Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας έφαγε ψάρι από τη Φουκουσίμα – «Ασφαλές και νόστιμο»
Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλίσει την αλιευτική βιομηχανία της χώρας του
- Η αχίλλειος πτέρνα υπάρχει αλλά ακόμα δεν έχει βρεθεί ο Έκτορας
- Κύμα οργής από τους κατοίκους της Μαγιότ εναντίον του Μακρόν - «Δεν φταίω εγώ για τον κυκλώνα!»
- Συνελήφθησαν ανήλικοι και οι γονείς τους μετά από επίθεση σε ναυτικό - Τον χτύπησαν με γκλοπ
- Δεν σας αφήνει ο σκύλος σας να φύγετε από το σπίτι; - Οι τρόποι για να λυθεί το πρόβλημα
Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας έφαγε ψάρια που αλιεύτηκαν στα ανοιχτά της Φουκουσίμα σήμερα Τετάρτη (30/8).
Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Fumio Kishida και τρεις υπουργοί απόλαυσαν θαλασσινά σε μια μεσημεριανή συνάντηση, σε μια προφανή προσπάθεια να διαλύσουν τις ανησυχίες για την ασφάλεια μετά την απελευθέρωση επεξεργασμένων ραδιενεργών λυμάτων από τον πυρηνικό σταθμό Fukushima Daiichi.
Ο Kishida και οι τρεις υπουργοί έφαγαν σασίμι από γλώσσα, χταπόδι και λαβράκι, που αλιεύθηκαν από τις ακτές της Φουκουσίμα μετά την απόφαση να ρίξουν τα επεξεργασμένα νερά στον ωκεανό, μαζί με λαχανικά, φρούτα και ένα μπολ ρύζι από την περιοχή, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Οικονομίας και Βιομηχανίας Γιασουτόσι Νισιμούρα, ο οποίος συμμετείχε στη συνάντηση.
«Τρώμε για να υποστηρίξουμε την περιοχή Sanriku Joban. Όλα τα θαλασσινά από το Sanriku Joban έχουν απήχηση», είπε ο Kishida στους δημοσιογράφους που κλήθηκαν να καλύψουν το γεύμα.
Αυτή η περιοχή αποτελεί μέρος της ακτογραμμής του βόρειου Ειρηνικού της Ιαπωνίας, συμπεριλαμβανομένης της Φουκουσίμα.
«Παρακαλούμε όλοι να δείξετε την υποστήριξή σας για τα ασφαλή και νόστιμα θαλασσινά της Ιαπωνίας, συμπεριλαμβανομένων αυτών από το Sanriku Joban», είπε ο Kishida στην κάμερα.
Σύμφωνα με το Euronews, η προβλεπόμενη για δεκαετίες απελευθέρωση επεξεργασμένου νερού έχει αντιταχθεί σθεναρά από τις αλιευτικές ομάδες και επικρίθηκε από τις γειτονικές χώρες.
Η Κίνα απαγόρευσε αμέσως τις εισαγωγές θαλασσινών από την Ιαπωνία ως απάντηση.
Στη Σεούλ, χιλιάδες Νοτιοκορεάτες συγκεντρώθηκαν το Σαββατοκύριακο για να καταδικάσουν την απελευθέρωση, ζητώντας από την Ιαπωνία να την κρατήσει σε δεξαμενές.
Ιάπωνες αξιωματούχοι και ο διαχειριστής του εργοστασίου λένε ότι τα επεξεργασμένα ραδιενεργά λύματα που έχουν συσσωρευτεί από το ατύχημα του Μαρτίου 2011 στον πυρηνικό σταθμό, τώρα ανέρχονται συνολικά σε 134 εκατομμύρια τόνους και αποθηκεύονται σε περίπου 1.000 δεξαμενές, καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος της περιοχής του εργοστασίου και πρέπει να αφαιρεθούν για να ελευθερωθεί χώρος για την κατασκευή εγκαταστάσεων για τον καθαρισμό και τον παροπλισμό του εργοστασίου, που επίσης αναμένεται να διαρκέσουν δεκαετίες.
Ο Kishida δεσμεύτηκε τη Δευτέρα να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να προστατεύσει την αλιευτική βιομηχανία της Ιαπωνίας από τις επιπτώσεις της απαγόρευσης των εισαγωγών από την Κίνα και είπε ότι θα ανακοινώσει μέτρα στήριξης αργότερα αυτή την εβδομάδα.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις