Ρόδος: Σχέδιο δράσης για την αποκατάσταση των υποδομών του πρωτογενούς τομέα
Τι αποφασίσθηκε σε σύσκεψη στο δημαρχείο του νησιού
- Τα νέα έξι κρίσιμα ερωτήματα του θρίλερ της Αμαλιάδας και οι άγνωστες έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.
- Έρχεται πολικός αεροχείμαρρος στην Ευρώπη – Ο καιρός στην Ελλάδα μέχρι το Σάββατο
- 6-6-6: Η απλή μέθοδος που σε κρατάει σε φόρμα
- Κίνα: Αυτοκίνητο έπεσε επάνω σε πλήθος έξω από δημοτικό σχολείο – Τουλάχιστον 10 τραυματίες
Την χρηματοδότηση της αγροτικής οδοποιίας και εγγειοβελτιωτικά έργα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το σχέδιο δράσης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε στις υποδομές του πρωτογενούς τομέα η πυρκαγιά στη Ρόδο.
Συγκεκριμένα, σε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο γγ Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥπΑΑΤ Δημήτρης Παπαγιαννίδης και ο δήμαρχος, Αντώνης Καμπουράκης αποφασίσθηκε η εφαρμογή ενός σχεδίου δράσης με συγκεκριμένα έργα, κυρίως νέα δημόσια έργα αγροτικής οδοποιίας, με επαρκή τεχνικά χαρακτηριστικά σε όλες τις αγροτικές περιοχές πλην των πόλεων Ρόδου και Ιαλυσού, μέσω ειδικής προκήρυξης του ΥπΑΑΤ.
Επίσης μέσω της «Αναπτυξιακής Δωδεκανήσου» και του προγράμματος LEADER το ΥπΑΑΤ θα χρηματοδοτήσει ειδικά τις αποκαταστάσεις για μικρά εγγειοβελτιωτικά έργα που αφορούν γεωτρήσεις και αγωγούς μεταφοράς της ΔΕΥΑΡ, δευτερεύον και τριτεύον αρδευτικό δίκτυο, ομβροδεξαμενές για τα καμένα και συνοδά καινοτόμα έργα.
Στόχος, σύμφωνα με το ΥπΑΑΤ, η ολοκλήρωση της αποκατάστασης των ζημιών και η υλοποίηση ενός αναπτυξιακού, βιώσιμου, ευφυούς, ασφαλούς, πλήρους και λειτουργικού Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και των αγροτών της Ρόδου.
Οι τρεις άξονες
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης επικοινώνησε με τον Δήμαρχο, Αντώνη Καμπουράκη ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος υπενθύμισε ότι το ΥΠΑΑΤ, σε ό,τι αφορά στις πυρόπληκτες περιοχές της Ρόδου, κινείται σε τρείς άξονες:
1. Αποζημιώσεις στους πληγέντες, μέσω ΕΛΓΑ και Κρατικής Αρωγής.
2. Δημιουργία έργων υποδομής ώστε εν όψει του χειμώνα να μη υποστεί περισσότερες ζημιές το έδαφος στις πληγείσες περιοχές.
3. Εκπαίδευση μέσω του ΕΛΓΟ- Δήμητρα των γεωργών και κτηνοτρόφων της περιοχής για τη διαχείριση της πυρόπληκτης γης.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις