Λέσβος: Το Λιμενικό εντόπισε και διέσωσε 48 μετανάστες σε ακυβέρνητη λέμβο
Διασώθηκαν 48 μετανάστες στη Λέσβο- Βρίσκονταν σε ακυβέρνητη λέμβο
Στον εντοπισμό και τη διάσωση 48 μεταναστών στη Λέσβο προχώρησε το Λιμενικό Σώμα, το πρωί της Κυριακής.
Επίσης, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Λιμενικό, τρεις από τους διασωθέντες παρελήφθησαν από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «Βοστάνειο» για την παροχή πρώτων βοηθειών, όπου παραμένουν νοσηλευόμενοι.
Η ανακοίνωση από το Λιμενικό:
Πρωινές ώρες σήμερα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή της Αγριελιάς ν. Λέσβου, μία (01) πνευστή ακυβέρνητη λέμβο, στην οποία επέβαινε ικανός αριθμός ατόμων.
Άμεσα το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση σαράντα οκτώ (48) αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον λιμένα Μυτιλήνης.
Τρεις από τους διασωθέντες παρελήφθησαν από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης “BOΣΤΑΝΕΙΟ” για την παροχή πρώτων βοηθειών, όπου παραμένουν νοσηλευόμενοι.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, ενώ η λέμβος βυθίστηκε.
Αυξήθηκαν κατά 65% οι ροές προς την Ελλάδα
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στις τρεις μεγαλύτερες χώρες «πρώτης υποδοχής», δηλαδή Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα, ο αριθμός των ανθρώπων που έφτασαν παράτυπα στις ακτές τους κατά το πρώτο επτάμηνο του έτους (1η Ιανουαρίου – 31η Ιουλίου) ανήλθε σε 115.072, έναντι 64.391 στο ίδιο διάστημα του 2022 – μια αύξηση, δηλαδή, της τάξης του 80%.
Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι ανάμεσα στα τρία αυτά κράτη-μέλη της ΕΕ η Ισπανία μοιάζει να αποτελεί, για την ώρα τουλάχιστον, εξαίρεση.
Πράγματι, την ώρα που στην Ιταλία οι αφίξεις το παραπάνω διάστημα παρουσιάζονται αυξημένες κατά 115% και στην Ελλάδα κατά σχεδόν 65%, στην Ισπανία καταγράφεται μια, οριακή έστω, μείωση της τάξης του 3,3%. Κάτι, μάλιστα, που γίνεται πιο σημαντικό καθώς έρχεται να προστεθεί σε μια μείωση της τάξης του 70% για όλη τη διάρκεια του 2022.
Υπενθυμίζεται πως η Ισπανία ήταν για κάποια χρόνια – το 2018 και το 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία – η βασική «πύλη» εισόδου προσφύγων και μεταναστών στην ΕΕ. Ωστόσο, μια σειρά παράγοντες, από τις εξελίξεις στις χώρες προέλευσης μέχρι τις αλλαγές στα δίκτυα των διακινητών, συνέβαλαν ώστε η εικόνα αυτή να αλλάξει και το κέντρο βάρους να μεταφερθεί πιο ανατολικά και κυρίως στην πλευρά της Ιταλίας, η οποία σηκώνει σήμερα το μεγαλύτερο βάρος.
- Mac Miller: Η οικογένεια του ράπερ κυκλοφορεί το «Balloonerism» έξι χρόνια μετά τον θάνατό του
- Αμερικανός αναλυτής: «Ουκρανική προπαγάνδα ο ρωσικός διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος!»
- Σαμποτάζ στη Βαλτική: Ενδείξεις για κινεζική εμπλοκή
- Target: Η μεγαλύτερη απώλεια κερδών σε δύο χρόνια για την αλυσίδα εκπτωτικών πολυκαταστημάτων – Τι έφταιξε
- Μάντσεστερ Σίτι: Ανανέωσε ο Γκουαρντιόλα μέχρι το 2027 (pics+vid)
- Ένας ακόμα εκλεκτός του Τραμπ κατηγορούμενος για σεξουαλικό έκλημα – Νέα στοιχεία για τον Πιτ Χέγκσεθ