Σεισμός: Ασθενής δόνηση στον Βόλο
Η λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου
Ασθενής σεισμική δόνηση σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης (12/9) στον πολύπαθο Βόλο, κι ενώ περιοχές στη -χτυπημένη από την κακοκαιρία Daniel- Θεσσαλία, είναι ακόμη πλημμυρισμένες.
Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 07:00. Ήταν μεγέθους 2,4 Ρίχτερ και το επίκεντρό της εντοπίστηκε στα 9 χιλιόμετρα βορειανατολικά του Βόλου.
Το εστιακό της βάθος ήταν στα 13,4 χιλιόμετρα
Χωρίς νερό – Τεράστιες καταστροφές
Τα προβλήματα – από το πέρασμα του «Daniel», για τους κατοίκους του Βόλου και της Μαγνησίας, συνεχίζονται με μέγιστο ζήτημα την υδροδότηση του πολεοδομικού συγκροτήματος με καθαρό πόσιμο νερό.
Σύμφωνα με την ΔΕΥΑΜΒ η κανονικότητα θα επανέλθει μετά 15 – 20 ημέρες.
Το νερό που παρέχεται δεν είναι πόσιμο και φτάνει στα σπίτια ορισμένων περιοχών του Βόλου με ωράριο, στη συνέχεια διακόπτεται και πολλοί υγειονομικοί φορείς και επιστήμονες μιλούν για ακατάλληλο νερό ακόμη και για οικιακή χρήση.
Συνοικίες όπως τα Παλιά, η Νεάπολη, το Παλαιό Λιμεναρχείο, το Οινόπνευμα και περιοχές γύρω από το Εμπορικό Κέντρο «Old City» έχουν κατακλυσθεί από λάσπη και γίνεται προσπάθεια να καθαριστούν. Το ίδιο συμβαίνει σε οδούς και γέφυρες που σάρωσε ο χείμαρρος Κραυσίδωνας όταν υπερχείλισε και παρέσυρε τα πάντα πλημμυρίζοντας την πόλη του Βόλου.
Ανυπολόγιστες καταστροφές, που δεν έχουν αποτιμηθεί, έχουν υποστεί, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, το Συγκρότημα Τσαλαπάτα που αποτελεί ένα Πολυχώρο Μουσείων Πολιτισμού και Βιομηχανικής Παράδοσης, και με πολλά πολυτελή καταστήματα εστίασης και διασκέδασης, αλλά και το κτιριακό συγκρότημα των 1ου και 4ου ΕΠΑΛ της Νέας Ιωνίας που συστεγάζει και το 1ο Δημόσιο ΙΕΚ Βόλου. Ειδικά το σχολικό συγκρότημα έχει καταστραφεί ολοσχερώς τόσο κτιριακά, όσο και ο εξοπλισμός που υπήρχε.
Από την πλευρά του το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου με ανακοινώσεις του εφιστά την προσοχή σε όσα σκάφη κινούνται εντός του Παγασητικού διότι από τη θεομηνία και τις πλημμύρες οι χείμαρροι που εκβάλουν στον Παγασητικό κατέβασαν από τις πλαγιές των βουνών τεράστιες ποσότητες φερτών υλών και μεγάλους κορμούς δένδρων που επιπλέουν στη θάλασσα και μπορεί να προκαλέσουν ζημιές σε περίπτωση πρόσκρουσης σε αυτούς.
- Δημοσκόπηση: επιμένει η δυσαρέσκεια – αναζητείται αντιπολίτευση
- Η Ευρωπαϊκή Ένωση προωθεί τα κέντρα απέλασης μεταναστών – Άτυπη συνάντηση φον ντερ Λάιεν με ευρωπαίους ηγέτες
- Δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων στον Παναθηναϊκό από την ΔΕΑΒ
- ΗΠΑ: Κρίσιμο 48ωρο – Ο Τραμπ οδηγεί τη χώρα σε… shutdown
- Η «οδυνηρή» χριστουγεννιάτικη φωτογραφία του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον
- Καλαμάτα: Με αλλεπάλληλες μαχαιριές η δολοφονία στο ξενοδοχείο – Ομολόγησε ο 35χρονος