Δευτέρα 01 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Μητσοτάκης κλαίει για περασμένα μεγαλεία, ο ΣΥΡΙΖΑ που ένας μίλησε σαν πρόεδρος και δεν είναι υποψήφιος

Ο Μητσοτάκης κλαίει για περασμένα μεγαλεία, ο ΣΥΡΙΖΑ που ένας μίλησε σαν πρόεδρος και δεν είναι υποψήφιος

Της κατηγορίας «φάτε μάτια ψάρια» οι παροχές Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, αλλεργικό σοκ από ψάρια κρητικά στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον μη υποψήφιο Φάμελλο να δίνει ρέστα. Των αναχωμάτων το ανάγνωσμα ψέλνουν στη Θεσσαλία

Ο κ. Σωκ. Φάμελλος

Ο κ. Σωκράτης Φάμελλος πολύ νωρίς επιλέχθηκε από ορισμένα στελέχη της πάλαι ποτέ προεδρικής πλειοψηφίας ως ο κατάλληλος υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Ιδιαίτερα μετά από την ομιλία του στη συνεδρίαση της Βουλής για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Εκτοτε πολιορκήθηκε στενά. Έγιναν αρκετές συναντήσεις και πολύ περισσότερες συζητήσεις τηλεφωνικά.

Προσπάθειες

Κάποια στιγμή φάνηκε να το συζητά σοβαρά θέτοντας ωστόσο ως «αίτημα» να μην κατέβουν από το παλιό προεδρικό μπλοκ άλλοι υποψήφιοι. Το οποίο φυσικά και δεν έγινε δυνατό να ικανοποιηθεί, όπως αποδείχθηκε. Αλλά και πάλι οι συζητήσεις συνεχίζονταν. Οι προτείνοντες επανέρχονταν ξανά και ξανά. Συζητήσεις, που κράτησαν μέχρι τις παραμονές της σύγκλησης του Διαρκούς Συνεδρίου.

Απέτυχαν

Ορισμένοι μάλιστα εκ των συνομιλητών ήλπιζαν μέχρι την τελευταία στιγμή ότι θα κατορθώσουν να τον πείσουν. Πάντως απ΄ ότι φαίνεται όσοι είχαν αυτή την ιδέα είχαν δίκιο! Δεν τα κατάφεραν. Και παρέμεινε πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Ικανοποίηση

Γιατί τα θυμήθηκα όλα αυτά; Διότι είδα τα σχόλια στα social media – όπου η αντίδραση είναι άμεση – στη διάρκεια, αλλά και μετά την συνέντευξη που έδωσε χθες το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Την προηγούμενη ημέρα είχε συναντήσει τους παραγωγικούς φορείς της πόλης, με τους οποίους και συνομίλησε. Απέσπασε ευνοϊκά σχόλια από οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και μη. Κι ήταν μία ευχάριστη έκπληξη μέσα στο – μάλλον – ζοφερό εσωκομματικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί ενόψει της εκλογής του νέου προέδρου.

Καταγγελίες

Κατήγγειλε φυσικά την κυβερνητική πολιτική στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, δέχτηκε πολλές ερωτήσεις για τα εσωκομματικά – ήταν πολύ προσεκτικός και ιδιαίτερα ενωτικός – και ζήτησε την παραίτηση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού.

Ο κ. Κ. Αγοραστός

Ο οποίος όμως, περιφερειάρχης, απηύθυνε … διάγγελμα μέσω της ERTnews. Και απέφυγε – λογικό! – μία συνέντευξη Τύπου, όπου θα καλούνταν να απαντήσει σε συγκεκριμένες ερωτήσεις. Ενώ ο αντιπεριφερειάρχης του στην Καρδίτσα έχει εμπλακεί στην υπόθεση «του σπασίματος των αναχωμάτων» – ελπίζω να τον τιμήσουν με την ψήφο τους οι ψηφοφόροι της Καρδίτσας. Θα ήταν άδικο να μην το κάνουν!

Ο κ. Αχ. Μπέος

Αλλά και ο δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος – ο οποίος έχει το ταλέντο να «διαβάζει» εγκαίρως και καλά το κλίμα και τις διαθέσεις των πολιτών – τον αποκάλεσε «πολιτικό απατεώνα»! Αν όμως ο κ. Αγοραστός – λέμε τώρα – εκλεγεί περιφερειάρχης και ο κ. Μπέος δήμαρχος, πως θα συνυπάρξουν; Ή αυτά τα έχουν λυμένα; Δεν θέλω να μπλέξω με τα «οικογενειακά» τους….

Ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης

Χθες ήταν η μέρα του κ. Φάμελλου, σήμερα είναι η ημέρα του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Θα απευθύνει την ομιλία του στον επιχειρηματικό κόσμο της Βόρειας Ελλάδας – συνοδευόμενος μόνο από τους υπουργούς των παραγωγικών υπουργείων. Πού είναι τα παλιά τα μεγαλεία που αναστέναζαν μέχρι πρωίας τα «μέγαρα» της Θεσσαλονίκης….

Μεταρρυθμίσεις…

Είναι προφανές ότι η ομιλία του έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί στην οικονομία. Τα προβλήματα δεν είναι λίγα. Οι παροχές – όσες τουλάχιστον επρόκειτο να ανακοινώσει – «πνίγηκαν» στις λάσπες της Θεσσαλίας. Θα περιοριστεί στις μεταρρυθμίσεις σε διάφορους τομείς – ανέξοδες είναι! – και στην ανάγκη της δημοσιονομικής … ευπρέπειας!

«Μία και μία»

Στο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ πλέον μετρούν ώρες για να ανοίξουν οι κάλπες. «Μία και μία» έμειναν. Όμως οι τελευταίες ώρες είναι και οι πιο δύσκολες διότι ένα λάθος μπορεί να ακυρώσει όλη την προεκλογική στρατηγική ενός υποψηφίου.

Αλληλεγγύη

Ε, λοιπόν, συνέβη. Αλλά από την ανάποδη! Τι θέλω να πω; Βγήκε ο γνωστός ποινικολόγος κ. Αλέξης Κούγιας και έκανε ένα – καταφανώς – ομοφοβικό σχόλιο σε βάρος του κ. Στέφανου Κασσελάκη. Κι άρπαξαν την ευκαιρία τόσο η κυρία Εφη Αχτσιόγλου, αλλά και ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος – που είχε εκτεθεί τις προηγούμενες ημέρες – και με δηλώσεις τους υπερασπίστηκαν τον συνυποψήφιο τους.

Παράδοση

Εντάξει, στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχουν μία ισχυρή παράδοση στην υπεράσπιση θεμάτων φύλλου. Να θυμίσω πως το Τμήμα Δικαιωμάτων του κόμματος ελέγχεται από τους παλαιούς «+53». Φαίνεται πως ο προεκλογικός «διαγ(κ)ωνισμός» δεν αμφισβήτησε παραδοσιακές αξίες του κόμματος. Ενδιαφέρον….

Νεαροί

Ενώ οι τέσσερις υποψήφιοι – αρχής γενομένης από την κυρία Αχτσιόγλου – βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στο μηχανισμό και στο σκληρό πυρήνα του κόμματος, οι δυνάμεις του κ. Κασσελάκη προέρχονται, κατά κύριο λόγο από την κομματική περιφέρεια και έχουν ηλικίες κάτω των 40 ετών. Κατά βάση….

Η κυρία Δώρα Αυγέρη

Μου λένε πως μία ομάδα νεαρών «πασοκογενών» είχε χθες συνάντηση με τον «πέμπτο υποψήφιο» για να αποκτήσουν άμεση γνώση των απόψεων του. Η συνάντηση πήγε καλά, και οι συνομιλητές του κ. Κασσελάκη έφυγαν ικανοποιημένοι. Ο άνθρωπος όμως που είναι στα μέσα και στα έξω στο επιτελείο του είναι η πρώην βουλευτής κυρία Δώρα Αυγέρη. Κι ίσως δεν είναι τυχαίο πως είναι και φίλη του «μέντορα» του κ. Κασσελάκη, κ. Παύλου Πολάκη.

Sports in

Υπογράφει στον Ολυμπιακό για δύο χρόνια ο Έβανς

Ο Ολυμπιακός υπογράφει για δύο χρόνια τον Κίναν Έβανς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 01 Ιουλίου 2024