Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Κολωνός: Απολογήθηκε ο αστυνομικός για τους πυροβολισμούς - Τι υποστήριξε

Κολωνός: Απολογήθηκε ο αστυνομικός για τους πυροβολισμούς – Τι υποστήριξε

Οι Αρχές ερευνούν το παρελθόν του 38χρονου δράστη και αν εμπλέκεται και σε άλλες ληστείες.

Σε εξέλιξη είναι η έρευνα της αστυνομίας για την αιματηρή ληστεία που συνέβη την Τρίτη στον Κολωνό, όταν 38χρονος λήστεψε τράπεζα και ακολούθησε καταδίωξη και πυροβολισμοί.

Ο 38χρονος δράστης μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό, καθώς έφερε τραύμα στην κοιλιακή χώρα. Μετά από ένα πολύωρο χειρουργείο, το οποίο είχε ως στόχο να σταματήσει την αιμορραγία, ο 38χρονος νοσηλεύτηκε για περίπου 2-3 ώρες στη ΜΕΘ.

Ο 38χρονος παραμένει νοσηλευόμενος φρουρούμενος μέχρι να οδηγηθεί στον εισαγγελέας, έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή του.

Σημειώνεται ότι σήμερα, Τετάρτη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο ειδικός φρουρός που πυροβόλησε εναντίον του 38χρονου. Εξήγησε πως συνέβη το περιστατικό και υποστήριξε ότι έκανε χρήση του υπηρεσιακού του όπλου ευρισκόμενος σε άμυνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές ερευνούν αν ο δράστης έχει διαπράξει και άλλες ληστείες, αφού είναι ήδη γνωστός στις Αρχές.

Ήδη του χρεώνεται μια κλοπή από κατάστημα τυχερών παιχνιδιών το 2017, ενώ τους προηγούμενους μήνες είχε συλληφθεί για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και απείθεια.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, τρεις ημέρες πριν την ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στον Κολωνό, είχε επικοινωνήσει με τον πατέρα του στην Αλβανία ζητώντας του χρήματα για να ταξιδέψει.

Βίντεο ντοκουμέντο

Το MEGA εξασφάλισε βίντεο ντοκουμέντο ελάχιστα λεπτά μετά την καταδίωξη, στο οποίο διακρίνεται ο δράστης αιμόφυρτος στο έδαφος μετά τους πυροβολισμούς που δέχτηκε.

Το χρονικό

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 38χρονος αλβανικής υπηκοότητας άνδρας, το πρωί της Τρίτης λήστεψε τράπεζα στην περιοχή του Κολωνού. Ωστόσο, εκείνη την ώρα βρισκόταν στο υποκατάστημα ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίας, ο οποίος έκανε ανάληψη από το ΑΤΜ της τράπεζας.

Όταν ο αστυνομικός αντιλήφθηκε τη ληστεία, έκανε σήμα σε έναν μοτοσικλετιστή που περνούσε από το σημείο να σταματήσει και χρησιμοποιώντας τη συγκεκριμένη μοτοσικλέτα κυνήγησε τον 38χρονο.

Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, ο εκτός υπηρεσίας αστυνομικός, ειδοποίησε τους συναδέρφους του ενημερώνοντάς τους για το πού κινείται ο δράστης.

Τελικά, στη διασταύρωση της Λένορμαν με την Παλαμιδίου, ένα περιπολικό της Άμεσης Δράσης με μία ομάδα ΔΙΑΣ, προσπάθησαν να περικυκλώσουν τον 38χρονο και τότε, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, ο δράστης κινήθηκε με μαχαίρι απειλητικά προς το μέρος τους.

Τότε, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ένας από τους αστυνομικούς έκανε χρήση του υπηρεσιακού του όπλου και τον πυροβόλησε δύο φορές στην κοιλιακή χώρα.

Η επιχείρηση της αστυνομίας με τη σύλληψη του δράστη έχουν καταγραφεί από κάμερες καταστημάτων και οδικής κυκλοφορίας.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για το περιστατικό

«Πρωινές ώρες σε κατάστημα Τράπεζας στην περιοχή της Ομονοίας, ενεργοποιήθηκε από υπάλληλο της Τράπεζας το κουμπί πανικού για εν εξελίξει ληστεία.

Αστυνομικός, ευρισκόμενος εκτός υπηρεσίας, έξωθεν του καταστήματος την ώρα της ληστείας και από κοινού με το διευθυντή ασφαλείας της τράπεζας, ακολούθησαν πεζοί το δράστη, ο οποίος εξήλθε του καταστήματος έχοντας αφαιρέσει χρηματικό ποσό, ενημερώνοντας παράλληλα το κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Άμεσα κατέφθασαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., καθώς και περιπολικό της Άμεσης Δράσης. Ο δράστης, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε χρηματικό ποσό, αποπειράθηκε με αιχμηρό αντικείμενο να τραυματίσει δύο αστυνομικούς, ένας εκ των οποίων έκανε, αμυνόμενος, χρήση του υπηρεσιακού του οπλισμού, τραυματίζοντας το δράστη.

Από το σημείο διερχόταν ιδιωτικό ασθενοφόρο, το οποίο ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς για να παραλάβει το δράστη, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Γ.Ν.Α. Ευαγγελισμός.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας».

Πώς περιέγραψε την καταδίωξη αυτόπτης μάρτυρας

Αυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση από το σοβαρό επεισόδιο που σημειώθηκε στον Κολωνό, περιέγραψε τις σκηνές τρόμου που βίωσε.

Όπως ανέφερε ο μάρτυρας, άκουσε τους ειδικούς φρουρούς να καλούν το δράστη, ο οποίος φέρεται να είχε κάνει ληστεία σε τράπεζα, να ακινητοποιηθεί.

Εκείνος συνέχισε να τρέχει και στη συνέχεια ακούστηκαν δυο πυροβολισμοί και δεν μπόρεσε να διακρίνει κάτι άλλο.

«Ο αστυνομικός του λέγε να σταματήσει, αλλά εκείνος δεν σταμάταγε και προχώρησε προς τα πέρα. Από κει και πέρα άκουσα τους δυο πυροβολισμούς και τίποτα άλλο», ενώ σύμφωνα με τον μάρτυρα ο δράστης «χτύπησε το περιπολικό, και σηκώθηκε και προχώραγε προς τη Λένορμαν».

Στο ερώτημα αν είδε το δράστη να βγάζει μαχαίρι και να απειλεί τους αστυνομικούς, τόνισε ότι δεν μπορούσε να έχει εικόνα από εκεί που ήταν, καθώς βρισκόταν μακριά. «Ήταν μεγάλη απόσταση για να το δω».

Ο μάρτυρας ανέφερε ότι οι αστυνομικοί έλεγαν από την αρχή στο δράση: «Σταμάτα», ενώ τόνισε ότι δεν άκουσε να λέγεται κάτι στο οποίο να γινόταν αναφορά στη ληστεία.

Sports in

«Κλείνουν» τα πρώτα φιλικά στον Άρη

Οι κιτρινόμαυροι αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες να ανακοινώσουν τρία ή τέσσερα παιχνίδια προετοιμασίας, που θα διεξαχθούν στην Ολλανδία, κατά το διάστημα του βασικού σταδίου της προετοιμασίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024