Σάββατο 17 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Τσιτσιπάς: Κάλεσμα για οικονομική στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες

Τσιτσιπάς: Κάλεσμα για οικονομική στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ζητάει από τον κόσμο να συμμετάσχει μαζί του στη συγκέντρωση χρημάτων.

Η Ελλάδα περνάει δύσκολα τις τελευταίες μέρες. Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές ακολούθησαν πλημμύρες που προκάλεσαν τραγωδία στη Θεσσαλία. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θέλει να βοηθήσει από την πλευρά του και ζητάει από τον κόσμο να συμμετάσχει μαζί του στη συγκέντρωση χρημάτων. «Πρέπει να συνεχίσουμε να δίνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε τους γείτονές μας», ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του στην ανάρτηση που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

«Σας ζητώ να συμμετάσχετε μαζί μου στη συγκέντρωση χρημάτων για να είναι όλοι ασφαλείς»

«Είναι συγκλονιστικό να βλέπεις τι έχει περάσει η χώρα μας τελευταία. Δείξαμε το αληθινό ελληνικό πνεύμα με το να μείνουμε ενωμένοι σαν μια γροθιά και να βοηθάμε ο ένας τον άλλον. Πρέπει να συνεχίσουμε να δίνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε τους γείτονές μας, τους συμπολίτες μας, όλους όσους έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες. Σας ζητώ να συμμετάσχετε μαζί μου στη συγκέντρωση χρημάτων για να είναι όλοι ασφαλείς και να τους βοηθήσουμε να επιστρέψουν στα αγαπημένα τους σπίτια το συντομότερο δυνατό», έγγραψε ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε ανάρτησή του στο Instagram.

Αγωνιούν οι κάτοικοι στη Θεσσαλία

Πόλεις και χωριά στη Θεσσαλία, εξακολουθούν να είναι χωρίς ρεύμα και νερό, δρόμοι, σπίτια και περιουσίες έχουν καταστραφεί, χωράφια έχουν πλημμυρίσει και καλλιέργειες έχουν χαθεί, ενώ νεκρά ζώα πλέουν στα νερά, αποτελώντας μία εν δυνάμει υγειονομική βόμβα. Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στις πλημμυρισμένες περιοχές , συνεχίζονται, με τους φόβους για την ύπαρξη κι άλλων αγνοουμένων – πέραν των 2 που έχουν ανακοινωθεί επισήμως- να αναζωπυρώνονται, ύστερα και από την παραδοχή του εκπροσώπου της Πυροσβεστικής ότι είναι δύσκολο να προσεγγιστούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες έξι χωριά. Στη Λάρισα συνεχίζεται η προσπάθεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, από την υπερχείλιση του Πηνειού.

Σε κάποιες συνοικίες της πόλης τα νερά έχουν υποχωρήσει και συνεχίζεται η άντληση τους από την πυροσβεστική, ενώ σε άλλες άλλες το πλημμυρικό φαινόμενο παραμένει σε μεγάλη έκταση και συνεχίζονται οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού κατοίκων. Οι απώλειες σε ζώα στη Θεσσαλία είναι τεράστιες. Εκτιμάται πως περίπου 100.000 νεαρά ζώα πνίγηκαν ενώ υπάρχουν φόβοι και για περισσότερους θανάτους καθώς, σύμφωνα με τον δήμαρχο Τυρνάβου, Γιάννη Κόκουρα, «αν δεν υπάρξει άμεση βοήθεια σε ζωοτροφές τότε όσα ζώα επέζησαν από τη θεομηνία, θα χαθούν από ασιτία».

Sports in

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Φούλαμ 1-0: Τη λύτρωσε ο Ζίρκζι στο 87′!

Ο Ζίρκζι έκανε ντεμπούτο για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και με δικό του γκολ στο 87′ έδωσε τη νίκη με 1-0 κόντρα στη Φούλαμ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 17 Αυγούστου 2024