Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Επεισόδια στη Λεμεσό: Διάβημα αραβικής χώρας στο ΥΠΕΞ Κύπρου για τις επιθέσεις ακροδεξιών

Επεισόδια στη Λεμεσό: Διάβημα αραβικής χώρας στο ΥΠΕΞ Κύπρου για τις επιθέσεις ακροδεξιών

Διάβημα στο υπουργείο Εξωτερικών από αραβική χώρα.

Ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου, Κυριάκος Κούρος, έκανε γνωστό σήμερα μέσω Twitter ότι έγινε δέκτης διαβήματος από αραβική χώρα για τα επεισόδια στη Λεμεσό.

Αφορμή για το διάβημα, σύμφωνα με τον ίδιο, αποτέλεσε η επίθεση που δέχτηκαν οι τουρίστες της αραβικής χώρας κατά τη διάρκεια των επεισοδίων από ακροδεξιούς στη Λεμεσό για το μεταναστευτικό.

Όπως επισημαίνει ο Κυριάκος Κούρος «έγινα δέκτης διαβήματος από πρέσβη αραβικής χώρας χθες. Αριθμός πολιτών του, αθώοι επισκέπτες στην χώρα μας, ήταν ανάμεσα στα θύματα των επεισοδίων στη Λεμεσό, ένας αρκετά σοβαρά. Διέκοψαν τις διακοπές για να αναχωρήσουν εσπευσμένα, έντρομοι! Αμφιβάλλω εάν θα επιστρέψουν ποτέ».

Το «αυτό του φιδιού»

Στη συνέχεια τονίζει ότι «πρώτη φορά ένιωσα τόσο αμήχανα για τέτοιας φύσης περιστατικό στην χώρα μας. Αυτή δεν είναι η Κύπρος που γεννήθηκα, μεγάλωσα, έκανα οικογένεια, γερνάω! Δεν έπρεπε να επιτρέψουμε να εξελιχθεί σε κάτι τόσο αποτρόπαιο. Μήπως πέραν της συζήτησης περί ευθυνών και δράσεων ήρθε η ώρα να ανατρέξουμε ως σκεπτόμενα μέλη αυτής της κοινωνίας και σε προσωπική ενδοσκόπηση; Για να εντοπίσουμε που και πώς επωάζεται αυτό το επικίνδυνο «αυγό του φιδιού»; Εξάλλου το πρωτεύον ερώτημα που θέτεται σε τέτοια ζητήματα δεν είναι εάν η Κύπρος που θέλουμε είναι ευθύνη όλων;».

Υπενθυμίζεται, ότι μια ομάδα φασιστοειδών μετέτρεψε σε βομβαρδισμένο πεδίο τη Λεμεσό το βράδυ της Παρασκευής, με την αστυνομία να προχωρά σε 13 συλλήψεις.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων επικράτησε μια χαώδης κατάσταση με σοβαρά επεισόδια στο παραλιακό μέτωπο, ρίψη δακρυγόνων, κροτίδων, φωτιές και πολίτες που έτρεχαν να διαφύγουν.

Sports in

Όλα καλά με Τολιόπουλο!

Καθαρή η μαγνητική στην οποία υποβλήθηκε ο Βασίλης Τολιόπουλος για τις ενοχλήσεις που είχε στον δεξί ώμο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024