Τρίτη 16 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Στέφανος Κασσελάκης: Γιατί αναφέρθηκε στο παραδικαστικό κύκλωμα - Τι είχε συμβεί

Στέφανος Κασσελάκης: Γιατί αναφέρθηκε στο παραδικαστικό κύκλωμα – Τι είχε συμβεί

Ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε αναφορά στο παραδικαστικό κύκλωμα στην επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Εντύπωση προκάλεσε η αναφορά του Στέφανου Κασσελάκη στο παραδικαστικό κύκλωμα, στην επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε χαρακτηριστικά ότι το παραδικαστικό κύκλωμα «χτύπησε τους γονείς μου και τους πήρε ό,τι είχαν και δεν είχαν».

Η αναφορά ήταν μη αναμενόμενη αφού κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν ήταν γνωστό, αλλά ούτε ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης είχε μιλήσει ξανά για αυτό το θέμα.

Ο κ. Κασσελάκης έχει αναρτήσει στον λογαριασμό του βίντεο για την υποψηφιότητά του όπου λέει: «Η μητέρα μου, οδοντίατρος, δούλευε μέρα νύχτα να στηρίξει τον πατέρα μου όσο εκείνος άρχιζε την εταιρεία του. Τελικά η εταιρεία μεγάλωσε και εγώ βρέθηκα να μεγαλώνω στην Εκάλη. Μόνο που αυτή η ευμάρεια ήταν τελικά επιφανειακή – όπως ήταν και της Ελλάδας. Το παραδικαστικό κύκλωμα χτύπησε τους γονείς μου και τους πήρε ό,τι είχαν και δεν είχαν. Έτσι, στα 14 μου βρέθηκα μόνος μου στην Αμερική. Όχι για πολυτέλεια. Από ανάγκη».

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό το ζήτημα που σχετίζεται με την οικογένειά του και έχει προκαλέσει πολλά σχόλια στα social media, αλλά και εντός ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πατέρας του Κασσελάκη αθωώθηκε το 2015 για το παραδικαστικό κύκλωμα

Στη συγκεκριμένη υπόθεση αναφέρθηκε σήμερα ο αστυνομικός συντάκτης των «Νέων» και του «Βήματος» , Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Όπως αποκάλυψε στο Live News του MEGA, το 2002-2003 συνεταίρος του πατέρα του Στέφανου Κασσελάκη είχε μπει ένας συγκεκριμένος δικηγόρος. Υπήρχαν οικονομικές κατηγορίες για εκκρεμείς συναλλαγές για μεγάλα χρηματικά ποσά και υπήρχε σε εξέλιξη μια δικαστική μάχη.

Στην πορεία ο πατέρας του Στέφανου Κασσελάκη έχασε και το εργοστάσιο αλλά και το σπίτι στην Εκάλη, καθώς υπήρχε δικαστική εκκρεμότητα.

Στη συνέχεια, το 2008-09 έγινε παραπομπή του πατέρα Κασσελάκη στο δικαστήριο. Αργότερα, η πλευρά Κασσελάκη κινήθηκε ώστε να μην παραπεμφθεί στο Εφετείο για τη συγκεκριμένη δίκη, κάτι που δεν έγινε δεκτό από τον Άρειο Πάγο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, η υπόθεση οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη το 2015 μετά από πολλές αναβολές και ο κ. Κασσελάκης αθωώθηκε.

Ο δικηγόρος και το παραδικαστικό κύκλωμα

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο δικηγόρος, ο οποίος υπήρξε συνέταιρος του πατέρα του υποψήφιου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και έδωσε το χρηματικό ποσό στον πατέρα Κασσελάκη, φαίνεται να συνδέεται με το παραδικαστικό κύκλωμα που είχε δημιουργηθεί το 2005.

Ο δικηγόρος φαίνεται να είχε επαφές και με άλλους κατηγορούμενους του παραδικαστικού κυκλώματος και να είχε εμπλακεί σε κάποιες υποθέσεις που ερευνούσε τότε ο Άρειος Πάγος για τη δράση του παραδικαστικού κυκλώματος, ως νομικός εκπρόσωπος.

Το σημαντικότερο, ήταν πως τότε είχε γίνει έρευνα στο εσωτερικό της Δικαιοσύνης και είχε αποκαλυφτεί πως ο συγκεκριμένος δικηγόρος είχε δώσει το αυτοκίνητο του σε συγκεκριμένο δικαστή, ο οποίος υποχρεώθηκε αργότερα να παραιτηθεί από το δικαστικό σώμα, με την αναφορά πως ο συγκεκριμένος δικαστής έδινε το «παρών» στο γραφείο του συνεταίρου του κ. Κασσελάκη, δηλαδή του δικηγόρου.

Ο συγκεκριμένος δικηγόρος δεν έχει καταδικαστεί ποτέ και σήμερα έχει αποβιώσει.

Οι δικαστικές αποφάσεις

Το πρώτο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, το 2009, αφορούσε μία αντιδικία μεταξύ της οικογένειας Κασσελάκη και του συνεταίρου του.

Το πρώτο βούλευμα ήταν κατά του πατέρα Κασσελάκη και έναν χρόνο μετά βγήκε και το δεύτερο βούλευμα. Ο πατέρας του Στέφανου Κασσελάκη είχε προσφύγει κατά του συνεταίρου του, όμως η απόφαση δεν βγήκε υπέρ του.

Sports in

LIVE: Ελλάδα – Πουέρτο Ρίκο

Παρακολουθήστε live στις 18:30 την εξέλιξη της φιλικής αναμέτρησης Ελλάδα – Πουέρτο Ρίκο. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024