Στο Prudential Center του Νιου Τζέρσεϊ, όπου πραγματοποιήθηκαν τα MTV Video Music Awards 2023, ήταν στραμμένα τα βλέμματα της μουσικής βιομηχανίας, το βράδυ της Τρίτης 12 Σεπτεμβρίου.  

H Τέιλορ Σουίφτ σάρωσε, για άλλη μια φορά, τα βραβεία κερδίζοντας σε όλες τις κατηγορίες που ήταν υποψήφια.

Η 33χρονη ποπ σταρ έφυγε με επτά βραβεία. Συγκεκριμένα, πήρε το κορυφαίο βίντεο της χρονιάς για το κομμάτι της «Anti-Hero», το καλλιτέχνης της χρονιάς, το τραγούδι της χρονιάς, το καλύτερο ποπ, την καλύτερη σκηνοθεσία, την καλύτερη επεξεργασία και τα καλύτερα οπτικά εφέ.

Η τραγουδίστρια αφιέρωσε τα βραβεία της στην τέχνη της τραγουδοποιίας, καθώς και στους NSync, οι οποίοι επανενώθηκαν για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία για να της δώσουν βραβείο, και στον μοντέρ του βίντεο Chancler Hanes και την κινηματογραφίστρια Rina Yang, οι οποίοι μίλησαν εκ μέρους της Swift για τη νίκη της στο βίντεο της χρονιάς.

Στη Σακίρα το βραβείο «Michael Jackson Video Vanguard»

Eπίσης, η Σακίρα έγραψε τη δική της ιστορία στα χθεσινά βραβεία καθώς έγινε η πρώτη καλλιτέχνιδα από τη Λατινική Αμερική που τιμήθηκε με το βραβείο «Video Vanuard».

«Δεν μπορώ να το πιστέψω. Είναι ένα τόσο σημαντικό βραβείο. Νιώθω συγκινημένη που βρίσκομαι εδώ», είπε η σταρ σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους στο κόκκινο χαλί.

Λίγο πριν την βράβευση η Σακίρα ανέβηκε στην σκηνή των βραβείων του MTV μετά από 17 χρόνια και ερμήνευσε για 10 λεπτά τις διάσημες επιτυχίες της.

Στην ομιλία της αφού ευχαρίστησε το MTV, το οποίο υπήρξε κομμάτι της καριέρας της από τα 18 της χρόνια και τη Sony Music, αναφέρθηκε στους συνεργάτες της, Jaume de Laiguana και Maite Marcos. «Πραγματικά, δεν ξέρω τι θα έκανα χωρίς εσάς», είπε στα ισπανικά και συνέχισε.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς μου και τα παιδιά μου, τον Mίλαν και τον Σάσα, που είναι εδώ. «Σας ευχαριστώ πολύ που μου φτιάχνετε τη διάθεση και με κάνετε να νιώθω ότι η μαμά μπορεί να τα καταφέρει όλα». Ιδιαίτερα θέλω να μοιραστώ αυτό το βραβείο με τους θαυμαστές μου, οι οποίοι πάντα με στηρίζουν στα δύσκολα και στα δύσκολα. Σας ευχαριστώ πολύ που είστε οι σύμμαχοι μου και με βοηθάτε να δώσω όλες τις μάχες μου», είπε η Κολομβιανή σταρ.

Και κατέληξε: «Αυτό είναι για εσάς, τους ανθρώπους μου. Σας ευχαριστώ που με εμπνέετε και μου δίνετε τόση δύναμη και τόση θέληση να συνεχίσω».

Στη σκηνή των MTV Video Music Awards ανέβηκαν για να τραγουδήσουν, μεταξύ άλλων, η Demi Lovato, η Card B, η Olivia Rodrigo και οι Maneskin οι οποίοι κέρδισαν το βραβείο καλύτερου ροκ τραγουδιού για το «The Loneliest».

Το σόου έκλεισε με τους Grandmaster Flash, Nicki Minaj, Lil Wayne, LL Cool J και άλλους καλλιτέχνες να πραγματοποιούν μία εμφάνιση αφιερωμένη στα 50 χρόνια της χιπ-χοπ σκηνής.

Η λίστα με τους νικητές των MTV VMA 2023

Βίντεο της χρονιάς

Taylor Swift – «Anti-Hero»

Καλλιτέχνης της χρονιάς

Taylor Swift – Republic Records

Τραγούδι της χρονιάς

Taylor Swift – «Anti-Hero»

Καλύτερος νέος καλλιτέχνης

Ice Spice

Καλύτερη συνεργασία

Karol G, Shakira – «TQG»

Καλύτερο ποπ

Taylor Swift – «Anti-Hero»

Καλύτερο χιπ χοπ

Nicki Minaj – «Super Freaky Girl»

Καλύτερο R&B

SZA – «Shirt»

Καλύτερο alternative

Lana Del Rey ft. Jon Batiste – «Candy Necklace»

Καλύτερο ροκ

Måneskin – «The Loneliest»

Καλύτερο Latin

Anitta – «Funk Rave»

Καλύτερο Κ-Pop

Stray Kids – «S-Class»

Καλύτερο Afrobeats

Rema & Selena Gomez – «Calm Down»

Video for Good

Dove Cameron – «Breakfast»

Καλύτερη επεξεργασία

Taylor Swift – «Anti-Hero»

Καλύτερο Αrt Direction

Doja Cat – «Attention»

Καλύτερη χορογραφία

Blackpink – «Pink Venom»

Καλύτερα οπτικά εφέ

Taylor Swift – «Anti-Hero»

Kαλύτερη σκηνοθεσία

Taylor Swift – «Anti-Hero»