Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανικό δικαστήριο διέταξε την κράτηση του μεγιστάνα Κολομόισκι – Κατηγορείται για διαφθορά

Ουκρανικό δικαστήριο διέταξε την κράτηση του μεγιστάνα Κολομόισκι – Κατηγορείται για διαφθορά

Ο Κολομόισκι είναι πρώην ιδιοκτήτης της μεγάλης ουκρανικής τράπεζας PrivatBank, η οποία εθνικοποιήθηκε στα τέλη του 2016 στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης του τραπεζικού συστήματος της χώρας.

Την κράτηση για δύο μήνες του μεγιστάνα Ιχορ Κολομόισκι, ενός από τους πιο ισχυρούς επιχειρηματίες της χώρας, διέταξε ουκρανικό δικαστήριο με τις κατηγορίες της απάτης και του ξέπλυμα χρήματος.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε μια έμμεση αναφορά στη δικαστική δίωξη του Κολομόισκι, ευχαρίστησε τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου που με τις ενέργειές του οδηγούν ενώπιον της δικαιοσύνης χρονίζουσες υποθέσεις.

«Ευχαριστώ τους αξιωματούχους των υπηρεσιών επιβολής του νόμου για την αποφασιστικότητά τους να επιλύσουν δίκαια καθεμιά από τις υποθέσεις που καθυστερούσαν επί δεκαετίες» ανέφερε ο Ζελένσκι στο βραδινό, βιντεοσκοπημένο διάγγελμά του.

Ο Κολομόισκι είναι πρώην ιδιοκτήτης της μεγάλης ουκρανικής τράπεζας PrivatBank, η οποία εθνικοποιήθηκε στα τέλη του 2016 στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης του τραπεζικού συστήματος της χώρας.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας έχει θέσει ως προτεραιότητά του την καταπολέμηση της διαφθοράς. Αν και έγινε ευρύτερα γνωστός στο κοινό όταν υποδυόταν τον πρόεδρο σε μια τηλεοπτική σειρά που μεταδιδόταν από ένα κανάλι ιδιοκτησίας του Κολομόισκι, αρνείται ότι έχει προσωπικές σχέσεις με τον επιχειρηματία.

Νωρίτερα φέτος, αξιωματούχοι ασφαλείας πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του Κολομόισκι σε σχέση με μια ξεχωριστή έρευνα για υπεξαίρεση και φοροδιαφυγή στις δύο μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαίου της χώρας, που ανήκουν εν μέρει σε αυτόν.

Ο Κολομόισκι είναι πρώην ιδιοκτήτης της κορυφαίας ουκρανικής τράπεζας PrivatBank, η οποία κρατικοποιήθηκε στα τέλη του 2016 ως μέρος της εκκαθάρισης του τραπεζικού συστήματος. Έχει περιουσιακά στοιχεία στον ενεργειακό, τον τραπεζικό και άλλους τομείς, συμπεριλαμβανομένου ενός τηλεοπτικού καναλιού με επιρροή.

Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στον Kolomoisky το 2021 «λόγω της εμπλοκής του σε σημαντική διαφθορά». Οι αρχές των ΗΠΑ έχουν επίσης ισχυριστεί ότι ο Kolomoisky και ένας επιχειρηματικός εταίρος ξεπλύθηκαν κλεμμένα κεφάλαια μέσω των ΗΠΑ. Ο Kolomoisky έχει αρνηθεί οποιαδήποτε αδικοπραγία.

Sports in

Ασταμάτητος Καραλής έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 5,93μ.

Ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Εμμανουήλ Καραλής ο οποίος έκανε ξανά πανελλήνιο ρεκόρ μέσα σε εννέα μέρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024