Βρετανικό Μουσείο: Το καυστικό σχόλιο των τριών λέξεων για την κλοπή αρχαιοτήτων
Με τρεις μόνο λέξεις, η Ryanair, λέει αυτό που σκέφτονται όλοι
Με ένα καυστικό τρόπο σχολιάζει την είδηση για τις κλεμμένες αρχαιότητες από το Βρετανικό Μουσείο, η Ryanair.
Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία, μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Twitter, αναδημοσίευσε το θέμα του BBC για τις αρχαιότητες που «εξαφανίστηκαν», και με τρεις μόνο λέξεις είπε αυτό που πολλοί σκέφτονται.
«Υιοθετώντας την εταιρική κουλτούρα»
«Embracing company culture», δηλαδή «υιοθετώντας την εταιρική κουλτούρα», έγραψε η Ryanair, καταδεικνύοντας, ότι όπως ακριβώς το Βρετανικό Μουσείο έχει μια παράδοση να υφαρπάζει εκθέματά του από άλλες χώρες (βλέπε Μάρμαρα του Παρθενώνα), έτσι και ο υπάλληλος έκανε απλώς αυτό που κάνει αιώνες τώρα το Μουσείο.
Embracing company culture https://t.co/y59rMQRHLK
— Ryanair (@Ryanair) August 17, 2023
Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, υπεύθυνος για την κλοπή κοσμημάτων, πολύτιμων λίθων και μετάλλων που εξαφανίστηκαν από το μουσείο, θεωρείται 56χρονος Πήτερ Τζον Χιγκς, αυθεντία στις αρχαιότητες ο οποίος απολύθηκε.
Όπως αναφέρει η Daily Mail, ο Χιγκς περιγράφεται σαν ένας εκ των κορυφαίων ειδικών σε αρχαιότητες της Ελλάδας και της Μεσογείου. Μάλιστα ήταν έφορος για την έκθεση των Ελληνικών Αρχαιοτήτων, στην οποία περιλαμβάνονται και τα Γλυπτά του Παρθενώνα.
Ακόμα, ήταν ένα από μέλη της ειδικής ομάδας του Βρετανικού Μουσείου για τον εντοπισμό αντικειμένων αρχαιοκαπηλίας, με σκοπό είτε την επιστροφή τους στις χώρες προέλευσής τους, είτε την έκθεσή τους στο Λονδίνο. Τα μέλη της συγκεκριμένης ομάδας, αποκαλούνται ως «Άνδρες των μνημείων».
- Πρωτοβουλία αποκατάστασης των λιβαδιών της Ποσειδωνίας στον όρμο Ατζικιάρι του Δήμου Σητείας
- Έρευνα: Υπετριπλασιάστηκαν οι εργαζόμενοι που κάνουν χρήση της GenAI παγκοσμίως
- Ζιζέλ Πελικό: Απογοητευμένη η οικογένεια για τις «μικρές» ποινές των δεκάδων βιαστών
- Σκέφτεσαι τη διακοπή καπνίσματος; Τώρα μπορείς με TOKOVYS!
- Ναν: «Τώρα πάω για 40 και 50 πόντους»
- Δυτική Σαχάρα: Χιλή και Μάλτα υπέρ της πολιτικής διευθέτησης του ζητήματος