Κακοκαιρία Daniel: Καταγγελία από τις καθαρίστριες στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για επικίνδυνες συνθήκες
Χωρίς μέτρα προστασίας και εξοπλισμό κλήθηκαν να εργαστούν οι 30 καθαρίστριες στο πλημμυρισμένο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας - Τι καταγγέλλει το Σωματείο
- Μεθοδεύσεις και προσπάθειες επηρεασμού των ιατροδικαστών στο συγκλονιστικό θρίλερ της Αμαλιάδας
- Ακόμη περισσότερες «καταστροφές» στην Ουκρανία μετά την επίθεση στο Καζάν υπόσχεται ο Πούτιν
- «Είσαι ενδοτικός», «Μην είσαι κατά συρροή δειλός»: Συνεχίζεται ο πόλεμος Νετανιάχου και Γκαντζ
- Νετανιάχου: «Θα δράσουμε κατά των Χούθι, όπως δράσαμε κατά των τρομοκρατών του Ιράν»
Σε μία σοβαρή καταγγελία προχώρησε το Σωματείο Καθαριστριών/στων Ν. Μαγνησίας καθώς όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του οι 30 εργαζόμενες κλήθηκαν στο πλημμυρισμένο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο συγκρότημα του Πεδίου Άρεως στον Βόλο, χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και χωρίς ειδικό εξοπλισμό.
Την ώρα που οι οδηγίες από ειδικούς και από το υπουργείο Υγείας είναι να μην έρχονται σε επαφή οι πολίτες με τα μολυσμένα νερά οι συγκεκριμένες εργαζόμενες βρέθηκαν να προσπαθούν να καθαρίσουν το κτίριο από τις λάσπες χωρίς οδηγίες και χωρία καμιά προστασία.
Μάλιστα μία καθαρίστρια, σύμφωνα με την καταγγελία χτυπήθηκε από ρεύμα ευτυχώς χωρίς σοβαρές συνέπειες, καθώς στον χώρο υπήρχαν βρεγμένες πρίζες και καλώδια.
Αναλυτικά η καταγγελία:
«Τις έστειλαν εκεί χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό και μέσα προστασίας όπως κατάλληλη στολή, γαλότσες, γάντια, μάσκες, ειδικά μηχανήματα κλπ.
Χωρίς να τις ενημερώσουν για το πως θα κάνουν μια τέτοια δουλειά που απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις για να γίνει. Και μάλιστα υπήρχε ηλεκτροδότηση στο κτήριο ενώ τα καλώδια και οι πρίζες ήταν μούσκεμα και μία συναδέλφισσα χτυπήθηκε από το ρεύμα ευτυχώς χωρίς σοβαρές συνέπειες.
Οι γυναίκες αυτές αντιμετωπίζονται σαν να είναι “παιδιά ενός κατώτερου θεού” και αυτό πρέπει επιτέλους να σταματήσει
Εκτός αυτών για να γίνει σωστά ο καθαρισμός θα έπρεπε να μετακινηθούν βαριά κιβώτια και έπιπλα που ήταν πέρα από τις δυνάμεις των γυναικών. Να σημειώσουμε ακόμα ότι οι γυναίκες αυτές πληρώνονται με τα ψίχουλα των 4 ευρώ την ώρα και όχι βέβαια για τέτοιου είδους εργασίες.
Επιπλέον, αυτά τα νερά και οι λάσπες είναι μολυσμένα, περιέχουν κάθε λογής σκουπίδια, από αποχετεύσεις, από απόβλητα κάθε είδους, από ψόφια ποντίκια κλπ. Ο κίνδυνος της μόλυνσης είναι πολύ μεγάλος και οι ευθύνες της Διοίκησης του Ιδρύματος και της εργολαβικής εταιρίας είναι τεράστιες.
Οι γυναίκες αυτές αντιμετωπίζονται σαν να είναι “παιδιά ενός κατώτερου θεού” και αυτό πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Η καθαριότητα είναι μια πάγια και διαρκής ανάγκη στο Ίδρυμα γι’ αυτό και θα πρέπει να καλύπτεται με μόνιμο προσωπικό και όχι από εργολάβους.
Απαιτούμε να σταματήσει αυτή η απάνθρωπη μεταχείριση των γυναικών και να δοθεί έκτακτη χρηματοδότηση από το Υπουργείο προς το Πανεπιστήμιο για να προσλάβει εξειδικευμένα συνεργεία για να κάνουν αυτή τη δουλειά».
Επίσης αναφέρει ότι «πρόκειται για κατάσταση που έχει καταγγελθεί και από το Σωματείο των Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου σε ένδειξη εργατικής αλληλεγγύης».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις