Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Ο Μπλίνκεν μίλησε με τον πρώην πεζοναύτη Πολ Γουίλαν που έχει φυλακιστεί στη Ρωσία

ΗΠΑ: Ο Μπλίνκεν μίλησε με τον πρώην πεζοναύτη Πολ Γουίλαν που έχει φυλακιστεί στη Ρωσία

Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σε φέρουμε στην πατρίδα, φέρεται να είπε ο Αντονι Μπλίνκεν στον πρώην αμερικανό πεζοναύτη Πολ Γουίλαν, ο οποίος έχει φυλακιστεί στη Ρωσία, κατηγορούμενος για κατασκοπεία.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν επικοινώνησε τηλεφωνικά χθες Τετάρτη με τον αμερικανό πρώην πεζοναύτη Πολ Γουίλαν, ο οποίος είναι φυλακισμένος στη Ρωσία.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε»

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters που επικαλείται ρεπορτάζ του CNN, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας διαβεβαίωσε τον Γουίλαν πως η Ουάσιγκτον καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την απελευθέρωσή του.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σε φέρουμε σπίτι το συντομότερο δυνατό», φέρεται να είπε μεταξύ άλλων ο Μπλίνκεν στον φυλακισμένο Γουίλαν.

Ο ίδιος είπε στους γονείς του ότι «ήταν σε θέση να έχει μια μακρά, ειλικρινή συνομιλία με τον υπουργό Μπλίνκεν», δήλωσε ο αδελφός του Ντέιβιντ στο CNN, ο οποίος δεν είχε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την κλήση.

«Νομίζω ότι ο υπουργός Μπλίνκεν προφανώς έστειλε ένα μήνυμα και αυτό το μήνυμα είναι για τον Πολ και την οικογένειά μας ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ συνεχίζει να υποστηρίζει τον Πολ και την απελευθέρωσή του», είπε ο Ντέιβιντ.

«Πιστεύω ότι είναι επίσης ένα μήνυμα προς το Κρεμλίνο πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν έχει παραιτηθεί και στην πραγματικότητα, ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής είναι πρόθυμος να καλέσει έναν κρατούμενο, κάτι που νομίζω ότι είναι εκπληκτικό», πρόσθεσε.

Αρνείται τις κατηγορίες

Ο πρώην πεζοναύτης συνελήφθη το 2018 στη Ρωσία, κρατήθηκε για 18 μήνες στη φυλακή Λεφόρτοβο της Μόσχας και το 2020 καταδικάστηκε σε φυλάκιση 16 ετών για κατασκοπεία. Ο Πολ Γουίλαν αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Η αμερικανική κυβέρνηση χαρακτηρίζει «αδικαιολόγητη» την κράτηση του Γουίλαν, θεωρώντας πως είναι πολιτικά υποκινούμενη με ψευδείς κατηγορίες. Τον Μάιο, η πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Ρωσία Λιν Τρέισι είχε επισκεφθεί τον Γουίλαν στη φυλακή.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Το συγκινητικό μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Κώστα Φορτούνη: «Πάντα μια θέση στο λιμάνι της καρδιάς μας»

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης αποχαιρέτησε τον Κώστα Φορτούνη με συγκινητικό τρόπο μέσα από τον επίσημο λογαριασμό των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024