Οι καταστροφικές πυρκαγιάς στην Φυλή και την ευρύτερη περιοχή της Πάρνηθας οδήγησαν σε προσωρινό κλείσιμο του ΧΥΤΑ της Φυλής.

Όμως, η ομαλοποίηση της κατάστασης με τις πυρκαγιές οδήγησε στο άνοιγμα του ΧΥΤΑ με τους Δήμους να άρουν την σύσταση προς τους πολίτες να μην αποθέτουν σκουπίδια στους κάδους της πόλης.

Ο Δήμος της Νέας Σμύρνης έδωσε μια άλλη διάσταση στο γεγονός η οποία μάλιστα σχολιάστηκε ιδιαιτέρως θετικά.

Ο Δήμος ζητάει από τους πολίτες να αποθέτουν με σύνεση τα απορρίμματα στους κάδους απορριμμάτων προκειμένου να μην επιβαρυνθούν υπέρμετρα οι εργαζόμενοι στον ΧΥΤΑ της Φυλής, καθώς η μέρα προβλέπεται ιδιαιτέρως επιβαρυμένη.

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Άνοιξε σήμερα 24 Αυγούστου, ο ΧΥΤΑ Φυλής και ήδη κοντέινερ του Δήμου μας, αφού καθάρισαν κεντρικά σημεία της πόλης μας, οδεύουν προς αυτήν.

Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου μας απευθύνει έκκληση στους πολίτες να αποθέσουν με σύνεση σήμερα απορρίμματα στούς κάδους αλλά όχι ογκώδη αντικείμενα πλάι τους.

Η σημερινή μέρα στη Φυλή θα είναι πολύ δύσκολη. Ας προσπαθήσουμε όλοι μας να διευκολύνουμε τους εργαζόμενους συνανθρώπους μας σε αυτήν και στην Υπηρεσία Καθαριότητας».