Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, που διήρκησε 2 ώρες και 20 λεπτά, η Μαρία Σάκκαρη επικράτησε με 2-1 σετ της Σοράνα Κιρστέα (2-6, 6-7, 7-5) και προκρίθηκε στους «16» του τουρνουά που γίνεται στο Σινσινάτι.

Η Ελληνίδα τενίστρια δεν ξεκίνησε καλά και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, όταν η Ρουμάνα προηγήθηκε με 1-0 σετ, αλλά δεν πτοήθηκε. Με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Σινσινάτι, όπου θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια της αναμέτρησης Μάρτιτς – Μούτσοβα.

Η Σοράνα Κιρστέα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και με δύο μπρέικ προηγήθηκε γρήγορα με 4-0. Η Ελληνίδα τενίστρια μείωσε σε 1-4 και 2-5, αλλά δεν κατάφερε να φανεί απειλητική. Η Ρουμάνα παρέμεινε σοβαρή και συγκεντρωμένη και με 6-2 έκανε το 1-0.

Στο δεύτερο σετ η Μαρία μπήκε αποφασισμένη να ισοφαρίσει σε 1-1. Με δύο γρήγορα μπρέικ έφτασε στο 4-0, αλλά η Σοράνα απάντησε. Η Ρουμάνα πήρε πίσω και τα δύο μπρέικ και μείωσε σε 4-3, όμως, δεν κατάφερε να σερβίρει καλά στο 8ο γκέιμ. Η Σάκκαρη με νέο μπρέικ έκανε το 5-3 και λίγο αργότερα το 6-3, παρότι χρειάστηκε να σβήσει πέντε μπρέικ πόιντς.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε σε τρίτο σετ, όπου οι δύο τενίστριες πήγαιναν χέρι-χέρι μέχρι το 11ο γκέιμ. Εκεί η Μαρία πίεσε και εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της Ρουμάνας, κάνοντας το μπρέικ για το 6-5. Στη συνέχεια σέρβιρε καλά και με 7-5 έκανε στο 2-1 στα σετ, πανηγυρίζοντας μια σπουδαία πρόκριση.