Γυναίκες κατά συρροή δολοφόνοι: Όταν ο εγωισμός διψά για αίμα
«Η ιδιαιτερότητα των κατά συρροή δολοφόνων δεν έγκειται στον αριθμό των θυμάτων τους, αλλά στην πατέντα δράσης τους».
- Μέλος κυκλώματος που διέπραττε τηλεφωνικές απάτες ήταν η Ειρήνη – Τι λένε τα θύματα της σπείρας
- Πώς το Προσφυγικό πλήττει βαριά τη Μελόνι – Το πολιτικό φιάσκο της συμφωνίας Ιταλίας-Αλβανίας
- «Ένα μάτι και αρκετά δάχτυλα» Τα ΜΜΕ της Τεχεράνης ζητούν αντίποινα για τον πρέσβη τους
- Κοινή αναφορά στη Βουλή από τους ανεξάρτητους βουλευτές πλησίον Κασσελάκη
«Δεν αντέχω άλλο να με εκνευρίζεις», φώναξε η Νάνι Ντος στον σύζυγο της, πριν του προσφέρει ένα ουίσκι σε χαμηλό ποτήρι και με μπόλικο αρσενικό.
Και ενώ με τη πρώτη ματιά η δολοφονική κατάληξη αυτού του γάμου μοιάζει με ένα έγκλημα πάθους, στη πραγματικότητα ήταν απλά μια από τις δεκάδες φορές που η Νάνι Ντος επιστράτευσε τη φονική γεύση του αρσενικού, για να εκδικηθεί και να κληρονομήσει όποιον της φέρθηκε άσχημα ή εναντιώθηκε στις επιθυμίες της.
Η πρόσφατη δήλωση της επιθεωρήτριας ντετέκτιβ Νίκολα Έβανς, που μελέτησε για 6 ολόκληρα χρόνια τη νοσοκόμα Λούσι Λέτμπι, η οποία συγκλόνισε όλο τον κόσμο όταν στο δικαστήριο έκλαψε μπροστά τις φωτογραφίες των γατιών της, αλλά παρέμεινε ατάραχη όταν ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τις εικόνες από τα 7 νεογέννητα που δολοφόνησε ότι «ήταν μια μέση νοσοκόμα. Ήταν, όπως θα λέγατε, μια κανονική νεαρή» επαναφέρει στο προσκήνιο το προαιώνιο ερώτημα για το καλό και το κακό μέσα μας.
«Ουδείς εκών κακός»
Σύμφωνα με τη διδασκαλία του Σωκράτη «ουδείς εκών κακός» με απλά λόγια ο καθένας πράττει αυτό που θεωρεί καλό για τον εαυτό του. Σύμφωνα με τον Άγγλο φιλόσοφο Τόμας Χόμπς ωστόσο η ανθρώπινη φύση καθορίζεται ουσιαστικά από εγωιστικά κίνητρα, δεν είναι αγαθή. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε όλοι εν δυνάμει κατά συρροήν δολοφόνοι (seria killers);
Μια πιθανή απάντηση υπάρχει στο βιβλίο του Μπράιαν Ινες «Το προφίλ του εγκληματικού νου» όπου εξηγείται ότι η ιδιαιτερότητα των κατά συρροή δολοφόνων δεν έγκειται στον αριθμό των θυμάτων τους, αλλά στην πατέντα δράσης τους. Ορισμένες από τις γυναίκες εκείνες που περπάτησαν στην άλλη πλευρά του φεγγαριού, σπέρνοντας θύματα και θερίζοντας ψυχές, είναι οι ακόλουθες:
Νάνι Ντος (1905–1965)
Η Νάνι Ντος υπήρξε μια πραγματική Μαύρη Χήρα που εκτέλεσε εν ψυχρώ πέντε συζύγους, πριν συλληφθεί και ομολογήσει επίσης τους φόνους των αδελφών της, δύο εκ των παιδιών της, μιας πεθεράς της και της ίδιας της μητέρας της.
Και παρότι η εξαφάνιση τόσων ανθρώπων από τη ζωή της δεν προκάλεσε υποψίες, αφού όλοι οι θάνατοι κρίθηκαν φυσιολογικοί, η νοσηλεία του πέμπτου συζύγου της για στομαχικά προβλήματα ήταν αυτή που χτύπησε καμπανάκι στις αρχές. Ο άτυχος άνδρας, αφού κρίθηκε υγιής για να επιστρέψει σπίτι του, πέθανε αιφνιδίως δυο εβδομάδες μετά, πυροδοτώντας την αστυνομική έρευνα που ανακάλυψε στο σώμα του ποσότητα αρσενικού ικανή να ξεπαστρέψει μια διμοιρία από άνδρες.
Μίρα Χίντλεϊ (1942-2022)
Η πιο διαβολική γυναίκα της Βρετανίας, όπως χαρακτηρίστηκε την εποχή που αποκαλύφθηκε η αποτρόπαια εγκληματική δράση της, η Μίρα Χίντλεϊ απολάμβανε να βιάζει, να βασανίζει και να δολοφονεί μικρά παιδιά με τη βοήθεια του εραστή της Ίαν Μπρέιντι.
Οι δυο τους έδρασαν τη δεκαετία του ’60 στην ευρύτερη περιοχή του Μάντσεστερ και βαρύνονται με τη δολοφονία πέντε παιδιών. Συνελήφθησαν από την αστυνομία στην οποία καταδόθηκαν από τον κουνιάδο της Μίρα, ο οποίος έγινε μάρτυρας της δολοφονίας ενός μικρού αγοριού με τσεκούρι από τον Μπρέιντι.
Τη περίοδο της δίκης τους οι εφημερίδες έβριθαν από τις περιγραφές εκείνης να ακούει απαθής το κατηγορητήριο εναντίον της μασουλώντας ένα κομμάτι κέικ.
Αϊλίν Γουόρνος (1956-2002)
Τη συνέλαβαν σε ένα μπαρ στο Πορτ Οραντζ της Φλόριντα, τον Ιανουάριο του 1991, με την κατηγορία της οπλοφορίας.
Γρήγορα η σύλληψη αυτή οδήγησε στην παραπομπή της για το φόνο επτά ανδρών την περίοδο 1989-90, για τους οποίους η Αϊλίν Γουόρνος ισχυρίστηκε ότι την είχαν βιάσει ή είχαν αποπειραθεί να την βιάσουν τη περίοδο που ήταν ιερόδουλη. Στη διάρκεια της δίκης της η γεροδεμένη και αθυρόστομη Αμερικανίδα κατά συρροή δολοφόνος με τα απελπισμένα μάτια, δεν δίστασε να πει στον δικαστή και στους ενόρκους, τι ακριβώς σκεφτόταν για τους ίδιους, πριν της ανακοινώσουν τη καταδίκη της θάνατο για τους έξι από τους επτά φόνους της.
Η εκτέλεση της αμφισεξουαλικής Αϊλίν έγινε με θανατηφόρο ένεση τον Οκτώβριο του 2002.
Ντοροθέα Πουέντε (1929–2011)
Η Ντοροθέα Πουέντε, αφού κατέκλεψε όλους τους άνδρες με τους οποίους διατηρούσε ερωτική σχέση όταν ήταν νέα, απέκτησε στη συνέχεια ένα οικοτροφείο στη Καλιφόρνια, το οποίο προσέφερε στέγη σε ηλικιωμένους και άτομα με νοητική υστέρηση.
Όπως αποκαλύφθηκε όμως εκ των υστέρων προσέφερε επίσης στους ενοίκους του δηλητήριο σε άφθονες δόσεις, ώστε η διευθύντρια του να εισπράττει τις συντάξεις τους και τα επιδόματα κοινωνικής πρόνοιας που τους αναλογούσαν. Η αναίτια εξαφάνιση πολλών ενοίκων του οικοτροφείου έφερε την αστυνομία στον κήπο της Ντοροθέα Πουέντε, όπου ανακαλύφθηκαν εφτά πτώματα.
Οι αρχές εκτιμούν ότι η στυγνή κατά συρροή δολοφόνος ευθύνεται συνολικά για το θάνατο 25 ατόμων.
Κάθριν Νάιτ (1955 -)
Η πρώτη γυναίκα που καταδικάστηκε ισόβια στην Αυστραλία. Έβρασε τον σύντροφό της με λαχανικά, αφού τον κατακρεούργησε. …
Η Κάθριν Νάιτ είχε ένα πλούσιο ιστορικό βίας κατά των εκάστοτε συντρόφων της, αλλά και των κατοικίδιων τους για λόγους εκδίκησης. Το πιο σκληρό περιστατικό βίας είναι όταν μαχαίρωσε με 27 μαχαιριές τον τελευταίο σύντροφό της, το 2000. Στη συνέχεια έκοψε το κεφάλι του, το μαγείρεψε ως σούπα με λαχανικά στην κατσαρόλα και ετοίμασε δείπνο για τα παιδιά του.
Ευτυχώς η αστυνομία έφτασε στο σπίτι πριν από εκείνα… Μέχρι σήμερα δεν έχει μετανιώσει για τη δολοφονία του Τζον Πράις….
Στέισι Κάστορ (1967-2016)
Το 2005, η 41χρονη Στέισι Κάστορ σκότωσε το σύζυγό της δηλητηριάζοντας τον με αιθυλενογλυκόλη και το έκανε να φανεί σαν αυτοκτονία.
Οι αρχές έχοντας εξαρχής υποψιαστεί ότι εκείνη είναι η δολοφόνος ζήτησαν εκταφή και του πρώτου συζύγου της, που είχε πεθάνει επίσης από καρδιακή προσβολή και εντοπίστηκε η ίδια ουσία και σε αυτόν. Τότε η Κάστορ δεν δίστασε να κατηγορήσει την έφηβη κόρη της και για τους δύο θανάτους. Της προετοίμασε μάλιστα το φονικό ποτό για να πιούν μαζί σαν φίλες και είχε ήδη γράψει το σημείωμα αυτοκτονίας με το οποίο θα αναλάμβανε τον θάνατο των δύο ανδρών.
Η αναπάντεχη εμφάνιση της μικρής της κόρης άλλαξε τα σχέδια, έσωσε την κοπέλα και οδήγησε την μητέρα από την κόλαση πίσω από της φυλακής τα σίδερα.
Μπέβερλι Άλιτ (1968-)
Η Μπέβερλι Άλιτ ξεκίνησε να εργάζεται σαν νοσοκόμα παιδιατρικής πτέρυγας νοσοκομείου του Λινκολνσάϊρ το 1991.
Μέσα σε διάστημα 58 ημερών δολοφόνησε τέσσερα παιδιά και αποπειράθηκε να κόψει το νήμα της ζωής επιπλέον εννιά κάνοντας τους ένεση ινσουλίνης ή καλίου, με σκοπό να πάθουν καρδιακή προσβολή. Αν μέθοδος αυτή αποτύγχανε, προχωρούσε στον πνιγμό τους, ενώ δεν δίσταζε να παρηγορεί τους γονείς τους μόλις γινόταν γνωστός ο θάνατος τους.
Η Μπέβερλι Άλιτ, που τα δημοσιεύματα της εποχής χαρακτήριζαν Άγγελο του Θανάτου, πιστεύεται ότι έπασχε από το σύνδρομο Μινχάουζεν, ήθελε δηλαδή να προκαλεί τον πόνο για να τραβήξει την προσοχή των άλλων. Καταδικάστηκε το 1993 σε 13 φορές ισόβια, τα οποία εκτίει μέχρι σήμερα σε φυλακή υψίστης ασφαλείας για άτομα με ψυχιατρικά προβλήματα.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις