Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπαίνει σήμερα στην μάχη της φάσης των 16, εκεί όπου και θα αντιμετωπίσει τον 26χρονος Πολωνό, Χούμπερτ Χουρκάζ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε μια αρκετά καλή αρχή στο δεύτερο τουρνουά Masters πριν το US Open, βγάζοντας εκτός τον νεαρό Αμερικανό, Μπεν Σέλτον με 7-6/7-6. Φάνηκε καλύτερος στις λεπτομέρειες και πιο έτοιμος και συγκεντρωμένος στα κρίσιμα σημεία.

Η πορεία του στο Western and Southern Open συνεχίζεται σήμερα, με τον Στέφανο να αντιμετωπίζει, όχι νωρίτερα από τις 20:00 τον 26χρονο Χουρκάζ, αναμέτρηση για λογαριασμό της φάσης των 16.

Ο Πολωνός επιβίωσε χθες απέναντι στον Κροάτη Μπόρνα Τσόριτς, τον οποίο και κέρδισε με ανατροπή (2-1). Νωρίτερα μέσα στην διοργάνωση, είχε αποκλείσει τον Ελληνό-Αυστραλό, Θανάση Κοκκινάκη, επίσης δύσκολα, επίσης με 2-1.

Οι δύο παίκτες έχουν βρεθεί ξανά αντιμέτωποι στο παρελθόν πολλές φορές. Πιο συγκεκριμένα η σημερινή θα είναι η εντέκατη, ενώ η πρώτη τους έγινε το μακρινό πλέον 2018.

Συνολικά στη προϊστορία ο Τσιτσιπάς προηγείται συντριπτικά έναντι του Χουρκάζ με οκτώ νίκες και μόλις δύο ήττες. Η πρώτη τους ήταν πριν 5 χρόνια στα Next Gen ATP Finals, ενώ η τελευταία τους πριν από 10 μήνες στο Καζακστάν, εκεί όπου ο Έλληνας πρωταθλητής είχε επικρατήσει με 2-0.

Πρώτο σερβίς όχι νωρίτερα από τις 20:00, με τον Στέφανο να στοχεύει στην είσοδο του στον αυριανό προημιτελικό, εκεί όπου αν περάσει θα βρει είτε τον Αλεξέι Ποπίριν είτε τον Εμίλ Ρουσουβουόρι.