Κυκλοφορεί και οπλοφορεί ως είδηση εδώ και λίγη ώρα; Σύμφωνα με τον Ισπανό ρεπόρτερ, Χάιμε Μαρτς η Βαλένθια χτύπησε την πόρτα του Κέντρικ Ναν που εν το μεταξύ «είναι πάντα στο στόχαστρο του Ολυμπιακού».

Σφήνα Ισπανική; Ναι. Αυτό όμως δεν είναι απαραίτητα κακό νέο. Γιατί; Διότι με έναν τρόπο επιβεβαιώνει πως ο άλλοτε άσσος των Λέικερς και των Χιτ είναι πλέον πιο κοντά στην επιλογή της Ευρώπης. Θα συμμετάσχει βεβαίως στο τουρνουά βετεράνων προκειμένου να διεκδικήσει ως το τέλος μια πιθανότητα παραμονής στο ΝΒΑ.

Κακά τα ψέματα όμως: Αυτή τη στιγμή δεν είναι το πιθανότερο να βρει εκεί την επόμενη ομάδα του. Μοιάζει σαφώς πιο ρεαλιστικό το σενάριο που τον θέλει να περνά τον Ατλαντικό.

Και αν όντως επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο; Προφανώς ο Ολυμπιακός θα έχει το πάνω χέρι. Και γιατί η πρόταση που φέρετε να του έχει κάνει (έστω σε επίπεδο φιλολογικό στον πρώτο κύκλο συζητήσεων) είναι καλή. Και γιατί μπορεί αυτομάτως να του δώσει ρόλο-κλειδί σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρωλίγκας. Μια θέση που προφανώς για τον ίδιο μπορεί να αποτελέσει και το εισιτήριο της επιστροφής του στον μαγικό κόσμο. Υποθέσεις; Ναι. Όχι όμως και υπερβάσεις.

Δεν περιμένει τυχαία ο Γιώργος Μπαρτζώκας όλον αυτόν τον καιρό. Θέλει την καλύτερη δυνατή επιλογή. Και όλα συνηγορούν ότι από την αγορά της Αμερικής ο Ναν είναι στο Νο1 της λίστας του. Ένας γκαρντ που εάν και εφόσον θα δώσει άλλη ώθηση στην περιφέρεια του νταμπλούχου.

Στην καριέρα του στο ΝΒΑ ο Αμερικανός γκαρντ μετρά 12,1 πόντους, 2,4 ασίστ και 2,4 ριμπάουντ σε 193 αγώνες, ενώ σούταρε με 45% στα εντός πεδιάς και με 36% πίσω από την γραμμή του τριπόντου. Πέρσι με Λέικερς και Γουίζαρντς είχε 7,1 πόντους, 1,6 ριμπάουντ και 1,3 ασίστ με 42% εντός πεδιάς και 35% από το τρίποντο.

Με την ικανότητα του στην οργάνωση, με την αίσθηση που έχει στο σκορ, με την προσωπικότητα του. Δεν είναι απαραίτητα λοιπόν άσχημα τα μαντάτα ότι χτυπά την πόρτα του και άλλη ευρωπαϊκή ομάδα. Αρκεί…