Κέντρο Υγείας Τήνου: «Υπάρχουν μηχανήματα αλλά όχι γιατροί για να τα λειτουργήσουν» – Νέες καταγγελίες μετά τον θάνατο του 3χρονου παιδιού
Μετά το τραγικό συμβάν του θανάτου ενός 3χρονου παιδιού, που έχασε τη ζωή του από ρώγα σταφυλιού, το Κέντρο Υγείας Τήνου βρίσκεται στο επίκεντρο καθώς ο πατέρας του αγοριού μίλησε από την πρώτη στιγμή για υποστελέχωση
Ο χαμός ενός τρίχρονου παιδιού που πνίγηκε καθώς έτρωγε σταφύλι έχει βυθίσει σε θλίψη την Τήνο. Οι γονείς του αγοριού από την πρώτη στιγμή μίλησαν για υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας του νησιού, καθώς όπως είχε πει ο πατέρας το παιδί του θα μπορούσε να είχε σωθεί εάν υπήρχε περισσότερο προσωπικό.
Από την πλευρά του το υπουργείο Υγείας υποστηρίζει ότι έγιναν τα αδύνατα δυνατά από το προσωπικό του Κέντρου Υγείας για να σωθεί το αγοράκι, καθώς δύο παιδίατροι, ένας καρδιολόγος και τέσσερις αγροτικοί ιατροί έδωσαν μάχη για να επαναφέρουν το παιδί στη ζωή.
«Η αλήθεια είναι πως όταν φτάσαμε στο Κέντρο Υγείας, όντως υπήρχε παιδίατρος αλλά κανείς δεν ενημέρωσε ότι ήταν επείγον! Το καταλαβαίνετε αυτό; Η παιδίατρος είχε ραντεβού σε άλλο θάλαμο, το ολοκλήρωσε και μετά ήρθε στο παιδί μου.
Καλό θα ήταν να ζητήσουν μία συγγνώμη αντί να βγάζουν ανακοινώσεις, δεν σέβονται τη μνήμη του παιδιού μου», είπε σε νέα δήλωσή του ο πατέρας.
Νέα καταγγελία
Καταγγελία που έφερε στο φως το MEGA κάνει λόγο για υπολειτουργία του Κέντρου Υγείας Τήνου, με μαρτυρίες να αναφέρουν πως δεν υπάρχουν γιατροί που να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τα περιστατικά.
«Από οικογενειακό περιστατικό γνωρίζω ότι ενώ υπάρχουν μηχανήματα, δεν υπάρχουν γιατροί για να τα λειτουργήσουν. Υπάρχει όμως και η υποστελέχωση των Κέντρων Υγείας», είπε η κα Ειρήνη, κάτοικος του νησιού.
Όπως είπε η κα Ειρήνη, συγγενικό της πρόσωπο έπαθε κάταγμα στο πόδι και δεν μπορούσε να βγάλει ακτινογραφία, καθώς δεν υπήρχε ακτινογράφος στο ΚΥ Τήνου και αναγκάστηκε να μεταβεί στην Αθήνα.
Σε άλλο παρόμοιο περιστατικό, ασθενής δεν μπόρεσε να βγάλει ακτινογραφία και τελικά τον εξυπηρέτησε κτηνίατρος.
Οι κάτοικοι του νησιού αναφέρουν πως θα έπρεπε να υπάρχουν περισσότεροι γιατροί στο Κέντρο Υγείας όχι μόνο το καλοκαίρι, όταν υπάρχει μαζική έλευση τουριστών, αλλά και τον χειμώνα για να εξυπηρετούνται οι μόνιμοι κάτοικοι.
Η υποστελέχωση είναι δεδομένη αλλά δεν ευθύνεται για το συγκεκριμένο περιστατικό
«Για το συγκεκριμένο τραγικό γεγονός δεν ευθύνεται η υποστελέχωση που είναι δεδομένη. Έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό αλλά δεν τα κατάφεραν», δήλωσε ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ .
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ τονίζει πως «ναι μεν στην προκειμένη περίπτωση δεν ευθυνόταν η υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι υπαρκτή», καταλήγει.
«Πράγματι είναι υποστελεχωμένο και έχουμε επισημάνει ότι στις Κυκλάδες δεν υπάρχει σε κανένα κέντρο υγείας παιδοχειρουργός και έτσι για μια σκωληκοειδίτιδα πρέπει να έρθουν Αττική».
- Η αποστολή του Άρη για το παιχνίδι με τον Αστέρα
- Πώς η κλιματική αλλαγή απειλεί τους εργαζόμενους – Απαιτούνται λύσεις
- Βασίλης Καρράς: Τι αποκαλύπτει ο βιογράφος του τραγουδιστή έναν χρόνο από τον θάνατο του
- Τα είχα χαμένα! Ο Ρέιφ Φάινς για τη συνεργασία του με τη Τζένιφερ Λόπεζ
- Κουκουβάγια «προσγειώθηκε» στην κορυφή χριστουγεννιάτικου δέντρου – Μπήκε από την καμινάδα
- Επίδομα θέρμανσης: Αύριο η καταβολή της πρώτης δόσης