Τρίτη 02 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ριουίτσι Σακαμότο: Στιγμές τέχνης πριν φύγει από τη ζωή

Ριουίτσι Σακαμότο: Στιγμές τέχνης πριν φύγει από τη ζωή

Η πρεμιέρα της ταινίας «Opus» στην οποία υπογράφει τη μουσική αναμένεται στις 5 Σεπτεμβρίου

Καθισμένος μπροστά σε ένα πιάνο, σε ένα άδειο στούντιο στο Τόκιο, ο παγκοσμίου φήμης μουσικός και συνθέτης Ριουίτσι Σακαμότο (Ryuichi Sakamoto) ταξιδεύει τον θεατή με τις νότες του. Περίπου 6 μήνες πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών από καρκίνο στο φάρυγγα.

Λίγο πριν την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας «Οpus» στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας το Deadline κυκλοφόρησε το πρώτο teaser στο οποίο ο θρυλικός Σακαμότο παίζει στο πιάνο ένα απόσπασμα από την μουσική της ταινίας «The Sheltering Sky» του 1990 σε σκηνοθεσία Μπερνάρντο Μπερτολούτσι (Bernardo Bertolucci).

Η ταινία «Opus» γυρισμένη εξ ολοκλήρου σε ασπρόμαυρο φόντο, με τρεις κάμερες 4Κ, σε σκηνοθεσία του γιου του Νίο Σόρα (Neo Sora), είναι ένας βαθιά συγκινητικός αποχαιρετισμός του Ιάπωνα συνθέτη, καθώς καταγράφει τις τελευταίες του εμφάνισες πριν φύγει από την ζωή στις 28 Μαρτίου.

Το συγκινητικό μήνυμα για την τέχνη του πριν φύγει από τη ζωή

Την παραγωγή της ταινίας υπογράφει η μάνατζερ και σύζυγος του συνθέτη Nόρικα Σόρα (Norika Sora) ενώ εργάστηκαν 30 άτομα με επικεφαλής τον Αμερικανό κινηματογραφιστή Μπίλλ Κίρσταϊν(Bill Kirstein), όπως αναφέρει το ΑP.

«Νιώθω ανακουφισμένος που κατάφερα να ηχογραφήσω πριν από το θάνατό μου – μια παράσταση με την οποία είμαι ικανοποιημένος», ανέφερε μεταξύ άλλων ο συνθέτης σε μία δήλωσή του που έδωσε στη δημοσιότητα η παραγωγή.

Sports in

Πότε θα γίνει το φιλικό του Ολυμπιακού με τον Άγιαξ

Ο Άγιαξ με ανακοίνωσή του γνωστοποίησε ότι το φιλικό με τον Ολυμπιακό θα διεξαχθεί στις 19 Ιουλίου, κεκλεισμένων των θυρών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 02 Ιουλίου 2024