. Οι μισθοφόροι Βάγκνερ της Μόσχας έχουν επίσης αναπτυχθεί στο Μάλι για να πολεμήσουν στο πλευρό του στρατού κατά των τζιχαντιστών.
«Ξεκινήσαμε έρευνα μετά την αποστολή μηνυμάτων σε λάθος ηλεκτονικού ταχυδρομείου»
Εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας δήλωσε: «Έχουμε ξεκινήσει έρευνα μετά την εκ παραδρομής προώθηση μικρού αριθμού μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε λανθασμένο τομέα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
«Είμαστε βέβαιοι ότι δεν περιείχαν καμία πληροφορία που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την επιχειρησιακή ασφάλεια ή τα τεχνικά δεδομένα.»« Όλες οι ευαίσθητες πληροφορίες διαμοιράζονται σε συστήματα που έχουν σχεδιαστεί για να ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο παραπλάνησης.
«Το Υπουργείο Άμυνας επανεξετάζει διαρκώς τις διαδικασίες του και επί του παρόντος εκτελεί πρόγραμμα εργασιών για τη βελτίωση της διαχείρισης πληροφοριών, την πρόληψη της απώλειας δεδομένων και τον έλεγχο των ευαίσθητων πληροφοριών».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις