«Καθαρές κουβέντες: Αν κερδίσω, θα έχω για όλα τα στελέχη ανοιχτή καρδιά και ανοιχτό μυαλό. Αν χάσω θα μείνω στον ΣΥΡΙΖΑ», είναι η τελευταία δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη.

«Όλος ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ, στο βαθμό που κερδίσω και είμαι εγώ ο νικητής θα έχει από μένα ανοιχτή καρδιά και ανοιχτό μυαλό για να μπορέσουμε να χτίσουμε τη σύγχρονη Αριστερά του μέλλοντος. Εγώ θα μείνω στον ΣΥΡΙΖΑ και θα προσφέρω», τονίζει ο κ. Κασελλάκης στο νέο βίντεο που ανήρτησε.

Μετά τις αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει δηλώσεις και πράξεις του, ο Στέφανος Κασσελάκης προτάσσει την συντροφικότητα και την ενότητα – έννοιες πιο κοντά στην Αριστερά, που δηλώνει ότι επιθυμεί να εκπροσωπήσει – με πολλούς ωστόσο στο κόμμα να αντιμετωπίζουν με δυσπιστία τα λεγόμενά του, αίσθημα που ενισχύει και ο ίδιος με τις επιλογές του, όπως αυτή της επίσκεψης στη Μακρόνησο για γυρίσματα προεκλογικής χρήσης.

Αντί ενότητας… εμφύλιος

Παρότι πήρε αποστάσεις ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ από τις επιθέσεις υποστηρικτών του, όπως ο Παύλος Πολάκης και ο Νίκος Μωραΐτης, κατά του Γιάννη Δραγασάκη, που δήλωσε δημόσια την στήριξή του στην υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου – και παράλληλα, είπε για τον Στέφανο Κασελάκη ότι «στην Αριστερά είχαμε μια κουλτούρα ‘γεια σας, πώς μπορώ να προσφέρω;’. Οπότε, με ξενίζει το ‘γεια σας, πώς μπορώ να γίνω πρόεδρος;’» – το προεκλογικό του βίντεο στη Μακρόνησο προκάλεσε νέες «αναταράξεις».

Γιατί μπορεί να θέλησε ο κ. Κασσελάκης να στείλει μήνυμα ενότητας από τον ιστορικό τόπο εξορίας, που συμβολίζει τον εθνικό διχασμό, ωστόσο, η επιλογή του να «γυρίσει» βίντεο στη Μακρόνησο σχολιάστηκε αρνητικά από πολλούς.

Μεταξύ των οποίων, ο συνυποψήφιός του, Ευκλείδης Τσακαλώτος, που δήλωσε ότι ήταν «μεγάλο λάθος το βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη από τη Μακρόνησο», ενώ τόνισε πως «δείχνει έλλειψη γνώσης της Ιστορίας και της Αριστεράς, δείχνει έλλειψη συναισθηματικής νοημοσύνης», ζητώντας μάλιστα συγγνώμη «εκ μέρους όλου του ΣΥΡΙΖΑ».

Το σχόλιο Τσακαλώτου και, κυρίως, η συγγνώμη εξ ονόματος του κόμματος, προκάλεσε την μήνη του Παύλου Πολάκη, που έχει αναλάβει τόσο την προώθηση της υποψηφιότητας Κασσελάκη, όσο και ρόλο δημόσιου υπερασπιστή στις ουκ ολίγες επιθέσεις στο πρόσωπο του νεαρού υποψηφίου εξ Αμερικής.

«Προφανώς και δεν ζητάει συγγνώμη» εξ ονόματός μου ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, καθώς «δεν έχει απολύτως καμία τέτοια εξουσιοδότηση, ούτε ελέω Θεού δικαίωμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης, με ανάρτησή του, ενώ προσέθεσε πως «ορθώς έπραξε ο Στέφανος και πήγε, ορθώς είπε αυτά που είπε».