Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Θέατρο Σταθμός: Ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός του 2023 -2024

Θέατρο Σταθμός: Ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός του 2023 -2024

Σύγχρονα έργα νεοελληνικής και παγκόσμιας δραματουργίας, επαναλήψεις επιτυχημένων παραστάσεων της περασμένης σεζόν και παράλληλες εκδηλώσεις.

«Η Γυναίκα. Που αγαπάει, βιάζεται, γεννάει και γράφει, διεκδικεί, ερμηνεύει, ζηλεύει, ήρθε από μακριά, θανατώνεται, ιντριγκάρει, κρύβεται, λάμπει, μάχεται, νοιάζεται, ξεχνάει, οιστρηλατεί, ποθεί, ρωτάει, σκηνοθετεί, τραγουδάει, υλοποιεί, φλερτάρει, χλευάζεται, ψάχνει, ωριμάζει.

Είναι ο κύριος άξονας του φετινού μας ρεπερτορίου.» τόνισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Σταθμός Μάνος Καρατζογιάννης στην παρουσίαση του νέου προγράμματος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Το Διεθνές Φεστιβάλ Αναλόγιο παρουσιάζει φέτος στο Θέατρο Σταθμός καθώς και στο Ωδείο Αθηνών, από τις 18 ως τις 21 Σεπτεμβρίου, άπαιχτα σύγχρονα νεοελληνικά έργα γραμμένα από αξιόλογες γυναικείες φωνές του θεάτρου μας. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, οι ηθοποιοί Λουκία Μιχαλοπούλου και Αντρέας Μαντάς μαζί με τον μουσικό Τηλέμαχο Μούσα διαβάζουν, υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια του καλλιτεχνικού διευθυντή του Θεάτρου Σταθμός Μάνου Καρατζογιάννη, το καινούργιο θεατρικό έργο της Μαρίας  Λαϊνά  (Μεγάλο Κρατικό Βραβείο Γραμμάτων 2022).

HIV

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου στις 21:00

Ο συγγραφέας Θανάσης Τριαρίδης και η σκηνοθέτρια Έλενα Σωκράτους, μετά την επιτυχημένη συνεργασία τους στο Lebensraum, συναντιούνται ξανά στον θεατρικό μονόλογο HIV που αφηγείται την ιστορία της Νιγηριανής εργαζόμενης στο σεξ  Επίφανι Γκούντμαν, η οποία υπήρξε θύμα εμπορίας ανθρώπων, διαπομπεύθηκε για “λόγους Δημόσιας Υγείας” και τελικά αυτοκτόνησε στην Αθήνα το 2012, όταν δεκάδες οροθετικές γυναίκες συνελήφθησαν, υπέστησαν εξαναγκαστικούς ελέγχους για ΗΙV και προφυλακίστηκαν για κακούργημα αφού προηγουμένως οι φωτογραφίες και τα προσωπικά τους δεδομένα είχαν δημοσιοποιηθεί στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Μούρη γεμάτη μούρα

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου στις 21:00 και Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στις 19:00 & στις 21:00

Η Αθηνά Δελιάδη, απόφοιτος του τμήματος Υποκριτικής, Σκηνοθεσίας και Θεατρικών Σπουδών του LAMDA και του Lee Strasberg Theatre Institute στη Νέα Υόρκη, σκηνοθετεί το βραβευμένο έργο του Laurence Wilson («Urban Legend», «Lost Monsters») «Black Berry Trout Face», μια τρυφερή όσο και άγρια ιστορία ενηλικίωσης που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα κι επαναλαμβάνεται στη σκηνή του Θεάτρου Σταθμός μετά την περσινή επιτυχία της παράστασης.

2071 – Ο κόσμος που θα αφήσουμε στα παιδιά μας

Από 25 Σεπτεμβρίου έως και 17 Οκτωβρίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00

Μετά τις sold out παραστάσεις του στο Αρχοντικό Τσιατσιαπά στην Καστοριά, στο πλαίσιο του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» που διοργανώνει κάθε καλοκαίρι το Υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή, το «2071» έρχεται στη σκηνή του Θεάτρου Σταθμός για τρεις μόνο παραστάσεις.

Ο Μάνος Καρατζογιάννης σκηνοθετεί τον Αντώνη Μυριαγκό με την αρωγή του μουσικού Τηλέμαχου Μούσα, ο οποίος παίζει ζωντανά, και συμβολικά, αιθερόφωνο στη σκηνή, καθώς και του video – artist Goran Gagic

Εγώ όταν μεγαλώσω θα γίνω Νάνα Μούσχουρη

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου και Κυριακή 1 Οκτωβρίου στις 21:00

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στις 19:00, για τρεις μόνο παραστάσεις

Το έργο του David Lelait – Helo που παρουσιάστηκε το 2019 στο Φεστιβάλ της Αβινιόν με εξαιρετική επιτυχία ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε σκηνοθεσία του Ελισσαίου Βλάχου.

Ερμηνεύει ο Μάνος Καρατζογιάννης.

Ψυχολογία Συριανού συζύγου: Χριστίνα

Από 29 Σεπτεμβρίου έως 29 Οκτωβρίου και μόνο για 15 παραστάσεις, κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00 και κάθε Κυριακή στις 18:15

Μετά το «Όπως πάει το ποτάμι», ο σκηνοθέτης Γιάννης Λεοντάρης επιστρέφει στο Θέατρο Σταθμός με τη νουβέλα του Εμμανουήλ Ροΐδη «Ψυχολογία Συριανού συζύγου».

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Από 4 Οκτωβρίου, κάθε Τετάρτη στις 19:15

Η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία και δραματουργική επεξεργασία του Κωνσταντίνου Ντέλλα, αποτελεί μια σκηνική προσέγγιση της σύνδεσης της μαγείας με τη μαγειρική ως γυναικείος μυστικός κώδικας  της περιοχής της Θεσσαλίας.

Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα

Από 4 Οκτωβρίου και για όλο τον Οκτώβριο, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:15

Ο καινούργιος θεατρικός μονόλογος του Βασίλη Κατσικονούρη «Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα», που χάρισε το βραβείο αναγνωστών καλύτερης αντρικής ερμηνείας για το 2022 στον Γιώργο Νινιό, επαναλαμβάνεται για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Η καταξιωμένη στην Κύπρο ερμηνεύτρια και σκηνοθέτρια Ερμίνα Κυριαζή και ο διακεκριμένος ηθοποιός Γιώργος Νινιός ενώνουν τις δυνάμεις τους.

Democracy

Από 7 Οκτωβρίου, κάθε Σάββατο στις 18:15 και κάθε Κυριακή στις 21:15, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Ο Ένκε Φεζολλάρι, μετά τις σκηνοθεσίες του στο Δημοτικό Θέατρο των Τιράνων και στο Teatri Migjeni στη Σκόδρα της Αλβανίας, επιστρέφει στο Θέατρο Σταθμός όπου πριν από δύο χρόνια είχε παρουσιάσει με ιδιαίτερη επιτυχία το έργο της Ornela Vorpsi «Στη χώρα που ποτέ δεν πεθαίνεις».

Ο Ταρτούφος

Από 20 Οκτωβρίου, κάθε Παρασκευή στις 23:30, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

H παράσταση του Γιάννη Νταλιάνη που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς επιστρέφει στη σκηνή του Θεάτρου Σταθμός για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Το Γάλα

Από 23 Οκτωβρίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00

Το έργο – σταθμός του νεοελληνικού θεάτρου, που υπολογίζεται ότι έχουν δει σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό παραπάνω από 500.000 θεατές, επανέρχεται στη σκηνή του Θεάτρου Σταθμός – είκοσι χρόνια από τη συγγραφή του και δέκα μετά το τελευταίο του ανέβασμα στη σκηνή.

Bella Figura

Νοέμβριος

Το έργο, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από τον Τόμας Οστερμάγιερ στη Σάουμπίνε το 2015 αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές, σκηνοθετεί ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου Σταθμός Μάνος Καρατζογιάννης.

Οθέλλος/ Πορνογραφία

Δεκέμβριος

Με αφετηρία το σαιξπηρικό πρωτότυπο, η παράσταση εστιάζει στα έμφυλα στερεότυπα και συνδέει την πορνογραφία με τις δολοφονίες γυναικών. Ο Ιάγος παραχαράσσει εικόνες και αφηγείται τον μισογυνισμό. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο  σκηνοθέτης και καθηγητής στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Γιάννης Λεοντάρης.

Ο κύκλος του έρωτα

Ιανουάριος

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεάτρου Μπέλλος Αικατερίνη Παπαγεωργίου σκηνοθετεί μια ομάδα ταλαντούχων νέων ηθοποιών στο κλασικό έργο του Άρθουρ Σνίτσλερ.

Το τραγούδι της Φλέρυς

Φεβρουάριος

Ο Μάνος Καρατζογιάννης, μετά τις παραστάσεις  «Για την Ελένη», για την Ελένη Παπαδάκη, «Φύλακας μιας Επανάστασης», για τον Γιάννη Βλαχογιάννη, και την ταινία του για τη Μελίνα Μερκούρη «Μελίνα Στοπ – Καρέ, αναζητώντας τη σύγχρονη ελληνικότητα», σκηνοθετεί την Ελένη Κοκκίδου σε μια παράσταση που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς την περασμένη θεατρική σεζόν. Το κείμενο της παράστασης για τη φωνή – φαινόμενο του ελληνικού τραγουδιού, τη Φλέρυ Νταντωνάκη υπογράφει ο βραβευμένος πεζογράφος Δημήτρης Οικονόμου. 

Παβλώφ: δύο δευτερόλεπτα πριν το έγκλημα

Μάρτιος

Τη σκηνοθεσία της παράστασης, της οποίας η διανομή αποτελείται από μια ομάδα ταλαντούχων αποφοίτων της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, υπογράφει ο ηθοποιός Δημήτρης Αποστολόπουλος.

Η κασέτα

Απρίλιος

Η Λούλα Αναγνωστάκη, μια από τις πιο σημαντικές και δυναμικές μορφές της ελληνικής δραματουργίας, γράφει στα 1982 την σπαρακτική και σπαρταριστή «Κασέτα». Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Μάνος Καρατζογιάννης

Μικρός Σταθμός

«Αδέσποτα» από την Ομάδα Hippo Theater Group, από 1η Οκτώβρη.

Από την 21η Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή «Μια τελεία είναι μόνο η αρχή», από την Ομάδα Ονειρόδραμα.

Από 21/10 «Καλά Χριστούγεννα αγαπητέ μου Τσάρλι.»

Πληροφορίες

Τιμές εισιτηρίων

Σταθμός

Κανονικό: 17€, Φοιτητικό: 15€, Μειωμένο, Άνω των 65 12 € , Ανέργων, ΑΜΕΑ και Ομαδικό (8 άτομα και πάνω): 10€, Ατέλεια: 7€

Μικρός Σταθμός

Κανονικό: 10 € || 8€ (ομαδικό, 8 άτομα και πάνω) || 8€ (φοιτητικό, ΑΜΕΑ, ανέργων) || 5€ (ατέλεια)

Ηλεκτρονική Προπώληση: More.com By Viva

Θέατρο Σταθμός

Βίκτωρος Ουγκώ 55

Μεταξουργείο Αθήνα (πλησίον του Μετρό Μεταξουργείο)

τηλ. 210 52 30 267

Sports in

Τα δεδομένα για Ποκουσέφσκι: Η προτεραιότητα, η Euroleague και μία σημαντική απόφαση

Ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι είναι ένας παίκτης που ακούγεται έντονα για επιστροφή στην Ευρώπη, όμως τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα – Ποιες είναι οι σκέψεις του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024