Σάββατο 29 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Καταστρέψαμε 4 ταχύπλοα με έως και 50 μέλη των ειδικών δυνάμεων της Ουκρανίας

Ρωσία: Καταστρέψαμε 4 ταχύπλοα με έως και 50 μέλη των ειδικών δυνάμεων της Ουκρανίας

Ρωσικό αεροσκάφος κατέστρεψε τέσσερα ταχύπλοα στα οποία επέβαιναν μονάδες απόβασης των ουκρανικών ειδικών δυνάμεων στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με το υπουργείο Αμυνας της Ρωσίας.

Το υπουργείο Αμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες ότι αεροσκάφος κατέστρεψε στη Μαύρη Θάλασσα τέσσερα ουκρανικά ταχύπλοα τα οποία μετέφεραν ως και πενήντα μέλη των ειδικών δυνάμεων.

Και κατάρριψη drones

Περί τα μεσάνυχτα [σ.σ. τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας], «αεροσκάφος της αεροπορίας ναυτικού του στόλου της Μαύρης Θάλασσας (…) κατέστρεψε τέσσερα ταχύπλοα» τα οποία μετέφεραν «μονάδες απόβασης των ουκρανικών δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων», συνολικά «ως και 50» στρατιωτικούς, ανέφερε το υπουργείο μέσω Telegram.

Το υπουργείο ανακοίνωσε επίσης, μέσω Telegram, ότι καταρρίφθηκαν πέντε ουκρανικά UAVs, τρία στην περιφέρεια Μπριάνσκ (νότια, συνορεύει με την Ουκρανία), ένα στην περιφέρεια Αρλοφ (κεντρικά) και ένα στην Καλούγκα (νότια της περιφέρειας της Μόσχας).

Αναχαίτιση αμερικανικών drones

Χθες Τρίτη, από το ίδιο υπουργείο αναφέρθηκε ότι δύο ρωσικά μαχητικά σηκώθηκαν για να αναχαιτίσουν δύο αμερικανικά αναγνωριστικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, κοντά στην Κριμαία.

Αφού διαπίστωσε ότι drones «κατευθύνονταν προς τα σύνορα του ρωσικού κράτους» η Μόσχα έστειλε δύο μαχητικά «για να εμποδίσουν μια πιθανή παραβίαση των συνόρων» και «την αναγνωριστική αποστολή» αυτών των αεροσκαφών, σημείωσε το υπουργείο στην ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στο Telegram.

Οταν έφτασαν στο σημείο τα ρωσικά μαχητικά, τα drones, ένα Reaper και ένα Global Hawk, «άλλαξαν κατεύθυνση και αποχώρησαν από τη ζώνη» αυτή, πρόσθεσε το υπουργείο.

Τέτοιου είδους περιστατικά σημειώνονται πολύ συχνά στην περιοχή τους τελευταίους μήνες.

Sports in

Στο μυαλό του Βεζένκοφ…

Για τον Σάσα Βεζένκοφ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα αν αποχωρήσει τελικά από το NBA αλλά θα χρειαστεί υπομονή

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024