Σε στενό κύκλο σε κοιμητήριο της Αγίας Πετρούπολης τελέστηκε η κηδεία του επικεφαλής Βάγκνερ, Γεβγκένι Πριγκόζιν.
«Ο αποχαιρετισμός στον Γεβγκένι Βικτόροβιτς έγινε σε κλειστό κύκλο. Όσοι επιθυμούν να τον αποχαιρετίσουν μπορούν να επισκεφθούν το νεκροταφείο Παραχόφσκοε» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Concord, εταιρείας που είχε ιδρύσει ο Πριγκόζιν.
Ο Πριγκόζιν σκοτώθηκε στις 23 Αυγούστου, όταν συνετρίβη το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε, δύο μήνες μετά την εξέγερση της Βάγκνερ που αποτέλεσε τη μεγαλύτερη πρόκληση για τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.
Είχε τηρηθεί απόλυτη μυστικότητα γύρω από τις προετοιμασίες για την κηδεία του και σήμερα το πρωί το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο Πούτιν δεν επρόκειτο να παραστεί στην τελετή.
Κηδεύτηκε και ο Βαλέρι Τσεκάλοφ, κορυφαίο στέλεχος της Βάγκνερ
Δύο άλλα κορυφαία στελέχη της Βάγκνερ, ο Βαλέρι Τσεκάλοφ και ο Ντμίτρι Ούτκιν, τέσσερις σωματοφύλακες του Πριγκόζιν και τα τρία μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν επίσης όταν συνετρίβη το ιδιωτικό αεροσκάφος Embraer Legacy 600 στο Τβερ, στα βόρεια της Μόσχας.
Νωρίτερα σήμερα κηδεύτηκε στο κοιμητήριο Σεβέρνογιε, επίσης στην Αγία Πετρούπολη, ο επικεφαλής του επιμελητειακού τμήματος της Βάγκνερ, ο Βαλέρι Τσεκάλοφ. Πλάνα από βίντεο του Reuters δείχνουν έναν ιερέα να ψέλνει μπροστά στο φέρετρο, γύρω από το οποίο είχαν συγκεντρωθεί συγγενείς, φίλοι και πρώην συνάδελφοι του Τσεκάλοφ, ορισμένοι εκ των οποίων κρατούσαν λουλούδια. Κάποιοι, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά που φορούσαν γυαλιά ηλίου, φίλησαν το φέρετρο ενώ άλλοι διέταξαν τον φωτορεπόρτερ και τον εικονολήπτη του πρακτορείου να σταματήσουν να τραβούν εικόνες.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.