Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία Daniel: «Σφυροκοπά» τη χώρα - Ένας νεκρός και ανυπολόγιστες καταστροφές

Κακοκαιρία Daniel: «Σφυροκοπά» τη χώρα – Ένας νεκρός και ανυπολόγιστες καταστροφές

Η κακοκαιρία Daniel «σαρώνει» τη χώρα, με τη Μαγνησία και τις Σποράδες να έχουν πληγεί περισσότερο. Δείτε live όλες τις εξελίξεις στο in.

Νύχτα αγωνίας αναμένεται για τους κατοίκους της Μαγνησίας και άλλων περιοχών της Ελλάδας που πλήττονται με σφοδρότητα από την κακοκαιρία Daniel που «σαρώνει» τη χώρα από το μεσημέρι της Τρίτης, καθώς τα φαινόμενα θα επιμείνουν και θα είναι εξίσου έντονα τις επόμενες ώρες, όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι.

Ενας νεκρός στον Βόλο που καταπλακώθηκε από τοιχίο που κατέρρευσε λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και τρεις αγνοούμενοι είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός. Ολόκληρη η Μαγνησία βρίσκεται σε «lockdown» καθώς νέο μήνυμα του 122 στους κατοίκους της περιοχής τους υπενθυμίζει την απαγόρευση της κυκλοφορίας για όσο διαρκούν τα φαινόμενα.

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις προκαλούν την υπερχείλιση των ποταμών και την δημιουργία χειμάρρων που καταστρέφουν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Η κακοκαιρία προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης στο Βόλο, στο Πήλιο και σε άλλες περιοχές του νομού Μαγνησίας, καθώς και στις Σποράδες,

Από το βράδυ το σφοδρό κύμα θα συνεχίσει να χτυπά τη Μεσσηνία και τη Λακωνία ενώ από την Τετάρτη την ανατολική Πελοπόννησο, την Αργολίδα και τη Δυτική Κρήτη.

Live η πορεία της κακοκαιρίας

Δείτε live όλες τις εξελίξεις στο in

00:01 Εκκενώθηκε το Γηροκομείο Βόλου

Στην εκκένωση του γηροκομείου στο Βόλο, όπου βρίσκονταν 94 ηλικιωμένοι, προχώρησαν οι αρχές. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, 10 ηλικιωμένοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Βόλου με το ΕΚΑΒ, 20 σε ιδιωτική κλινική με πυροσβεστικά οχήματα, ενώ οι υπόλοιποι 64 μεταφέρθηκαν σε ασφαλή χώρο του γηροκομείου.

23:50 Αποκλεισμένα δεκάδες χωριά στην Εύβοια

Νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους της Εύβοιας καθώς o όγκος του νερού που έχει δεχθεί ολόκληρη η Εύβοια είναι πρωτόγνωρος και τα προβλήματα τεράστια. Σπίτια και επιχειρήσεις έχουν πλημμυρίσει, αυτοκίνητα έχουν καταστραφεί ενώ ποτάμια έχουν «φουσκώσει».

Σοβαρά είναι τα προβλήματα στη βόρεια Εύβοια, καθώς έχει διακοπή η κυκλοφορία στις Ροβιές με αποτέλεσμα να έχουν εγκλωβιστεί δεκάδες χωριά.

Προβλήματα υπάρχουν και στο δήμο Ιστιαίας Αιδηψού με πολλά πλημμυρισμένα σπίτια και δρόμους, στην περιοχή Γούβες.

23:10 Θα συνεχιστεί η κακοκαιρία που σαρώνει τη χώρα

Εντονα θα είναι τα καιρικά φαινόμενα σε Πιερία, Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια, στην κεντρική και ανατολική Στερεά Ελλάδα, στα βορειοανατολικά της Πελοποννήσου και στα δυτικά τμήματα της Κρήτης, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του MEGA Γιάννη Καλλιάνο.

Στις υπόλοιπες περιοχές οι βροχοπτώσεις θα είναι πιο μικρής έντασης και διάρκειας.

Στην Αττική θα σημειωθούν κατά διαστήματα μπόρες, η θερμοκρασία θα είναι στους 22 – 28 βαθμούς Κελσίου και βορειοανατολικοί άνεμοι ως και 5 μποφόρ.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται, επίσης λίγες τοπικές βροχές κατά διαστήματα και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 21 – 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι βοριάδες ως και 5 μποφόρ.

Τις επόμενες ημέρες θα παραμείνει η κακοκαιρία, αλλά ο κύριος όγκος των φαινομένων θα εξασθενίσει την Πέμπτη.

Κατά την διάρκεια της Παρασκευής η κακοκαιρία θα αποτελέσει παρελθόν με αποτέλεσμα ο καιρός να βελτιωθεί αισθητά.

23:00 Εικόνες αποκάλυψης στον Βόλο

Εικόνες αποκάλυψης στο Βόλο. Η καταστροφή βιβλική. Άνθρωποι χάθηκαν και η πόλη βρίσκεται στο έλεος της κακοκαιρίας Daniel.

22:50 Βρέθηκε το ζευγάρι που αγνοούνταν στο Πήλιο

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των δύο αγνοούμενων στο νότιο Πήλιο, καθώς όπως έγινε γνωστό, βρέθηκαν ζωντανοί το βράδυ της Τρίτης, ενώ ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη η κακοκαιρία Daniel.

Πρόκειται για ζευγάρι Αυστριακών, που παρασύρθηκε από τα χειμαρρώδη νερά της κακοκαιρίας, από το σπίτι του στο νότιο Πήλιο, στην Ξινόβρυση.

22:20 Το Νότιο Πήλιο παραμένει αποκλεισμένο

Γέφυρα στα Καλά Νερά Πηλίου καταστράφηκε από τα ορμητικά νερά χειμάρρου. Το νότιο Πήλιο παραμένει αποκλεισμένο.

22:00 Εσπασε» το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής

Τα ημερήσια ύψη βροχής στην κεντρική Ελλάδα να ξεπέρασαν κατά πολύ προηγούμενα ρεκόρ. Το μεγαλύτερο ημερήσιο ύψος βροχής μέχρι το βράδυ της Τρίτης καταγράφεται στη Ζαγορά Πηλίου και είναι ίσο με 754 mm. Το προηγούμενο ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής 644,7 mm είχε καταγραφεί στην Παλική Κεφαλονιάς κατά τη διάρκεια του μεσογειακού κυκλώνα Ιανού τον Σεπτέμβριο 2020.

20:30 Υδροστρόβιλος στη Εύβοια

Ενας υδροστρόβιλος σχηματίστηκε σε παραλία της Εύβοιας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

20:10 Νέο μήνυμα του 112 για τη Μαγνησία

Νέο μήνυμα εστάλη από το 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλο το νομό Μαγνησίας.

20:00 Εκκενώθηκε το κέντρο Υγείας Αργαλαστής

Την εκκένωση του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής αποφάσισαν από κοινού ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

19:44 Αγνοείται μια γυναίκα στη Χαλκιδική

Μία χειρίστρια κανό αγνοείται αυτήν την ώρα από την περιοχή της Τορώνης στα Χαλκιδική.

19:00 Απεγκλωβισμός γυναίκας στο κέντρο του Βόλου

Αντιμέτωποι με τεράστια προβλήματα που προκαλεί στο πέρασμά της η κακοκαιρία Daniel βρίσκονται οι κάτοικοι στον Βόλο. Όπως ανακοίνωσε απόψε η πυροσβεστική υπηρεσία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας έγιναν 670 κλήσεις, εκ των οποίων στη Μαγνησία, 500, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 80 αντλήσεις υδάτων, και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 100 άνθρωποι.

Μια γυναίκα κατάφερε να απεγκλωβιστεί από άνδρα της Πυροσβεστικής στο κέντρο του Βόλου.

Δείτε βίντεο

18:25 Η γέφυρα του Κραυσίδωνα καταρρέει από τα ορμητικά νερά

Ξύλινη γέφυρα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα σπάει στη μέση και καταρρέει από τα ορμητικά νερά του Κραυσίδωνα.

Η συγκεκριμένη γέφυρα ένωνε τον Βόλο και τη Νέα Ιωνία, στο ύψος της οδού Στρατ. Τα ορμητικά νερά στους παρόχθιους του Κραυσίδωνα είχαν σαν αποτέλεσμα να υποχωρήσει το έδαφος και η γη να «καταπιεί» ολόκληρο λεωφορείο το οποίο ήταν σταθμευμένο δίπλα στο πεζοδρόμιο.

17:40 SOS από τον Αρτοποιό

Μείνετε στα σπίτια σας προειδοποίησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός. Σύμφωνα με τον ίδιο, το πιο επικίνδυνο αυτήν την ώρα δεν είναι μόνο πως έχουν φουσκώσει οι χείμαρροι, αλλά το ότι η άσφαλτος έχει διαβρωθεί.

«Κάθε προσπάθεια να περάσει κάποιος είτε με τα πόδια είτε με αυτοκίνητο είναι επικίνδυνη. Δεν ξέρουμε τι υπάρχει κάτω. Υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη Μαγνησία. Μείνετε σπίτι σας. Ακόμα και 4×4 αυτοκίνητα δεν πρέπει να βγουν».

16:25 Κάλεσμα στους εργοδότες για την προστασία των εργαζομένων

Να μεριμνήσουν, σε κάθε περίπτωση, για την ασφαλή προσέλευση ή/και αποχώρηση των εργαζομένων στους χώρους εργασίας, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για την προστασία των εργαζομένων καλεί το υπουργείο Εργασίας τους εργοδότες.

16:00 645 χιλιοστά βροχής στη Ζαγορά Πηλίου

Ξεπέρασε τα 600 mm το ύψος βροχής στο Πήλιο την Τρίτη 05/09, ενώ και στην υπόλοιπη Θεσσαλία.

Σε πολλές περιπτώσεις οι κορυφές των νεφών έχουν ύψη που ξεπερνούν τα 12 χιλιόμετρα.

15:45 «Στο κόκκινο» η κεντρική Ελλάδα

Με σφοδρές βροχοπτώσεις και τεράστιους όγκους νερού που μετατρέπουν τους δρόμους σε ποτάμια, «σαρώνει» τη χώρα η κακοκαιρία Daniel. Μαγνησία, Σκιάθος και Λάρισα είναι οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο μέχρι στιγμής, με τα προβλήματα στις περιοχές εκεί να είναι σοβαρά.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

15:38 Συνεχίζονται οι έρευνες για τον αγνοούμενο

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοουμένου πραγματοποιούνται στην Αγία Αικατερίνη.

15:19 Δεν λειτουργούν οι δημόσιες υπηρεσίες σε Μαγνησία και Σποράδες

Εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel και με αφορμή τα ακραία καιρικά φαινόμενα που σημειώνονται στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, το υπουργείο Εσωτερικών σε συνέχεια της σχετικής απόφασης που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και κατόπιν οδηγιών που έλαβε, εξέδωσε εγκύκλιο που αφορά στη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών των πληττόμενων περιοχών.

Δείτε εδώ την Εγκύκλιο

14:31 Με βάρκες απεγκλωβίζουν πολίτες στον Βόλο

Ακόμα και βάρκες επιστρατεύθηκαν από τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να απεγκλωβιστούν πολίτες και εργαζόμενοι από το κέντρο του Βόλου.

 Διαβάστε περισσότερα εδώ

14:22 Κακοκαιρία Daniel: Νέο μήνυμα 112 σε Πιερία, Θεσσαλία, Σποράδες και Φθιώτιδα

Το 112 ήχησε ακόμα μια φορά, προειδοποιώντας τους κατοίκους σε Πιερία, Θεσσαλία, Σποράδες και Φθιώτιδα να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

14:10 «Ακραίο φαινόμενο και πρωτοφανή ύψη βροχοπτώσεων»

Για ακραίο φαινόμενο και πρωτοφανή ύψη βροχοπτώσεων στον ευρύτερο χώρο της ανατολικής Θεσσαλίας μιλά ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

14:00 Πλημμύρισε το νοσοκομείο Βόλου εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel – Αναβολή στις χημειοθεραπείες

Οι προγραμματισμένες χημειοθεραπείες στο Νοσοκομείο Βόλου, 18 στον αριθμό, έχουν επαναπρογραμματιστεί για αύριο, καθώς τα φάρμακα που χρησιμοποιούνταν βρίσκονταν στο υπόγειο, το οποίο πλημμύρισε.

13:57 Ιδιαίτερα επικίνδυνη η κατάσταση στον Βόλο

Απελπιστική είναι η κατάσταση στον Βόλο. Κοντά στην παραλία, σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπάρχουν μονοκατοικίες, όπου οι άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί, ο δρόμος έχει μετατραπεί σε ποτάμι και η κατάσταση είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη.

13:52 Συνεχίζονται οι έρευνες για τον αγνοούμενο στον Βόλο

Σε εξέλιξη είναι έρευνες της ΕΜΑΚ και της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό του αγνοούμενου άντρα στην Αγία Αικατερίνη Βόλου. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, ένας άντρας 34 ετών, προσπάθησε να περάσει με το αυτοκίνητό του ένα ρέμα στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης Βόλου, άνοιξε την πόρτα και παρασύρθηκε. Στο αυτοκίνητο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, επέβαινε και ο γιος του, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του.

13:45 Πλημμύρισαν δρόμοι στη Λάρισα – Εκκενώθηκαν κατασκηνώσεις

Η κακοκαιρία Daniel έφτασε στη Λάρισα, όπου εξαιτίας των βροχοπτώσεων, οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν. Πλημμυρισμένα είναι και εκατοντάδες στρέμματα καλλιεργειών.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

13:40 Η στιγμή που η γη «καταπίνει» λεωφορείο στον Κραυσίδωνα

13:35 Ξεκίνησε να βρέχει σε περιοχές της Αττικής

«Θέλει προσοχή και ο νομός Αττικής γιατί βλέπουμε ότι ο άνεμος στρέφεται σε ανατολικό – νοτιοανατολικό. Είναι ένας άνεμος αρκετά υετοφόρος για την περιοχή της Αττικής. Συνοδεύεται συνήθως με μεγάλα ύψη βροχής άρα να είμαστε σε μία εγρήγορση με τη θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 28 βαθμούς αργά το μεσημέρι», τόνισε νωρίτερα σήμερα ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

13:32 Σοκαριστικό βίντεο από τον Άγιο Ιωάννη Πηλίου

Αυτοκίνητο έχει παρασυρθεί από τα νερά της βροχής στη θάλασσα στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου, με τα κύματα στη συνέχεια να το σκεπάζουν.

13:26 Δραματική προειδοποίηση Αρναούτογλου – SOS για τις επόμενες 36 ώρες

Σε ανάρτησή του, ο μετεωρολόγος καλεί τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα αυτοπροστασίας ενώ προειδοποιεί ότι τις επόμενες 36 ώρες θα υπάρξουν πρωτοφανή φαινόμενα που μέχρι και ο ίδιος δεν τα έχει δει μέχρι σήμερα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

13:15 Πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι στον Βόλο

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA από τον Βόλο, ο οποίος έχει χτυπηθεί άσχημα από την κακοκαιρία

13:05 Απαγόρευση κυκλοφορίας και στη Σκιάθο

Διαβάστε περισσότερα εδώ

13:00 Δεκάδες εγκλωβισμένοι κάτοικοι και τουρίστες στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου λόγω της κακοκαιρίας

Περίπου 110 κάτοικοι και τουρίστες είναι εγκλωβισμένοι στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου λόγω της κακοκαιρίας Daniel. Σύμφωνα με μαρτυρίες, αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί από τα ερμητικά νερά, ενώ πολίτες επιχειρούν να σώσουν τις περιουσίες με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Sports in

Τα δεδομένα για Ποκουσέφσκι: Η προτεραιότητα, η Euroleague και μία σημαντική απόφαση

Ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι είναι ένας παίκτης που ακούγεται έντονα για επιστροφή στην Ευρώπη, όμως τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα – Ποιες είναι οι σκέψεις του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024