Ρωσία: Αποκρούσαμε επίθεση ουκρανικού drone εναντίον πολεμικών πλοίων μας
Η Ουκρανία πραγματοποίησε επίθεση με μη επανδρωμένο σκάφος η οποία αποκρούστηκε από δύο ρωσικά πολεμικά πλοία του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, σύμφωνα με το υπουργείο Αμυνας της Ρωσίας.
Δυο ρωσικά πολεμικά πλοία απέκρουσαν ουκρανική επίθεση με τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο σκάφος επιφανείας (USV) κοντά στη χερσόνησο της Κριμαίας χθες Πέμπτη, ανακοίνωσε το υπουργείο Αμυνας στη Μόσχα.
«Μια ανεπιτυχή προσπάθεια»
Τα δυο πλοία, η φρεγάτα Πούτλιβι και το περιπολικό Βασίλι Μπούκοφ, άνοιξαν πυρ εναντίον του ναυτικού drone και το κατέστρεψαν, διευκρίνισε το υπουργείο.
«Στις 22:55 σήμερα [την Πέμπτη] οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας πραγματοποίησαν μια ανεπιτυχή προσπάθεια να χρησιμοποιήσουν ένα θαλάσσιο drone εναντίον πολεμικών πλοίων του στόλου της Μαύρης Θάλασσας επιφορτισμένα με την επίβλεψη της ναυσιπλοΐας στο νοτιοδυτικό τμήμα της, περίπου 237 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Σεβαστούπολης», ανέφερε το υπουργείο.
Το μη επανδρωμένο σκάφος επιφανείας καταστράφηκε από πυρά όπλων των δύο πλοίων, πρόσθεσε.
«Αυτή τη στιγμή, τα πλοία συνεχίζουν να εκτελούν τα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί», καταλήγει η ανακοίνωση.
Πλήγμα σε εγκατάσταση drone
Στις 4 Αυγούστου, ρωσικά πολεμικά πλοία απέκρουσαν επίθεση από δύο ουκρανικά μη επανδρωμένα σκάφη στη βάση Νοβοροσίσκ του ρωσικού ναυτικού, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass.
Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Αμυνας, αντιστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ δήλωσε στις 14 Αυγούστου ότι κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης (όπως χαρακτηρίζεται από τη Ρωσία η εισβολή), οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν τις εγκαταστάσεις παραγωγής και αποθήκευσης θαλάσσιων μη επανδρωμένων σκαφών της Ουκρανίας, με όπλα μεγάλης εμβέλειας υψηλής ακρίβειας, συμπληρώνει το ρωσικό πρακτορείο.
- Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
- Γροιλανδία: ΕΕ και Βρετανία δεσμεύονται για την κυριαρχία της Δανίας, λέει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
- Δεκατρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα με νεκρούς στην Ισπανία από τις αρχές του αιώνα
- Συρία: Ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων επιβεβαιώνει τη συμφωνία εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο αλ Σάρα
- Η Γερμανία ζητά απάντηση από την ΕΕ στους νέους δασμούς του Τραμπ και θέτει θέμα για την εμπορική συμφωνία
- Ιαπωνία: Η μεγαλύτερη εταιρεία σάλτσας σόγιας αποκτά …γεύση για deals
- Αερομεταφορές: Η κούρσα για την επόμενη γενιά κινητήρων τζετ
- Σοσιεδάδ – Μπαρτσελόνα 2-1: Σοκ για τους Καταλανούς και «φωτιά» στη La Liga! (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)

































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442