Με πολυετή παρουσία στους αγώνες αυτοκινήτων, φιλοδοξίες για ακόμη μια διάκριση και κίνητρο τη συμμετοχή στο επετειακό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023 η Peugeot Gallo δίνει ηχηρό παρών στο «Ράλλυ των Θεών» για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με τους Σάββα Λευκαδίτη και Βαγγέλη Ακράτο στα μπάκετ του ανανεωμένου Peugeot 208 Rally4 με το νούμερο 75.
Το έμπειρο πλήρωμα θα επιδιώξει τον τερματισμό στην καλύτερη δυνατή θέση της γενικής κατάταξης και την επικράτηση στην κατηγορία των δικίνητων αυτοκινήτων, στο πλαίσιο της κλάσης RC4, εκμεταλλευόμενο όχι μόνο το κορυφαίο αγωνιστικό αυτοκίνητο σε αυτή αλλά και τις παραστάσεις που έχει αποκομίσει τα προηγούμενα χρόνια.
 .
Ο Σάββας Λευκαδίτης μετρά ήδη 9 συμμετοχές σε Ράλλυ Ακρόπολις (2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2021, 2022) αποκομίζοντας παράλληλα τίτλους όπως Πρωταθλητής Ελλάδας F2 2013, Πρωταθλητής Ελλάδας Χώματος F2 2012 και Κυπελλούχος Ελλάδος κλάσης Α/6 2013. Μιλώντας για τη φετινή συμμετοχή του ο 43χρονος οδηγός δήλωσε: «Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος που θα είμαστε και φέτος παρόντες στον εθνικό μας αγώνα, το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις που συμπληρώνει 70 χρόνια ιστορίας. Η συμμετοχή στον συγκεκριμένο αγώνα, στο πλαίσιο του WRC, είναι όνειρο για κάθε έλληνα οδηγό και προσωπικά δεν αποτελώ εξαίρεση. Εχουμε προετοιμαστεί αρκετά καλά και πιστεύω θα είμαστε πανέτοιμοι σε αυτό το μεγάλο ραντεβού. Στόχος είναι να κινηθούμε όσο ταχύτερα γίνεται, να ευχαριστηθούμε τον ξεχωριστό αυτόν αγώνα και να φτάσουμε στη ράμπα του τερματισμού, έχοντας ικανοποιήσει εαυτούς, τους συνεργάτες μας και τους θεατές. Θέλω να ευχαριστήσω την Peugeot Gallo S.A. και τους χορηγούς μας για την εμπιστοσύνη τους».
 .
.
Από την πλευρά του ο συνοδηγός του Βαγγέλης Ακράτος, με 4 συμμετοχές σε Ράλλυ Ακρόπολις (2012, 2013, 2014, 2022) και διακρίσεις όπως Πρωταθλητής Ελλάδος F2 2013, Πρωταθλητής Ελλάδος Χώματος F2 (2012, 2019), Κυπελλούχος Χώματος 2014, Κυπελλούχος Ασφάλτου 2012, Κυπελλούχος κλάσης Α/6 2013, υπογράμμισε μιλώντας για τον φετινό αγώνα. «Η συμμετοχή στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις πάντα με γεμίζει χαρά, αφού έχω την ευκαιρία να λάβω μέρος σε μία τόσο ωραία διοργάνωση που για όλους εμάς τους έλληνες αγωνιζόμενους είναι η γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη χώρα μας.
.
Εμείς σαν πλήρωμα δίνουμε ραντεβού με τους λάτρεις των αγώνων αυτοκινήτου που θα μπορέσουν να μας παρακολουθήσουν και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να ικανοποιήσουμε τους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται». Το Peugeot 208 Rally4 της αμιγώς ελληνικής ομάδας Peugeot GALLO S.A. με Team Manager τον Βαγγέλη Γκάλλο και συντονιστή τον Νίκο Λευκαδίτη, έχει τρικύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1,2 λίτρων απόδοσης 212 ίππων, με ροπή 290 Nm, σειριακό κιβώτιο 5 ταχυτήτων, ρυθμιζόμενη ανάρτηση τριών δρόμων, ελάχιστο βάρος 1.080 κιλά και κίνηση στους μπροστινούς τροχούς. Την τεχνική υποστήριξη της συμμετοχής έχει αναλάβει η Lefkaditis Motorsport με επικεφαλής μηχανικό τον Δημήτρη Λευκαδίτη και μηχανικούς τους Σάκη Λέφα, Στέλιο Παντελάκη και Χρήστο Φραγκούλη.
 .

Peugeot 208 Rally: Το Πρότυπο

Η συμμετοχή της Peugeot GALLO στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023 πραγματοποιείται με ένα μοντέλο-ορόσημο στην ιστορία της Peugeot Sport καθώς το 208 Rally αποτελεί το αγωνιστικό αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στην πορεία της γαλλικής μάρκας στον χρόνο. Αξιοποιώντας τις παρακαταθήκες του Peugeot 208 R2, της πρώτης αγωνιστικής έκδοσης του μοντέλου Peugeot 208 «RALLY» που κυκλοφόρησε το 2012, το 208 Rally4 λανσαρίστηκε το 2018 και βασίζεται στο τελευταίο μοντέλο παραγωγής του Peugeot 208 υιοθετώντας τη βραβευμένη εξωτερική του εμφάνιση.
.
.
Εξαιρετικά δημοφιλές στις ιδιωτικές συμμετοχές οι οποίες μπορούν με οικονομικό τρόπο να διακριθούν σε υψηλό επίπεδο, με παρουσία σε πρωταθλήματα ράλι σε όλον τον κόσμο και ειδικά στην Ευρώπη, στη Λατινική Αμερική και στη Μέση Ανατολή, εκφράζει απόλυτα, σύμφωνα με τον Mayeul Tyl, διευθυντή του Peugeot Sport Racing Shop, καίρια χαρακτηριστικά του DNA της μάρκας: επιδόσεις, αξιοπιστία και ευκολία χειρισμού.
 .
Η συμμετοχή σε αγώνες με αυτό επιτρέπει στους νέους οδηγούς να ξεκινήσουν την καριέρα τους σε ανταγωνιστικά πρωταθλήματα όπου μπορούν να μάθουν πολλά οδηγώντας ένα αυτοκίνητο με παγκόσμια φήμη που επιτυγχάνει διακρίσεις παντού. Χάρη σε αυτό αρκετοί οδηγοί έχουν ήδη καταφέρει να φτάσουν στο υψηλότερο διεθνές επίπεδο καθώς είναι ιδανικό για την ανάπτυξη νέων ταλέντων.
.

.

Παράλληλα το 208 Rally4 έχει χαμηλό κόστος ανά χιλιόμετρο, άρα μειωμένο συνολικό κόστος, στοιχείο που το καθιστά ιδιαίτερα ελκυστικό. Διατηρώντας τις ιδιότητες του εξαιρετικού πλαισίου του R2, εξελίχθηκε στα πεδία της απόδοσης και της αξιοπιστίας του βραβευμένου κινητήρα του 208 μαζικής παραγωγής. Ετσι το Peugeot 208 Rally 4 οδηγείται εύκολα και απαιτεί ελάχιστη δουλειά για να βρεθούν οι κατάλληλες ρυθμίσεις που θα «ξεκλειδώσουν» τις ζητούμενες επιδόσεις. Για όλα αυτά ικανοποιεί τους πελάτες του αγωνιστικού τμήματος της Peugeot (οδηγούς, επενδυτές και βέβαια τους μηχανικούς που το συντηρούν), αποτελώντας το διαρκές σημείο αναφοράς στα αυτοκίνητα ράλι με κίνηση στους δύο τροχούς.

.