Μύκονος: Τέλος οι ξαπλώστρες και οι ομπρέλες μέσα στη θάλασσα
Μέχρι πρότινος ήταν στην κυριολεξία μέσα στη θάλασσα στην παραλία Ψαρρού στη Μύκονο.
- «Τουλάχιστον 100 Βορειοκορεάτες στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε μάχες στο Κουρσκ»
- Ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος είναι ήδη εδώ – Έχει άλλη μορφή και δεν γίνεται μόνο στην Ουκρανία
- Με τι δεν είναι ικανοποιημένοι οι εργαζόμενοι - Και δεν είναι ο μισθός η μεγαλύτερη ανησυχία τους
- Μπέζος για τη βία κατά των γυναικών: Έχουν ευθύνη όλοι οι θεσμοί
Τέλος στις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες, που ήταν μέσα στη θάλασσα στην παραλία Ψαρρού στη Μύκονο.
Οι ξαπλώστρες και οι ομπρέλες μέχρι πρότινος ήταν στην κυριολεξία μέσα στη θάλασσα στην παραλία Ψαρρού στη Μύκονο αλλά από σήμερα αυτό άλλαξε.
Σύμφωνα με το MykonosLiveTv, στις 5 Ιουλίου, ομπρέλες και ξαπλώστρες βρίσκονταν κατά μήκος της ακτής στην παραλία στη Μύκονο ενώ κάποιες ξαπλώστρες ήταν τοποθετημένες ακόμα και μέσα στη θάλασσα, όμως σήμερα, και μετά τις κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα για ελεύθερες παραλίες η εικόνα άλλαξε.
Οι ξαπλώστρες και οι ομπρέλες τραβήχτηκαν προς τα έξω, σε απόσταση κάποιων μέτρων από τον αιγιαλό. Ωστόσο άγνωστο παραμένει αν πρόκειται για πρωτοβουλία των ιδιοκτητών να ανοίξουν τον χώρο, ώστε να αποφευχθεί και ενδεχόμενος έλεγχος μετά τον σάλο που έχει προκύψει σε όλη τη χώρα για τις ελεύθερες παραλίες ή αν έχουν επιβληθεί πρόστιμα.
Εξαπλώνεται το «κίνημα της πετσέτας»
Την ίδια στιγμή το «κίνημα της πετσέτας» ισχυροποιείται. Νέα κινητοποίηση από πολίτες που ζητούν ελεύθερες παραλίες προγραμματίζονται καθημερινά.
Η πιο πρόσφατη ήταν το πρωί της Δευτέρας στην Χαλκιδική, με το κάλεσμα να αναφέρει «διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, υπερασπιζόμαστε τους δημόσιους χώρους».
Σύμφωνα με τις καταγγελίες πολιτών, επιχειρήσεις έχουν κλείσει τη δίοδο στον αιγιαλό και ο μόνος τρόπος για να έχει κανείς πρόσβαση είναι να καταβάλλει αντίτιμο.
Για απόλυτη καταστρατήγηση των κανόνων στο ζήτημα αυτό, έκανε λόγο το μέλος του Κινήματος Ελεύθερες Παραλίες Χαλκιδικής, Γιάννης Χολονγκούνης. Όπως επισήμανε, στην ΕΡΤ, παραχωρούνται, για παράδειγμα, 500 τετραγωνικά μέτρα και καταλαμβάνονται 2,5 στρέμματα. «Είναι εξωφρενικό αυτό που συμβαίνει στην Κασσάνδρα», κατέληξε χαρακτηριστικά.
Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έλεγχοι στα Φαλάσαρνα μετά τις καταγγελίες για κατάληψη δημόσιου χώρου στην παραλία που έχει αξιολογηθεί από εκατομμύρια επισκέπτες ως μία από τις 25 καλύτερες παραλίες στον κόσμο. Οι παρανομίες και τα προβλήματα στην κατάληψη του δημόσιου χώρου είναι περισσότερο από εμφανή, καταγγέλλουν και μέλη της πρωτοβουλίας Φαλάσαρνα. Η κατάληψη του δημόσιου χώρου στην παραλία ξεπερνάει το 80%, τη στιγμή που επιτρέπεται μόνο το 30%, σε περιοχές του δικτύου Natura όπως αυτή.
Παρόμοια εικόνα καταγράφεται και στην Κέρκυρα. Κι εκεί φουντώνουν οι διαμαρτυρίες, κυρίως μέσω των κοινωνικών δικτύων, με καταγγελίες Κερκυραίων για καταλήψεις παραλιών και κακές συμπεριφορές επιχειρηματιών.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις