Ιτούδης: «Να αποκτήσουμε καλύτερη χημεία σε άμυνα και επίθεση»
Ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε για το Παγκόσμιο Κύπελλο, τα φιλικά στο Αμπού Ντάμπι και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.
Η Εθνική ομάδα μπάσκετ αναχωρεί για το Αμπού Ντάμπι και ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Δημήτρης Ιτούδης, αναφέρθηκε στα σημεία που χρειάζεται βελτίωση η Εθνική, στα φιλικά με Ιορδανία και ΗΠΑ, αλλά και στην απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο.
Αναλυτικά:
«Χρόνια Πολλά σε όλους για αυτή τη μεγάλη γιορτή. Είμαι ικανοποιημένος από την όρεξη, συγκέντρωση και τα επίπεδα αυταπάρνησης που έδειξε η ομάδα στην προετοιμασία. Η Εθνική ομάδα πάει σε ένα ακόμη Παγκόσμιο Κύπελλο κι αυτό αποτελεί επιτυχία για την ίδια και την ομοσπονδία. Αντιμετωπίζουμε τη διοργάνωση όπως ορίζει η διαδικασία, έχουμε τρία παιχνίδια-τελικούς. Κοιτάμε το πρώτο παιχνίδι με την Ιορδανία, αλλά έχουμε πρώτα τα φιλικά στο Άμπου Ντάμπι.
Στα τέσσερα φιλικά είδαμε στοιχεία από το αγωνιστικό μας προφίλ, θέλουμε να αποκτήσουμε καλύτερη χημεία σε άμυνα και επίθεση, αλλά και να είμαστε πιο εύστοχοι. Θέλουμε να είμαστε υγιείς, δυστυχώς θα πρέπει να γυρίσουν πίσω πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο δύο αθλητές, αν και όπως έχω επισημάνει θα μπορούσε στις μεγάλες αυτές διοργανώσεις να είναι 14 παίκτες διαθέσιμοι και να επιλέγονται οι 12 για κάθε αναμέτρηση. Θέλουμε να βελτιωνόμαστε παιχνίδι με παιχνίδι, ξέρουμε ποιοι είμαστε και θέλουμε να το δείξουμε».
Σε ερώτηση για την απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο είπε: «Δεν προετοιμαστήκαμε έχοντας τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Δυστυχώς το τάιμινγκ όριζε πως ο Γιάννης δεν θα τα καταφέρει, ήταν λίγες οι ελπίδες. Ευχόμαστε να έχει την υγεία του και να προσφέρει στο μέλλον ξανά στην Εθνική ομάδα».
- Τριντό: Τον εγκατέλειψε η πλειοψηφία των βουλευτών του – Πολιτική κρίση στο φόντο της εκλογής Τραμπ
- «Ήταν όλοι τους παιδιά μου», το αριστούργημα του Άρθουρ Μίλλερ στο θέατρο Αλκυονίς
- Το ΕΚΠΑ στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο του CIVIS: Μια Διαδρομή Πρωτοπορίας και Εξωστρέφειας
- Εφορία: Αυτόματη επιβολή προστίμων για εκπρόθεσμες φορο-δηλώσεις
- Πως ο πόλεμος στην Ουκρανία έκανε ακροδεξιά και πληθωρισμό παγκόσμιους «βασιλιάδες»
- Επιστροφή στον πρώην: Η σύγχρονη «Οδύσσεια» των σχέσεων