Σέρχιο Ράμος: O τελευταίος ρομαντικός
Έπειτα από 18 ολόκληρα χρόνια ο Σέρχιο Ράμος επέστρεψε στο μέρος από όπου ξεκίνησε να χτίζει τον ποδοσφαιρικό του μύθο. Στην πόλη που γεννήθηκε, μεγάλωσε και αγάπησε.
- Νέα καταστροφή υποθαλάσσιου καλωδίου μεταξύ Φινλανδίας και Εσθονίας - Δεν αποκλείεται το σαμποτάζ
- Από τα ιδιωτικά νησιά μέχρι τις βίλες στα βουνά – Πού περνούν τις διακοπές των Χριστουγέννων οι υπερπλούσιοι
- Αράχωβα: Ακόμη και αυτοκίνητο οδικής βοήθειας δεν είχε αλυσίδες – Τι λέει ο δήμαρχος για τις ουρές χιλιομέτρων
- «Μας χτύπησε και μας κλώτσησε»: Αντιδήμαρχος καταγγέλλει τον αστυνομικό που χαιρέτισε ναζιστικά στο Χαλάνδρι
«Αποφάσισα να επιστρέψω στη Σεβίλλη για λόγους καρδιάς. Για τον πατέρα μου, τον παππού μου και τον Πουέρτα», ήταν τα λίγα, αλλά και τόσο περιεκτικά λόγια του, Σέρχιο Ράμος μόλις πάτησε το πόδι του στο αεροδρόμιο, προκειμένου να ολοκληρώσει και τυπικά την μεγάλη του επιστροφή.
Την επιστροφή στην πόλη του. Στην ομάδα που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά, αλλά και αγάπησε. Έπειτα από 18 ολόκληρα χρόνια ο Σεβιγιάνος αμυντικός είναι και πάλι στα χρώματα της ομάδας που το καλοκαίρι του 2005 εγκατέλειψε, προκειμένου να γίνει ο επόμενος ηγέτης της Ρεάλ Μαδρίτης.
Τότε ήταν ένα αμούστακο παιδάκι. Τώρα είναι ένας μεγάλος άντρας και ανάμεσα στους καλύτερους κεντρικούς αμυντικούς του 21ου αιώνα.
Ο Σέρχιο Ράμος επέστρεψε στην Σεβίλλη, ξεπληρώνοντας έτσι το χρέος που είχε προς τον πατέρα του, τον παππού του, αλλά και τον πολύ καλό του φίλο και πρώην συμπαίκτη του, Αντόνιο Πουέρτα, ο οποίος χάθηκε τόσο άδικα μέσα στον αγωνιστικό χώρο το καλοκαίρι του 2007.
«Δεν θα τους συγχωρήσω ποτέ για όσα πέρασαν οι δικοί μου»
Ο 37χρονος Ισπανός αμυντικός έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις Ακαδημίες της Σεβίλλης και για δύο χρόνια αγωνίστηκε και με την πρώτη ομάδα των Ανδαλουσιανών. Το 2005 έκανε το μεγάλο άλμα στην ποδοσφαιρική του καριέρα και εντάχθηκε στην Ρεάλ Μαδρίτης.
Ωστόσο το παρασκήνιο της συγκεκριμένης μετακίνησης δεν άφησε ανεπηρέαστο τον Σέρχιο Ράμος, με τον πολύπειρο κεντρικό αμυντικό να τοποθετείται μέσω του ντοκιμαντέρ για την ζωή του στο Amazon Prime, τονίζοντας πως εκείνη την περίοδο συνέβησαν αρκετά πίσω από την… πλάτη του.
«Έχω κάνει πολλά λάθη στη ζωή μου, αλλά ίσως το μεγαλύτερο να ήταν που δεν βγήκα να μιλήσω τότε και να εξηγήσω πώς είχαν τα πράγματα. Αντίθετα, άφησα άλλους να πουν την ιστορία τους για μένα.
Η μεταγραφή μου ήταν μια συμφωνία μεταξύ των δύο συλλόγων. Δεν υπήρχε καμία ρήτρα, όπως λέγανε. Αυτά που γράφτηκαν προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις από τον κόσμο προς το πρόσωπό μου. Ακόμα και τώρα μου φέρονται έτσι. Υπήρχε κατευθυνόμενη πληροφόρηση κι αυτό ήταν επώδυνο για μένα και την οικογένεια.
Δεν θα τους συγχωρήσω ποτέ για όσα πέρασαν ο παππούς και η γιαγιά μου ή οι γονείς μου, που δεν μπορούν να πατήσουν καν το πόδι τους στο γήπεδο. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος πόνος που κουβαλώ μέσα μου. Γι’ αυτό έχω αντιδράσει έντονα στο γήπεδο αυτό, λόγω των όσων πέρασαν οι δικοί μου. Εγώ μέχρι και σήμερα μπορώ να λέω πως είμαι Σεβιγιάνος και θα είμαι μέχρι να πεθάνω, ανέφερε χαρακτηριστικά με δάκρυα στα μάτια.
Από ταυρομάχος σε… θρύλος της Ρεάλ Μαδρίτης
Με το Ανσδαλουσιάνικο αίμα να κυλά στις φλέβες του, όπως ήταν λογικό ο Ράμος είχε μονάχα ένα όνειρο. Να γίνει ταυρομάχος. «Θα μπορούσε να κάθεται να βλέπει ταυρομαχίες όλη την ημέρα », αλλά την όρεξη του την έκοψε η μητέρα του, η οποία δεν ήθελε να δει το ένα από τα παιδιά της να συμμετέχει σε αυτήν την βαρβαρότητα με κύριο μέλημά της την ασφάλειά του. « Όταν ήμουν μικρός ονειρευόμουν να γίνω ταυρομάχος, αλλά η μαμά μου φοβόταν. Αφότου συμβουλεύτηκα τον μεγαλύτερο αδερφό μου, Ρενέ, διάλεξα το ποδόσφαιρο που ήταν λιγότερο επικίνδυνο».
Το θάρρος που είχε αποκτήσει από την αγαπημένη του παιδική συνήθεια τον βοήθησε πάρα πολύ και στις πρώτες του σεζόν στη Μαδρίτη, όπου κλήθηκε να παίξει στόπερ, αμυντικός μέσος, αλλά και να γυρίσει σε θέση δεξιού μπακ όταν αποκτήθηκε το 2007.
Με το νούμερο 4 που «κληρονόμησε» μετά τον εμβληματικό Φερνάντο Ιέρο, κέρδισε αμέσως φανέλα βασικού μετά την πρώτη του εμφάνιση ως αλλαγή στην εντός έδρας ήττα από τη Θέλτα για την Πριμέρα Ντιβισιόν.
Από εκείνο το σημείο και έπειτα μέχρι και την σεζόν 2012-13 ο Ράμος είχε πάρει την φανέλα του βασικού στο σπίτι του, αγωνιζόμενος σταθερά σε πάνω από 30 αγώνες πρωταθλήματος. Κατέγραψε 671 εμφανίσεις και 22 σημαντικά τρόπαια πριν αποχαιρετήσει το σύλλογο με δάκρυα στα μάτια τον Ιούνιο του 2021.
Το πέρασμα από την Παρί και το «όχι» στα πετροδόλαρα των Αράβων
Η συνέχεια θα τον βρει στην Παρί Σεν Ζερμέν, εκεί όπου παρέα με παγκόσμια αστέρια του ποδοσφαίρου όπως οι Μέσι, Νεϊμάρ και Εμπαπέ θα… επιδιώξει να τοποθετήσει την Παρί στο Έβερεστ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.
Ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν αυτή που φανταζόταν, με τον ίδιο να ταλαιπωρείται αρκετά από τραυματισμούς, λέγοντας έτσι αντίο στο Παρίσι μετά από δύο σεζόν, έχοντας καταγράψει 57 συμμετοχές με απολογισμό 5 γκολ και 1 ασίστ, ενώ πανηγύρισε την κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων και ενός Super Cup Γαλλίας.
Έτσι ο 37χρονος κεντρικός αμυντικός βρέθηκε στην αγορά των ελεύθερων και όπως ήταν λογικό αποτέλεσε ένα από τα πιο… hot ονόματα της συγκεκριμένης λίστας. Ομάδες από την Τουρκία και την Σαουδική Αραβία παραμόνευαν για την υπογραφή του, ωστόσο οι προσπάθειες τους έπεσαν στο κενό.
Πιο συγκεκριμένα η Αλ Ιτιχάντ των Μπενζεμά και Καντέ του προσέφερε ένα… καράβι λεφτά, ωστόσο ο ίδιος προτίμησε να πετάξει τα πετροδόλαρα στα… σκουπίδια επιλέγοντας να ακούσει την… καρδιά του.
Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον
«Έχω περάσει τη μισή μου ζωή στη Σεβίλλη και τη μισή μου ζωή στη Μαδρίτη, η καρδιά μου είναι κομμένη στα δύο κι ελπίζω μόνο να με δεχτούν με την ίδια αγάπη, που τρέφω κι εγώ γι’ αυτούς», είπε αρχικά και πρόσθεσε μεταξύ άλλων:
«Από τότε που ήρθα στη Σεββίλη, έχω δεχθεί πολλή αγάπη από τον κόσμο και θέλω να τους ευχαριστήσω. Αναγνώρισα και ζήτησα συγγνώμη από εκείνους που ένιωσαν ότι χειρονομίες μου ήταν λάθος. Το νεαρό της ηλικίας σε κάνει να κάνεις λάθη.
Ελπίζω να με συγχωρήσουν. Τώρα ερχόμαστε όλοι να υπερασπιστούμε αυτή το σήμα κι ελπίζω να αλλάξω αυτή τη γνώμη σε αυτούς που τη διατηρούν μέσα από τις επιδόσεις και τους στόχους μου, είμαστε όλοι στο ίδιο καράβι», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ράμος, κατά την διάρκεια της χθεσινής του παρουσίασης από την Σεβίλλη.
👏 La ovación a Sergio Ramos…
🥲 Y la emoción del camero.
La locura del sevillismo por su vuelta: 23.000 personas en la presentación.
🎥 @alonsoriveror pic.twitter.com/GgqjSL1K0M
— Relevo (@relevo) September 6, 2023
Όταν ο Ισπανός αποχώρησε για τη Ρεάλ οι σχέσεις του με την ομάδα που υποστήριζε από παιδί «πάγωσαν». Όμως πλέον, η Ανδαλουσία είναι έτοιμη να τον λατρέψει ξανά!
Ο Ράμος γνώρισε την αποθέωση από 20.000 φιλάθλους της Σεβίλλης και «λύγισε». Έβαλε τα κλάματα και υποσχέθηκε να τους ξανακερδίσει ξανά.
📍 Estadio Ramón Sánchez Pizjuán.
🤯 Locura total por la presentación de Sergio Ramos como jugador del Sevilla.
Falta más de una hora para que abran las puertas del estadio.
🎥 @alonsoriveror pic.twitter.com/oqoNdEkbxU
— Relevo (@relevo) September 6, 2023
Άλλωστε ποτέ δεν έκρυψε την αγάπη του για την ομάδα από την οποία ξεκίνησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα.
«Είχα την ευκαιρία να συνεχίσω στην Παρί για δύο χρόνια, αλλά δεν ήθελα. Πάντα με παρακινούσαν οι παρορμήσεις και η καρδιά μου. Όχι τα χρήματα. Γι’ αυτό δεν πήγα στην Αραβία ή στο MLS. Γι’ αυτό ρίσκαρα την κλήση μέχρι το 93′ για να υπογράψω στη Σεβίλλη.
🥹El gesto más especial de Sergio Ramos con un aficionado.
⚽️Le regala un balón y este le besa la mano. ¡Emocionante!
📹 @GonzaloTortosa pic.twitter.com/9UlCk0hBoh
— El Chiringuito TV (@elchiringuitotv) September 6, 2023
Είμαι οπαδός της Σεβίλλης από τη γέννησή μου. Το συναίσθημα δεν έχει αλλάξει»
🥺 Sergio Ramos, visiblemente emocionado:
➡️ «Me llevé una imagen muy fea cuando vine al Pizjuán y mi abuelo se marchó llorando porque me pitaban».
🗨️»Soy sevillista de cuna. El sentimiento no ha cambiado». pic.twitter.com/9mHuX8OA5S
— El Chiringuito TV (@elchiringuitotv) September 4, 2023
Ο Σέρχιο Ράμος φορά ξανά τα χρώματα της Σεβίλλης και κάνει πράξη την επιθυμία τόσο του πατέρα του όσο και του παππού του. Δεν άφησε τα τρελά ποσά και τις υπέρογκες προτάσεις να τον… ζαλίσουν.
Επέλεξε να διαλέξει τον δρόμο που του προέτρεπε η καρδιά, αποδεικνύοντας μας πως έστω και σε αυτή την εποχή που ένα μεγάλο ποσοστό ποδοσφαιριστών παίρνει το… τρένο για Αραβία, υπάρχει ακόμη ο ρομαντισμός…
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις