ΚΚΕ: Κανένας να μη δεχτεί τον Μεσαίωνα του 16ωρου
Το ΚΚΕ τονίζει ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης «προκαλεί τη νοημοσύνη όλων όταν προσπαθεί να κρύψει την εξυπηρέτηση των εργοδοτικών απαιτήσεων πίσω από τη φράση ‘αν το θέλει ο εργαζόμενος’»
- Ο καλλιτέχνης που απείλησε ότι θα κατέστρεφε πολύτιμα έργα τέχνης αν ο Τζούλιαν Ασάνζ πέθαινε στη φυλακή
- Για ποια εγκλήματα κατηγορούνται οι Νετανιάχου, Γκάλαντ και Ντέιφ
- Να απομονώσει τους αποστάτες καλούν οι 87+ τον πολιτικό κόσμο - «Να μην αποδεχτούν έδρες προϊόν συνωμοσίας»
- Οι καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της Black Friday
Με την οργάνωση και τον αγώνα οι εργαζόμενοι να τους αναγκάσουν να πάρουν πίσω αυτό το «έκτρωμα» για το 16ωρο, τονίζει το ΚΚΕ για τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη, αναφορικά με τη δυνατότητα των εργαζομένων να εργάζονται σε πολλαπλούς εργοδότες «δύο οχτάωρα».
Σχολιάζει πως είναι εξυπηρέτηση των εργοδοτικών απαιτήσεων και ωμός καταναγκασμός των εργαζομένων σε συνθήκες ανέχειας, ακρίβειας και χαμηλών μισθών.
«Μετά το ‘δικαίωμα’ στη 10ωρη εργασία χωρίς υπερωριακή αμοιβή που θεσπίστηκε με τον νόμο ‘Χατζηδάκη’, ο νέος υπουργός εργασίας, Ά. Γεωργιάδης, ανακοίνωσε και το ‘δικαίωμα’ στη δουλειά μέχρι και 16 ώρες την ημέρα, με απασχόληση σε περισσότερους από έναν εργοδότη, αξιοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ για την ‘παράλληλη απασχόληση’», αναφέρει ο Περισσός στην ανακοίνωσή του.
Υπογραμμίζει ότι «ο υπουργός προκαλεί τη νοημοσύνη όλων όταν προσπαθεί να κρύψει την εξυπηρέτηση των εργοδοτικών απαιτήσεων πίσω από τη φράση ‘αν το θέλει ο εργαζόμενος’» και σχολιάζει πως, «σε συνθήκες ανέχειας και εκτίναξης της ακρίβειας, που οδηγεί σε πραγματική μείωση των – ήδη χαμηλών – μισθών, αλλά και σε συνθήκες εργοδοτικών εκβιασμών, δεν υπάρχει καμία ‘επιθυμία’ των εργαζομένων, υπάρχει απλά ο ωμός καταναγκασμός».
«Να πάρουν πίσω αυτό το έκτρωμα»
«Ο υπουργός Εργασίας, μάλιστα, εξαγγέλλει τη δήθεν ‘εθελοντική’ 16ωρη δουλειά, την ώρα που ήδη υπάρχει μεγάλη αύξηση των εργατικών ‘ατυχημάτων’, εξαιτίας της εντατικοποίησης της δουλειάς, της έλλειψης μέτρων ασφαλείας και υγιεινής, αλλά και της διάλυσης της Επιθεώρησης Εργασίας», σημειώνει το ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι, «παράλληλα, η μετατροπή των εργαζόμενων σε ‘πολυεργαλεία’ θα κρατήσει ψηλά το ποσοστό ανεργίας, η μείωση του οποίου έχει τεθεί από την κυβέρνηση ως προϋπόθεση για την επαναφορά εργατικών δικαιωμάτων, όπως αυτό των ‘τριετιών’».
Το ΚΚΕ τονίζει πως δεν πρέπει να δεχτεί κανένας και καμία «τον Μεσαίωνα στον οποίο μας γυρίζουν οι ‘πολυδύναμοι εκσυγχρονιστές’, αξιοποιώντας, μάλιστα, την περίοδο των καλοκαιρινών αδειών, γιατί νομίζουν ότι έτσι θα αποφύγουν τις αντιδράσεις και την κατακραυγή».
«Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες μπορούν με την οργάνωση και τον αγώνα τους να τους αναγκάσουν να πάρουν πίσω αυτό το ‘έκτρωμα’. Να επιβάλουν την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με πραγματικές αυξήσεις και σύγχρονα δικαιώματα παντού», καταλήγει ο Περισσός.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις