Πολωνός πρωθυπουργός: «Η Wagner προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει το ΝΑΤΟ»
«Η Wagner είναι επικίνδυνη και μετακινούνται στην ανατολική πτέρυγα για να την αποσταθεροποιήσουν»
- Αράχωβα: Ακόμη και αυτοκίνητο οδικής βοήθειας δεν είχε αλυσίδες – Τι λέει ο δήμαρχος για τις ουρές χιλιομέτρων
- Νέα καταστροφή υποθαλάσσιου καλωδίου μεταξύ Φινλανδίας και Εσθονίας - Δεν αποκλείεται το σαμποτάζ
- Είκοσι χρόνια μετά το τσουνάμι της Ινδονησίας, ελπίζει μια μέρα να δει ξανά τον γιο της
- Πώς θα τα πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας χωρίς πρόστιμο - Έως τις 31 Δεκεμβρίου η προθεσμία
«Μαχητές της ρωσικής οργάνωσης μισθοφόρων Wagner μεταφέρονται κοντά στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ για να αποσταθεροποιήσουν τη στρατιωτική συμμαχία», δήλωσε ο Πολωνός πρωθυπουργός σήμερα.
Οι στρατιώτες της Wagner ξεκίνησαν να εκπαιδεύονται μαζί με τον εθνικό στρατό της Λευκορωσίας, αναγκάζοντας την Πολωνία να αρχίσει να μετακινεί πάνω από 1.000 στρατιώτες κοντά στα σύνορα.
«Η οργάνωση Wagner είναι εξαιρετικά επικίνδυνη»
Την Τρίτη, κατηγόρησε τη Λευκορωσία ότι παραβιάζει τον εναέριο χώρο της με στρατιωτικά ελικόπτερα. «Χρειάζεται να γνωρίζουμε ότι ο αριθμός των προκλήσεων θα αυξηθεί», δήλωσε ο Ματέους Μοραβιέτσκι ύστερα από συνάντηση με τον Λιθουανό πρόεδρο Γκιτάνας Ναουσέντα στην ανατολική Πολωνία.
«Η οργάνωση Wagner είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και μετακινούνται στην ανατολική πτέρυγα για να την αποσταθεροποιήσουν». Οι πολιτικοί συναντήθηκαν στον διάδρομο του Σουβάλκι, μια αραιοκατοικημένη αλλά στρατηγικά σημαντική περιοχή του πολωνικού εδάφους μεταξύ της Λευκορωσίας και του ρωσικού θύλακα Καλίνινγκραντ που ενώνει τις χώρες της Βαλτικής με άλλα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ.
«Ο αριθμός των μαχητών στη Λευκορωσία ξεπερνά τους 4.000»
Ο Ναουσέντα δήλωσε ότι αριθμός των μαχητών Wagner στη Λευκορωσία θα μπορούσε να ξεπερνά τους 4.000. «Δεν πρέπει μόνο να μιλήσουμε για τα μέτρα σε εθνικό επίπεδο αλλά επίσης…τι θα πρέπει να γίνει εάν αυτή η κατάσταση γίνει ακόμα πιο περίπλοκη, συμπεριλαμβανομένου του κλεισίματος των συνόρων με τη Λευκορωσία», δήλωσε ο Ναουσέντα.
«Αυτό θα πρέπει να γίνει με συντονισμένο τρόπο μεταξύ της Πολωνίας, της Λιθουανίας και της Λετονίας». Η Λευκορωσία επέτρεψε στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να χρησιμοποιήσει το έδαφός της ως εφαλτήριο για την εισβολή στην Ουκρανία, αλλά δεν έχει στείλει δικά της στρατεύματα στον πόλεμο.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις