Τεράστια είναι τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία Daniel στο οδικό δίκτυο της χώρας, με τον κρατικό μηχανισμό να προχωρά στο κλείσιμο του κεντρικού οδικού άξονα Πάτρας – Αθήνας – Θεσσαλονίκης – Ευζώνων, λόγω πλημμυρικών φαινομένων που σημειώθηκαν από το απόγευμα της Τετάρτης στο τμήμα από Λαμία έως Κατερίνη.

Υπενθυμίζεται ότι από την κακοκαιρία έχουν χάσει τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, δεκάδες χωριά έχουν αποκλειστεί, αρκετοί πολίτες παραμένουν εγκλωβισμένοι, δρόμοι έχουν καταστραφεί ή πλημμυρίσει με συνέπεια να απαγορευτεί η κυκλοφορία.

Αμείωτα τα προβλήματα στην ΠΑΘΕ

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ότι αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό από τη Λαμία έως την Κατερίνη, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη.

Στο ρεύμα προς Αθήνα, σύμφωνα με την ενημέρωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνησης Θεσσαλίας, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από τα όρια της Λάρισας – Πιερίας έως τα όρια Μαγνησίας – Φθιώτιδας λόγω φθοράς στο οδόστρωμα.

Ειδικότερα η ανακοίνωση αναφέρει: «Λόγω φθοράς στο οδόστρωμα στη χ/θ 287 του αυτοκινητόδρομου Π.Α.Θ.Ε., διακόπτεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, από τη χ/θ 400+265 (όρια Δ.Α. Λάρισας με Δ.Α. Πιερίας) έως την χ/θ 261+280 (όρια νομού Μαγνησίας – νομού Φθιώτιδας), εξαιρούμενων των οχημάτων με προορισμό την πόλη της Λάρισας και την πόλη του Βόλου».

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛ.ΑΣ. έχει απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τόσο στο εθνικό οδικό δίκτυο όσο και σε τοπικές οδούς όπου παρατηρούνται έντονα καιρικά φαινόμενα ή έχουν υπάρξει προειδοποιήσεις για επικείμενη έλευση αυτών.

Έκλεισε η Τρικάλων – Λάρισας

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, ανακοινώνεται ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός οχήματος στην Ε.Ο Τρικάλων – Λάρισας καθ΄όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Επιπλέον, από χθες απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, με εξαίρεση το τμήμα του οδικού δικτύου που συνδέει τις Περιφερειακές Ενότητες Ιωαννίνων και Γρεβενών με την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας

Πλημμυρισμένο τοπίο στο χωριό Χάλκη Λάρισας

Τέλος, από χθες απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα του Αυτοκινητοδρόμου Ε-65, από 111,000 χ/θ έως και την 31,900 χ/θ, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία, ενώ σήμερα ανακοινώθηκε προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στο τμήμα του Αυτοκινητοδρόμου Ε-65 και στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Τρίκαλα, από τη χ/θ 31+900 έως τη χ/θ 111,000.