Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Καταρρίφθηκαν τρία ουκρανικά drone που είχαν στόχο τη Μόσχα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Καταρρίφθηκαν τρία ουκρανικά drone που είχαν στόχο τη Μόσχα

Πληθαίνουν οι επιθέσεις των Ουκρανών με drone

Η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε τρία ουκρανικά drone σε περιφέρειες δυτικά της Μόσχας, στην Καλούγκα και στην Τβερ, ανακοίνωσαν οι ρωσικές αρχές κατά τις πρώτες πρωινές ώρες.

«Απόψε, οι αντιαεροπορικές άμυνες στην περιφέρεια Καλούγκα και στην περιοχή Ίστρα κατέστρεψαν drones που προσπαθούσαν να επιτεθούν στη Μόσχα», ανέφερε μέσω Telegram ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας Σεργκέι Σαμπιάνιν. Διαπιστώθηκαν ζημιές εξαιτίας της πτώσης συντριμμιών στην Ίστρα, πρόσθεσε ο αιρετός.

Δεν υπήρξαν θύματα ή ζημιές

Ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι τρίτο UAV που κατευθυνόταν στην πόλη καταστράφηκε από τη ρωσική αντιαεροπορική άμυνα στη Ζαβίνταβα, στην περιφέρεια Τβερ (βορειοδυτικά), χωρίς να υπάρξουν θύματα ή ζημιές.

Αποδίδοντας τις επιθέσεις στην Ουκρανία, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε σε τρεις χωριστές ανακοινώσεις του μέσω Telegram ότι καταρρίφθηκαν drones στην περιφέρεια Καλούγκα, στην περιφέρεια Ίστρα, βορειοδυτικά της Μόσχας, και στην περιφέρεια Τβερ. Δεν ξεκαθάρισε αν είχαν στόχο την πρωτεύουσα.

Πολλαπλασιάστηκαν οι επιθέσεις των Ουκρανών με drone

Οι επιδρομές με τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη ρωσική επικράτεια, ειδικά στη Μόσχα και στη χερσόνησο της Κριμαίας, που προσάρτησε η Ρωσία το 2014, έχουν πολλαπλασιαστεί τους τελευταίους μήνες, με φόντο την αντεπίθεση ουκρανικών στρατευμάτων με σκοπό την ανακατάληψη εδαφών που έχουν κυριεύσει τα ρωσικά, από τις αρχές Ιουνίου.

Χθες Δευτέρα, η Μόσχα ανέφερε πως καταρρίφθηκαν ουκρανικά drones στον εναέριο χώρο της χερσονήσου της Κριμαίας και της ρωσικής περιφέρειας Κουρσκ, που γειτονεύει με την Ουκρανία στα δυτικά.

Την Παρασκευή, ανακοίνωνε πως απετράπη επιδρομή με drone στην περιφέρεια της πρωτεύουσας, χωρίς θύματα ούτε ζημιές.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Ο Γιαννακόπουλος προανήγγειλε επέκταση του Αταμάν (pic)

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με ανάρτησή του στα social media άφησε να εννοηθεί πως ο Εργκίν Αταμάν θα επεκτείνει το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024