«Αντάρτικα» στο μικροσκόπιο της Χαριλάου Τρικούπη
Η ΕΔΕΚΑΠ αποφάσισε τη στάση που θα κρατήσει απέναντι σε όσα στελέχη του κόμματος κατέβουν σε ψηφοδέλτιο αντίπαλο απ' αυτό που έχει λάβει επίσημη στήριξη.
- Η τηλεθέαση του debate ΣΥΡΙΖΑ – Ελπίδες για τη συμμετοχή στην κάλπη της Κυριακής – Η σύγκριση με το ΠΑΣΟΚ
- Ο καλλιτέχνης που απείλησε ότι θα κατέστρεφε πολύτιμα έργα τέχνης αν ο Τζούλιαν Ασάνζ πέθαινε στη φυλακή
- Για ποια εγκλήματα κατηγορούνται οι Νετανιάχου, Γκάλαντ και Ντέιφ
- Να απομονώσει τους αποστάτες καλούν οι 87+ τον πολιτικό κόσμο - «Να μην αποδεχτούν έδρες προϊόν συνωμοσίας»
Η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ (ΕΔΕΚΑΠ) αποφάσισε από νωρίς τη στάση που θα κρατήσει απέναντι σε όσα στελέχη του κόμματος κατέβουν σε ψηφοδέλτιο αντίπαλο απ’ αυτό που έχει λάβει επίσημη πασοκική στήριξη σε επίπεδο περιφέρειας: οι κομματικές κυρώσεις έδειχναν προς τη διαγραφή.
Και αυτό συνέβη ήδη στην πιο προβεβλημένη περίπτωση «αντάρτη» – μέλους της Κεντρικής Επιτροπής, Βαγγέλη Γιαννακούρα. Ο Γιαννακούρας, που μπήκε στο ψηφοδέλτιο των εθνικών εκλογών ως υποψήφιος παρά την αντίδραση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, κατηγορήθηκε από τον βουλευτή Αρκαδίας για σχέσες με τον γαλάζιο «αντάρτη», Πέτρο Τατούλη – τελικά βρέθηκε και στο ψηφοδέλτιό του, μαζί με τον πρώην δήμαρχο Γορτυνίας, Γιάννη Γιαννόπουλο, προκαλώντας και την αντίδραση της νομαρχιακής επιτροπής Αρκαδίας.
Η υπόθεση Γιαννακούρα απασχολεί ακόμα τη Χαριλάου Τρικούπη
Παρόμοια προβλήματα παρουσιάζονται στα Ιόνια Νησιά, όπου υπάρχουν υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στο ψηφοδέλτιο του γαλάζιου «αντάρτη» Γιάννη Τρεπεκλή, στην Αττική με στέλεχος που βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο του Γιώργου Ιωακειμίδη που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με κάποια που ανακοινώθηκαν στο ψηφοδέλτιο που παρουσίασε ο επίσημος εκλεκτός της ΝΔ, Νίκος Χαρδαλιάς – τα περισσότερα από αυτά είναι διπλές μεταγραφές, καθώς βρέθηκαν αρχικά στο ψηφοδέλτιο του Γιώργου Πατούλη.
Σε ακόμα μια περιφέρεια, τη Δυτική Ελλάδα, ο γαλάζιος Νεκτάριος Φαρμάκης έχει ανακοινώσει, ήδη από τις αρχές του προηγούμενου Ιουλίου, δύο πρόσωπα που στελέχωναν το παλιό ψηφοδέλτιο του Απόστολου Κατσιφάρα ως άνοιγμα προς το Κέντρο.
Τι συμβαίνει στη Θεσσαλονίκη
Στον Δήμο Θεσσαλονίκης, το ΠΑΣΟΚ επισήμως δεν έδωσε χρίσμα. Οι περισσότεροι υποψήφιοί του βρίσκονται στον συνδυασμό του πασοκογενούς Στέλιου Αγγελούδη, ο οποίος φέρεται με βάση μετρήσεις που έχουν γίνει στην πόλη να διεκδικεί την είσοδό του στον δεύτερο γύρο απέναντι στον Κωνσταντίνο Ζέρβα.
Ως κεντροαριστερή υποψηφιότητα, ωστόσο, που στηρίζεται επισήμως από τον ΣΥΡΙΖΑ και έχει στο ψηφοδέλτιό του στελέχη του ΠΑΣΟΚ, προβάλλει και ο Σπύρος Πέγκας, ο οποίος έχει και τη στήριξη του εμβληματικού πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης που κατεβαίνει μαζί του υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.
Πληροφορίες από την πόλη λένε πως οι δύο συνδυασμοί δεν έχουν την ίδια δυναμική. Σε κάθε περίπτωση, παρότι οι σχέσεις του με τον Νίκο Ανδρουλάκη δεν είναι οι στενότερες λόγω εσωκομματικών διαφορών που προέκυψαν το 2013, συζήτηση για το χρίσμα έγινε – ο ίδιος ο Αγγελούδης προτιμούσε έτσι κι αλλιώς να μη λάβει την επίσημη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, για να μπορέσει να απευθυνθεί σ’ ένα ευρύτερο ακροατήριο.
Σ’ αυτή τη φάση, πάντως, η Χαριλάου Τρικούπη τηρεί στάση αναμονής για το αποτέλεσμα και επιφυλάσσεται για το αν θα υπάρξει χρίσμα στη Θεσσαλονίκη σε έναν ενδεχόμενο δεύτερο γύρο. Γνωρίζοντας πως υπάρχουν «πράσινα» στελέχη και στο ψηφοδέλτιο του νυν δημάρχου, ο οποίος έχει πάρει το χρίσμα από τη ΝΔ.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις