Κυβερνοεπιθέσεις: Μόνο φέτος το κόστος για τη Γερμανία θα ξεπεράσει τα 200 δισ. ευρώ
Τρεις στις τέσσερις επιχειρήσεις δήλωσαν πως δέχτηκαν κυβερνοεπιθέσεις τους προηγούμενους 12 μήνες.
- Μιας διαγραφής… μύρια έπονται για τη Ν.Δ.- Νέες εσωκομματικές συνθήκες και «εν κρυπτώ» υπουργοί
- Τι βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. για τη γιάφκα στο Παγκράτι – Τα εκρηκτικά ήταν έτοιμα προς χρήση
- Την άρση ασυλίας Καλλιάνου εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
- Οι καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της Black Friday
Οι κυβερνοεπιθέσεις για κατασκοπεία και σαμποτάζ, μαζί με την κλοπή δεδομένων και εξοπλισμού, θα κοστίσουν φέτος στη Γερμανία 206 δισεκατομμύρια ευρώ, δείχνει νέα έκθεση, με ένα μεγάλο μέρος των επιχειρήσεων να ανησυχούν πλέον ότι το ψηφιακό έγκλημα απειλεί την ύπαρξή τους.
Οι ζημίες θα ξεπεράσουν το φράγμα των 200 δισεκατομμυρίων ευρώ για Τρίτη συνεχή χρονιά, δείχνει η έρευνα που πραγματοποίησε μεταξύ 1.000 εταιρειών ο σύνδεσμος των επιχειρήσεων ψηφιακής οικονομίας Bitkom.
Επιθέσεις πραγματοποιούνται όχι μόνο από χάκερ του κοινού εγκλήματος αλλά από ξένες κυβερνήσεις, επισήμανε ο σύνδεσμος.
«Η Γερμανική οικονομία είναι άκρως ελκυστικός στόχος για εγκληματίες και εχθρικά κράτη. Τα όρια ανάμεσα στο οργανωμένο έγκλημα και τους κρατικούς πράκτορες θολώνουν» δήλωσε ο πρόεδρος της Bitkom Ραλφ Βίντεργκερστ.
Κατονόμαστε μάλιστα τη Ρωσία και την Κίνα ως κύριες απειλές στον κυβερνοχώρο.
Περίπου τα τρία τέταρτα των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσε ότι είχε υποστεί κυβερνοεπιθέσεις τους προηγούμενους 12 μήνες, ποσοστό ελαφρώς μειωμένο σε σχέση με το 84% στην περυσινή έρευνα.
«Η μικρή υποχώρηση στον αριθμό των εταιρειών αποτελεί θετικό σημάδι και υποδηλώνει ότι τα μέτρα προστασίας έχουν αποτέλεσμα» σχολίασε ο Βίντεργκερστ.
Για πρώτη φορά, περισσότερες από τις μισές επιχειρήσεις δήλωσαν πως η ύπαρξή τους απειλείται από κυβερνοεπιθέσεις. Στην έκθεση του 2022 το ποσοστό ήταν 45% και πριν από δύο χρόνια μόλις 9%.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις