Σάββατο 29 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Κατέρριψε 2 drones της Ουκρανίας στην περιφέρεια Κουρσκ

Ρωσία: Κατέρριψε 2 drones της Ουκρανίας στην περιφέρεια Κουρσκ

Οι ουκρανικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε ρωσικά εδάφη συνεχίστηκαν και απόψε, με το υπουργείο Αμυνας της Ρωσίας ν' ανακοινώνει την αναχαίτιση δύο ουκρανικών drones στην περιφέρεια Κουρσκ.

Συστήματα της αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν δυο ουκρανικά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στον εναέριο χώρο της περιφέρειας Κουρσκ (νότια), ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Αμυνας τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα Δευτέρα μέσω Telegram.

Η Κουρσκ γειτονεύει με την Ουκρανία προς δυσμάς. Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει την πληροφορία με ανεξάρτητο τρόπο άμεσα.

Δεν έχει υπάρξει αντίδραση από το Κίεβο. Η ουκρανική πλευρά σπανίως αναλαμβάνει την ευθύνη για τις επιθέσεις στη Ρωσία ή τομείς της ουκρανικής επικράτειας υπό ρωσικό έλεγχο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Ρωσική επίθεση

Χθες Κυριακή, ρωσικά drones είχαν επιτεθεί σε «μη στρατιωτικές βιομηχανικές» εγκαταστάσεις στον Δούναβη, στη νοτιοδυτική Ουκρανία, δήλωσε το Κίεβο, με τη Μόσχα να διευκρινίζει ότι έπληξε λιμάνι στην περιοχή αυτή στη μεθόριο με τη Ρουμανία.

«Ο εχθρός επιτέθηκε σε μη στρατιωτικές βιομηχανικές υποδομές της περιοχής του Δούναβη», ανέφερε το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Ουκρανίας στην εφαρμογή Telegram.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, οι ουκρανικές δυνάμεις κατάφεραν να καταρρίψουν 22 από τα 25 drones που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση αυτή.

«Αυτή τη νύχτα, οι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις πραγματοποίησαν ομαδικό πλήγμα με drones στις αποθήκες καυσίμων που χρησιμοποιούνται για τον ανεφοδιασμό των στρατιωτικών εξοπλισμών του ουκρανικού στρατού στο λιμάνι Ρένι», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Αμυνας, προσθέτοντας πως ο σκοπός του πλήγματος «επιτεύχθηκε» και πως επλήγησαν όλοι οι στόχοι.

Sports in

Δεν ενεργοποιούν την οψιόν του Φουρνιέ οι Πίστονς – Ελεύθερος ο Γάλλος (pic)

Οι Ντιτρόιτ Πίστονς αποφάσισαν να μην ενεργοποιήσουν την οψιόν του Εβάν Φουρνιέ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024