Παρίσι: Τουρίστες σε κατάσταση μέθης διανυκτέρευσαν… στον Πύργο του Άιφελ
Βρέθηκαν σε ένα τμήμα που δεν ήταν προσβάσιμο στο κοινό
Μια νύχτα κάτω από τα αστέρια του παρισινού ουρανού στην κορυφή του Πύργου του Άιφελ: δύο Αμερικανοί τουρίστες, μετά από κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ, βρέθηκαν χθες πρωί Δευτέρας να κοιμούνται στο διάσημο μνημείο, όπου είχαν κρυφτεί από το προηγούμενη βράδυ της Κυριακής.
Οι δύο άνδρες εντοπίστηκαν «κατά τις πρωινές ώρες», πριν από το άνοιγμα του αξιοθέατου για το κοινό στις 9 το πρωί κατά τη διάρκεια ελέγχου που έκαναν εργαζόμενοι στον τομέα ασφαλείας της εταιρείας που είναι αρμόδια για τη λειτουργία του Πύργου του Άιφελ (Sete). Οι τουρίστες βρίσκονταν μεταξύ του δεύτερου και τρίτου ορόφου του Πύργου, σε ένα τμήμα που δεν ήταν προσβάσιμο στο κοινό.
«Δεν αποτελούσαν κάποια προφανή απειλή», τόνισε το Sete.
Αφού πλήρωσαν εισιτήριο εισόδου την Κυριακή γύρω στις 22:40 το βράδυ, πήδηξαν κάποια φράγματα ασφαλείας καθώς κατέβαιναν τις σκάλες από την κορυφή του Πύργου του Άιφελ, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.
Πυροσβέστες περισυνέλεξαν από το σημείο τους δύο μεθυσμένους τουρίστες.
Φαίνεται ότι «παρέμειναν κολλημένοι εκεί λόγω της μεγάλης ποσότητας αλκοόλ που είχαν καταναλώσει», τόνισαν εισαγγελικές αρχές του Παρισιού στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Οι δύο τουρίστες οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα του 7ου διαμερίσματος της πρωτεύουσας για ανάκριση και η Sete τόνισε ότι πρόκειται να κινηθεί νομικά εναντίον τους.
«Δεν διαπιστώθηκε καμία ζημιά, δεν υπήρξε παράνομη είσοδος σε ιστορικό ή πολιτιστικό χώρο», ανέφερε η εισαγγελία.
Ο Πύργος του Άιφελ άνοιξε ξανά για το κοινό περίπου μία ώρα καθυστέρηση, χθες γύρω στις 10 το πρωί.
Αυτή ήταν μια νέα αναστάτωση στην υποδοχή τουριστών στο μνημείο μετά από δύο εκκενώσεις που έγιναν το Σάββατο μετά από δύο ψεύτικες προειδοποιήσεις για τοποθέτηση βομβών. Μια έρευνα έχει ξεκινήσει από το εθνικό κέντρο για την καταπολέμηση του διαδικτυακού μίσους.
Χθες, τρία αστυνομικά τμήματα του Παρισιού έλαβαν ξανά ένα mail που υποδηλώνει την τοποθέτηση βομβών στον Πύργο του Άιφελ, αλλά το Sete, με τη σύμφωνη γνώμη της αστυνομίας, αποφάσισε να μην εκκενώσει το μνημείο.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γροιλανδία: Την ανάγκη «σεβασμού της κυριαρχίας της» τονίζει η φον ντερ Λάιεν σε μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
- Η Μολδαβία αποχώρησε από την ευρασιατική ομάδα ΚΑΚ της οποία ηγείται η Ρωσία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)





























![Καραμπόλα περισσότερων από 100 αυτοκινήτων στο Μίσιγκαν – Οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι στα οχήματα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/michigan-visibility-315x220.jpg)



































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442