Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Έποικος στο Ισραήλ: Εξοργιστικό βίντεο δείχνει οπλισμένο άνδρα να τραμπουκίζει μικρό Παλαιστίνιο – Είχε μιλήσει στο βρετανικό Κοινοβούλιο

Έποικος στο Ισραήλ: Εξοργιστικό βίντεο δείχνει οπλισμένο άνδρα να τραμπουκίζει μικρό Παλαιστίνιο – Είχε μιλήσει στο βρετανικό Κοινοβούλιο

Ο Αβιχάι Σορσάν είχε μιλήσει σε εκδήλωση που οργάνωσε ο πρώην βουλευτής των Εργατικών στη Βρετανία, Ίαν Όστιν, υπερασπιζόμενος τις ενέργειες του ισραηλινού στρατού.

Σοκ και οργή προκαλεί βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα και αποτυπώνει τους τραμπουκισμούς οπλισμένου εποίκου από το Ισραήλ απέναντι σε μικρό Παλαιστίνιο.

Το συγκεκριμένο βίντεο ήρθε στη δημοσιότητα μετά τη δολοφονία 14χρονου Παλαιστίνιου από Ισραηλινούς αστυνομικούς.

Ο έποικος δεν είναι άγνωστος στο Ισραήλ. Σύμφωνα με το Middle East Eye, είναι ο Αβιχάι Σορσάν, ο οποίος είχε μιλήσει σε εκδήλωση που οργάνωσε ο πρώην βουλευτής των Εργατικών στη Βρετανία, Ίαν Όστιν, το 2019 υπερασπιζόμενος τις ενέργειες του ισραηλινού στρατού.

Ο Σορσάν, σύμφωνα με το MEE, κατέχει τη θέση του πολιτικού συντονιστή ασφαλείας του οικισμού εποίκων Γκους Αντουμίν.

O συγκεκριμένος έποικος προχώρησε στη σύλληψη του αγοριού από την κοντινή κωμόπολη Καν αλ – Άχμαρ.

Όταν το αγόρι, προσπαθεί να κουνηθεί ο Σορσάν το σταματάει και του φωνάζει: «Κάντε εδώ και μην κουνιέσαι».

Δείτε το εξοργιστικό βίντεο

Δύο γυναίκες από την κωμόπολη από όπου κατάγεται το αγόρι, μία από τις οποίες φαίνεται και στο βίντεο, προσπάθησαν να παρέμβουν και συνελήφθησαν από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τη Haaretz, ο Σορσάν στρατολογήθηκε στην ισραηλινή συνοριακή αστυνομία νωρίτερα μέσα στο 2023, παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες των ντόπιων για την τακτική παρενόχληση των Παλαιστινίων αγροτών γύρω από τη συγκεκριμένη περιοχή.

Αστυνομική πηγή δήλωσε στη Haaretz ότι λόγω των καταγγελιών εναντίον του, ο επικεφαλής του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού της συνοριακής αστυνομίας έκανε κάτι ασυνήθιστο, συμμετέχοντας στην επιτροπή που εξέτασε την πρόσληψή του. Ο Σορσάν είχε προσληφθεί αρχικά ως προσωρινός αστυνομικός για μια περίοδο έξι μηνών.

Το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις λόγω της παρουσίας του Σορσάν στην εκδήλωση που οργανώθηκε στο βρετανικό Κοινοβούλιο για την οποία πρωτοστάτησε ο Βρετανός βουλευτής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος βουλευτής έφυγε από τους Εργατικούς το 2019. Ο Σορσάν υποστήριζε ότι αποχώρησε από τους Εργατικούς λόγω της «κουλτούρας εξτρεμισμού, αντισημιτισμού και μισαλλοδοξίας» που, σύμφωνα με τον ίδιο, υπήρχε στο κόμμα υπό τον τότε ηγέτη Τζέρεμι Κόρμπιν.

Αργότερα υποστήριξε τους Συντηρητικούς όπου και του απονεμήθηκε ο τίτλος του ισόβιου μέλους με απόφαση του Μπόρις Τζόνσον.

Sports in

Ολυμπιακός: Η αποστολή για την πρεμιέρα στον Βόλο (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής της Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024