Στέλλα Κονιτοπούλου: Αυτό είναι το πανηγύρι που έχει μείνει χαραγμένο στην μνήμη της
Θα το θυμάται για πάντα!
- Προφυλακιστέος ο 16χρονος δράστης της επίθεσης με μαχαίρι στην Πάρο - Τι ισχυρίστηκε στην απολογία του
- Όλη η Θεσσαλονίκη μια... ψησταριά - Γλέντι με χριστουγεννιάτικο κέφι
- Το άγριο έγκλημα που στιγμάτισε την Ελλάδα τα Χριστούγεννα του 1965
- Το κυνήγι του στέμματος: Πώς τα κοσμήματα των αυτοκρατόρων της Γαλλίας βρέθηκαν στο Νιού Τζέρσεϊ;
Ο Δεκαπενταύγουστος ή αλλιώς όπως λέγεται «το Πάσχα του Αυγούστου» είναι μια λαμπρή γιορτή για την Ορθοδοξία.
Σε όποια γωνιά της Ελλάδας κι αν βρεθείτε τη συγκεκριμένη ημέρα, ακόμη και στο πιο μικρό χωριουδάκι , σίγουρα θα υπάρχει κάποια εκκλησία που να γιορτάζει την Παναγία ενώ θα γίνεται και κάποιο πανηγύρι.
Ειδικά τα νησιά πλημμυρίζουν από επισκέπτες που γλεντούν με τα παραδοσιακά τραγούδια μέχρι πρωίας.
Η Στέλλα Κονιτοπούλου, τραγουδίστρια, μαζί με τον χοροδιδάσκαλο και μουσικό, Δημήτρη Μπάκο, μίλησαν στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τα πανηγύρια, που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια πόλος έλξης, αλλά και για την παραδοσιακή μουσική.
«Θεωρώ ότι γεμίζουν τα χωριά με κόσμο και όλοι περιμένουν πώς και πώς τα καλοκαιρινά πανηγύρια για να διασκεδάσουν. Βλέπεις στα σοκάκια παιδιά να παίζουν, κόσμο να χορεύει, γίνονται όλοι μια παρέα», ανέφερε αρχικά η Στέλλα Κονιτοπούλου και αποκάλυψε το πανηγύρι, που έχει χαραχτεί στη μνήμη της.
«Όταν πρωτοξεκίνησα, ήμασταν μόνο μια οικογένεια που το κάναμε αυτό. Θυμάμαι στη Νάξο στο χωριό μου, είχα φοβερό τρακ, γιατί έλεγα ότι οι χωριανοί μου έχουν «αυτί» και θα με ακούσουν να τραγουδάω. Πέρασε όμως τόσο γρήγορα η ώρα που δεν το ευχαριστήθηκα. Τραγουδούσα από τις 21:00 μέχρι την άλλη μέρα», εξομολογήθηκε.
Αναφορικά με τα ευτράπελα που έχει συναντήσει, η ίδια δήλωσε: «Από κάποιο σημείο, όταν πίνουν και περνάει η ώρα, κάποιοι ξεφεύγουν. Αυτά συμβαίνουν παντού».
Στη συνέχεια, όταν η κουβέντα στράφηκε γύρω από τη σύγχρονη μουσική και την τραπ η Στέλλα Κονιτοπούλου είπε: «Έχουν γίνει πιο εμπορικά τα τραγούδια σήμερα, έχουν συμπεριλάβει ηλεκτρικά όργανα, που δεν μου αρέσει καθόλου. Είναι λάθος αυτό. Εγώ ακολουθώ πιστά την παράδοση. Τον ήχο που θα σου βγάλει ένα φυσικό όργανο, δεν μπορεί με τίποτα να σου τον βγάλει ένα ηλεκτρικό όργανο».
«Το πανηγύρι δεν είναι μόνο πεδίο κοινωνικής εκδήλωσης»
Με την σειρά του ο Δημήτρης Μπάκος μίλησε για τη σημασία που έχουν τα πανηγύρια στην πολιτισμική παράδοση.
«Το πανηγύρι δεν είναι μόνο ένα πεδίο κοινωνικής εκδήλωσης, αλλά είναι και μία εκδήλωση πολιτισμική. Μέσα από τα τραγούδια και την παράδοση του κάθε τόπου «κρατιέται» η ιστορική μνήμη», υπογράμμισε ο κ. Μπάκος.
Παράλληλα, ανέφερε ότι ο χορός που του ζητά ο κόσμος να μάθει περισσότερο είναι ο Ικαριώτικος.
«Οι περισσότεροι ζητούν να μάθουν τον Ικαριώτικο. Όλοι οι χοροί στην αρχή είναι εύκολοι αλλά αν θες να το πας εις βάθος δυσκολεύουν. Επίσης, θέλουν να μάθουν Κρητικά. Στα γλέντια των χορευτικών προτιμάται όλο και περισσότερο ο Καβοντορίτικος», σχολίασε.
- Πατέρας Νεϊμάρ: «Έφυγε από την Μπαρτσελόνα γιατί δεν ήθελε να βάλει τον εαυτό του πάνω από τον Μέσι»
- Ο γενικός εισαγγελέας του Τέξας μηνύει το NCAA για τις τρανς αθλήτριες σε γυναικεία αθλήματα
- «Δεν είμαστε προς πώληση» – Αυξάνεται η άμυνα της Γροιλανδίας μετά την δήλωση του Τραμπ για αγορά από τις ΗΠΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις