Πέθανε ο ποιητής και πεζογράφος Κωστής Γκιμοσούλης
Ο Κωστής Γκιμοσούλης είχε στο ενεργητικό του πέντε ποιητικές συλλογές, μυθιστορήματα και διηγήματα, δημοσιευμένα σε εφημερίδες και περιοδικά
- Κόκκινος συναγερμός στη Βαρκελώνη για τις πλημμύρες - Εκλεισε το αεροδρόμιο, ακινητοποιήθηκαν τα τρένα
- Πιστεύετε ότι ο σκύλος που γυρνά ανάσκελα, όταν συναντά άλλον σκύλο, φανερώνει υποταγή;
- Rich List 2024: Χάρι Στάιλς & Ντούα Λίπα οι πιο πλούσιοι καλλιτέχνες κάτω των 30
- Τι θα έλεγε σήμερα ο Τζορτζ Όργουελ εάν παρατηρούσε τον Τραμπ
Πέθανε ο ποιητής και πεζογράφος Κωστής Γκιμοσούλης, όπως ενημέρωσε με ανακοίνωσή της η Εταιρεία Συγγραφέων. Ο Κωστής Γκιμοσούλης, αναγνωρίσιμος καλλιτέχνης και σημείο αναφοράς μιας γενιάς που άρχισε να δημιουργεί τη δεκαετία του ’80 και να πρωταγωνιστεί στα λογοτεχνικά τεκταινόμενα των επόμενων δεκαετιών. Κείμενά του δημοσιεύονταν συχνά στον περιοδικό Τύπο της εποχής.
Ιδιαίτερη ποιητική μορφή στον χώρο των γραμμάτων, εμφύσησε στα κείμενά του την ελευθερία πνεύματος και την αέναη καλλιτεχνική περιπλάνηση που ταξίδευαν πάντα και τον ίδιο.
Η Εταιρεία Συγγραφέων τον αποχαιρετά με ένα απόσπασμα από το ποίημα του «Αγάπη από ζήλια»:
«Έφυγε κι ήρθε
ήρθε κι έφυγε
γκρέμισε τον τοίχο
και τον έχτισε
άναψε φωτιά στο σπίτι
και την έσβησε
ένα φεγγάρι μ’ ερωτεύτηκε».
Βιογραφικό
Ο Κωστής Γκιμοσούλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών, εργάστηκε για πολλά χρόνια ως συμβολαιογράφος. Είχε στο ενεργητικό του ποιητικές συλλογές, μυθιστορήματα και διηγήματα δημοσιευμένα σε εφημερίδες και περιοδικά.
Το 1997 συμμετείχε ως ηθοποιός, υποδυόμενος έναν ήρωά του, στη μικρού μήκους ταινία Δεύτερο κράνος της Αθηνάς Σακελλαρίου, που προβλήθηκε στο φεστιβάλ Δράμας.
Εξέδωσε τις δύο πρώτες ποιητικές του συλλογές το 1983, και πέρασε στον πεζό λόγο το 1988.
Οι ποιητικές του συλλογές ήταν: «Επικίνδυνα παιδιά», » ξυλοκόπος πυρετός»,» H αγία μελάνη», «Το στόμα κλέφτης», «Αγάπη από ζήλια» . Από το πεζογραφικό του έργο ξεχωρίζουν οι τίτλοι: «Μια νύχτα με την Κόκκινη», «Ανατολή», «Χέρι στη φωτιά», «Βρέχει φως», «Το θηρίο είναι παντού», «Στάχτη στα μάτια», «Ο άγγελος της μηχανής», «Το φάντασμά της», «Το αηδόνι στο πόδι της», «Όλες μία» και «Μεταξοχώρι». Το βιβλίο του «Μαύρος χρυσός» περιείχε ποιήματα, διηγήματα και ζωγραφιές με νερομπογιές, ενώ στο «Για να μάθεις να πετάς», η εικονογράφηση ήταν του Γιάννη Ψυχοπαίδη. Έργα του έχουν μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες. Είχε βραβευτεί με το βραβείο Μαρίας Ράλλη για την ποιητική του συλλογή «Ο ξυλοκόπος πυρετός».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις