Κακοκαιρία Daniel: «Τραγωδία, έπρεπε να δοθούν γαλότσες και γάντια» στους κατοίκων των πληγεισών περιοχών
Τι λέει η Ματίνα Παγώνη για την υγειονομική βόμβα στις περιοχές που πλημμύρισαν και τις αρρώστιες που μπορεί να αναπτυχθούν.
- Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ 19χρονος που εμπλέκεται στη δολοφονία του 5χρονου στο Μαρκόπουλο
- Κατεπείγουσα εισαγγελική παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο μετά την αποκάλυψη in – Για το χαμένο υλικό από τις κάμερες στα Τέμπη
- Έκλεβε τα παπούτσια των παιδιών στο νηπιαγωγείο και πιάστηκε στα πράσα (βίντεο)
- Έβαλαν κουτάβια σε τσουβάλια, τα έδεσαν και τα πέταξαν στον Αλφειό
Για τον κίνδυνο εξάπλωσης επιδημιών από τις καταστροφικές πλημμύρες που έφερε η κακοκαιρία Daniel και για τον απαραίτητο εξοπλισμό που θα έπρεπε να είχε δοθεί στους κατοίκους των πληγεισών περιοχών από την πρώτη στιγμή μίλησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη,
«Είναι μία τραγωδία εκεί πάνω».
«Ο κόσμος δεν μπορεί να μας δει από τις τηλεοράσεις, δεν ασχολείται με αυτό, ασχολείται με το να σώσει ό,τι μπορεί από τα υπάρχοντά του. Πρέπει να έχουμε εμφιαλωμένο νερό, δεν ξέρουμε για πόσο διάστημα, το οποίο θα χρησιμοποιούμε για τα πάντα, άρα οι άνθρωποι πρέπει να εφοδιαστούν με εμφιαλωμένο νερό από την πρώτη μέρα, και το δεύτερο είναι ότι πρέπει να θάφτουν τα ζώα» είπε αρχικά, μιλώντας στο MEGA.
«Όλα αυτά τα νερά που είναι τόσες μέρες εκεί, εκτός από τα νεκρά ζώα, έχουν παθογόνους μικροοργανισμούς, χημικές ουσίες και απόβλητα από τις κτηνοτροφικές μονάδες. Είναι όλα εκεί μέσα. Αυτό το νερό δεν υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιηθεί. Ευτυχώς μπήκε ο Στρατός, τα ζώα έπρεπε να μαζευτούν αμέσως. Έπρεπε να έχουν δοθεί γαλότσες, γάντια και μάσκες σε όλον τον κόσμο. Έπρεπε να βγουν δύο ομάδες, εκείνη που θα έπαιρνε τον κόσμο και η δεύτερη ομάδα να προλάβαινε αυτό που συνέβη. Έτσι έπρεπε να ενεργοποιηθεί η δημόσια υγεία» ανέφερε, τονίζοντας ότι «αυτή την στιγμή δεν έχουμε πανδημία».
Ποιες αρρώστιες μπορεί να αναπτυχθούν
Σύμφωνα με την κυρία Παγώνη, οι ασθένειες που μπορεί να αναπτυχθούν στις πλημμυρισμένες περιοχές είναι «γαστρεντερίτιδες, ηπατίτιδα Α, λεπτοσπείρωση. Αρχίζουν να δυσκολεύουν τα πράγματα. Τα νοσοκομεία δεν γνωρίζω αν είναι έτοιμα αλλά μέχρι στιγμής έχουν ανταπεξέλθει άψογα».
Για τους φοιτητές και για το θέμα των εξετάσεων η ΄Ματίνα Παγώνη υποστήριξε ότι «επειδή δεν είναι κάτι που επείγει, να δώσουν μία παράταση σε αυτά τα παιδιά να ηρεμήσουν κιόλας. Εν είναι μόνο το νερό και τα ζώα, πρέπει να τους στηρίξουμε ψυχολογικά, δεν είμαστε όλοι τόσο δυνατοί, κάποιοι χρειάζονται υποστήριξη».
Τι είπε για την Ελληνίδα που πέθανε από αλλαντίαση στο Μπορντό και την 20χρονη στα Ιωάννινα
Η Ματίνα Παγώνη μίλησε ακόμα για την Ελληνίδα που πέθανε από αλλαντίαση στο Μπορντό. «Σοκαριστήκαμε όλοι με το περιστατικό. Η αλλαντίαση είναι κάτι δύσκολο γιατί είναι ένα βακτήριο που προσβάλλει το νευρικό σύστημα».
Για την 20χρονη που πέθανε μετά από μία εβδομάδα νοσηλείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίναν, όπου είχε εισαχθεί με διάγνωση αμυγδαλίτιδα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ανέφερε: «είναι ένα τραγικό γεγονός, και γι΄ αυτό έχει ξεκινήσει ΕΔΕ. Τελικά από σήψη και ανακοπή έφυγε, αλλά αν δεν βγου7ν οι εξετάσεις και τα πορίσματα δεν μπορούμε να πούμε κάτι».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις