Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Η κυβέρνηση του Κιέβου κρύβει από τους πολίτες τις αποτυχίες της στο Κουπιάνσκ

Ρωσία: Η κυβέρνηση του Κιέβου κρύβει από τους πολίτες τις αποτυχίες της στο Κουπιάνσκ

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας κρύβει τις αποτυχίες της στο Κουπιάνσκ, το οποίο ο ρωσικός στρατός ετοιμάζεται να απελευθερώσει, σύμφωνα με τον αναπληρωτή μόνιμο αντιπρόσωπο της Ρωσίας στα Ηνωμένα Εθνη.

Η κυβέρνηση του Κιέβου αποσιωπά τις στρατιωτικές της αποτυχίες στην περιοχή του Κουπιάνσκ, δήλωσε ο πρώτος αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Εθνη, Ντμίτρι Πολυάνσκι, σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με θέμα την Ουκρανία.

«Σημαντικές προόδους»

«Ο ρωσικός στρατός έχει σημειώσει σημαντικές προόδους στην περιοχή του Χαρκόβου και ετοιμάζεται ν’ απελευθερώσει το Κουπιάνσκ», δήλωσε χθες Πέμπτη ο Πολυάνσκι.

«Καθώς δεν λέει τίποτα στον πληθυσμό γι’ αυτή τη μειονεκτική δυναμική, το καθεστώς του Κιέβου έχει ωστόσο ανακοινώσει την αναγκαστική εκκένωση 37 οικισμών, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του Κουπιάνσκ.

»Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη: ένα σημαντικό μέρος του τοπικού πληθυσμού αισθάνεται συμπάθεια για τη Ρωσία και θα προτιμούσε να περιμένει την άφιξη των ρωσικών στρατευμάτων» πρόσθεσε.

Την ίδια στιγμή, η ουκρανική αντεπίθεση έχει αποτύχει, συνέχισε ο ρώσος διπλωμάτης, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass.

«Εδώ και τρεις μήνες παρακολουθούμε την αγωνία του καθεστώτος του Κιέβου στο πλαίσιο της λεγόμενης στρατηγικής αντεπίθεσης της Ουκρανίας, η οποία, σύμφωνα με δυτικούς προπαγανδιστές, υποτίθεται ότι θα έφερνε μια στρατιωτική νίκη», τόνισε.

«Πολύ κακό για το τίποτα»

«Ολόκληρος ο στρατιωτικός μηχανισμός του ΝΑΤΟ επιστρατεύτηκε γι’ αυτόν τον σκοπό, ξοδεύοντας δισεκατομμύρια χρήματα των φορολογουμένων της Δύσης. Αλλά όπως λέει η διάσημη παροιμία, «πολύ κακό για το τίποτα», επισήμανε.

Ανέφερε ακόμη ότι και ο στρατιωτικός εξοπλισμός που έχει προμηθεύσει η Δύση δεν ήταν χρήσιμος απ’ αυτή την άποψη.

«Το μόνο αποτέλεσμα της ουκρανικής αντεπίθεσης που ακόμη και η Δύση έπρεπε να αναγνωρίσει, ήταν δεκάδες χιλιάδες ουκρανοί στρατιώτες που σκοτώθηκαν και εκατοντάδες είδη δαπανηρού δυτικού εξοπλισμού που καταστράφηκαν», είπε.

«Ο κόσμος είδε ξεκάθαρα ότι αυτός ο εξοπλισμός δεν ήταν «μοναδικός και απαραβίαστος» για τα ρωσικά όπλα. Επιπλέον, σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορεί ν’ ανταγωνιστεί ακόμη και τον σοβιετικό εξοπλισμό που κατασκευάστηκε πριν 50 χρόνια» κατέληξε ο ρώσος διπλωμάτης.

Sports in

Πέθανε 20χρονος τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα

«Έφυγε» τα ξημερώματα της Τετάρτης (17/7) από τη ζωή σε ηλικία 20 ετών ο τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα Γουαγιακίλ, Τζάστιν Κορνέχο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024