Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση Κικίλια με τον πρόεδρο του ΣΠΑΥ για την πρόληψη των πυρκαγιών στον Υμηττό

Συνάντηση Κικίλια με τον πρόεδρο του ΣΠΑΥ για την πρόληψη των πυρκαγιών στον Υμηττό

Ο Βασίλης Κικίλιας συζήτησε με τον Γιάννη Κωνσταντάτο για τα θέματα της πρόληψης πυρκαγιών σε τοπικό επίπεδο, μέσα από την εμπλοκή της τοπικής αυτοδιοίκησης

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα, με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Προστασίας για την Ανάπτυξη του Υμηττού (ΣΠΑΥ) και δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτο.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο, την συνάντηση είχε ζητήσει ο κ. Κωνσταντάτος, προκειμένου να ενημερώσει τον αρμόδιο υπουργό για τις δράσεις του ΣΠΑΥ.

Ειδικότερα, ο προέδρος του ΣΠΑΥ ενημέρωσε τον κ. Κικίλια για 2-3 πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν μέχρι τώρα στην περιοχή του Υμηττού, αλλά αντιμετωπίστηκαν άμεσα, καθώς τις πρόλαβαν οι εθελοντές της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η εμπλοκή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην πρόληψη

Οι δύο άνδρες συζητήσαν γενικότερα για τα θέματα της πρόληψης σε τοπικό επίπεδο μέσα από την εμπλοκή της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σημειώνεται ότι ο ΣΠΑΥ διαθέτει ένα ιδιαίτερα ανεπτυγμένο δίκτυο εθελοντών, που έχει πολύ καλή επικοινωνία και συνεργασία με την Πυροσβεστική, καθώς ο Υμηττός θεωρείται από τις πιο ευαίσθητες περιοχές της Αττικής και έχει πληγεί επανειλημμένως από πυρκαγιές, που έχουν προκαλέσει σημαντικές ζημιές και στον οικιστικό ιστό.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024