Η κλήρωση του προγράμματος της Basket League έφερε και τρίτο ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό τον Οκτώβριο, καθώς οι δύο «αιώνιοι» θα κοντραριστούν στο ΣΕΦ αυτή τη φορά για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ένας μήνας γεμάτος ντέρμπι «αιωνίων» για Σούπερ Καπ, Euro league και Ελληνικό Πρωτάθλημα

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα παίξουν λογικά στον τελικό του Σούπερ Καπ στο τέλος Σεπτεμβρίου (30), θα κοντραριστούν στο ΟΑΚΑ στις αρχές Οκτωβρίου για την Euroleague και πλέον θα παίξουν και στην Basket League στην 4η αγωνιστική στο Φάληρο στο πρώτο παιχνίδι του Κώστα Σλούκα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο ομάδες θα ανταμώσουν ξανά από τις 20 έως τις 22 Ιανουαρίου του νέου έτους, στο ΟΑΚΑ, για τον 2ο γύρο του πρωταθλήματος και στις 14 Μαρτίου για τον δεύτερο γύρο της Euroleague.

Η πρώτη αγωνιστική βρίσκει τον Ολυμπιακό να φιλοξενείται από τον Άρη στο «Nick Gallis hall», ενώ ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί το Μαρούσι

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:

Απόλλων Πάτρας – Καρδίτσα
Άρης – Ολυμπιακός
ΑΕΚ – Λαύριο
Κολοσσός – Περιστέρι bwin
Παναθηναϊκός – Μαρούσι
ΠΑΟΚ – Προμηθέας

Δείτε όλο το πρόγραμμα: 

Το πρόγραμμα της Basket League

Νέος τρόπος διεξαγωγής

Το απόγευμα της Δευτέρας ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε τις αλλαγές στο τρόπο διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος της Basket League. Στο νέο πρωτάθλημα θα αγωνιστούν δώδεκα ομάδες, ενώ θα αυξηθούν και οι αγώνες.

Συγκεκριμένα μετά την ολοκλήρωση των 22 αγωνιστικών, οι πρώτες έξι ομάδες θα αγωνιστούν σε ένα νέο γύρο πέντε αναμετρήσεων, όπως και οι αντίστοιχες έξι που τερμάτισαν στις θέσεις 7-12 (play out). Η τελευταία ομάδα του γκρουπ των play out θα υποβιβαστεί, ενώ οι δύο πρώτες θα κερδίσουν μία θέση στα play offs της Basket League.

Ο νέος τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος