Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Μεξικό: Ενας από τους γιους του διαβόητου βαρόνου ναρκωτικών Ελ Τσάπο εκδόθηκε στις ΗΠΑ

Μεξικό: Ενας από τους γιους του διαβόητου βαρόνου ναρκωτικών Ελ Τσάπο εκδόθηκε στις ΗΠΑ

Την έκδοση στις ΗΠΑ του Οβίδιο Γκουσμάν Λόπες, γιου του διαβόητου Ελ Τσάπο, ανακοίνωσε ο αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Μέρικ Γκάρλαντ.

Ενας από τους γιους του διαβόητου μεξικανού βαρόνου των ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν, 66 ετών, ο οποίος εκτίνει ποινή ισόβιας κάθειρξης σε αμερικανική φυλακή υψίστης ασφαλείας, εκδόθηκε στις ΗΠΑ χθες Παρασκευή, ανακοίνωσε ο αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Μέρικ Γκάρλαντ (στη φωτογραφία από βίντεο της μεξικανικής κυβέρνησης, επάνω, ο γιος του Ελ Τσάπο κατά τη σύλληψή του στην Κουλιακάν, πρωτεύουσα της Σιναλόα).

Χάρη στη «συνεργασία των υπηρεσιών επιβολής του νόμου των ΗΠΑ και του Μεξικού, ο Οβίδιο Γκουσμάν Λόπες, ηγέτης του καρτέλ Σιναλόα, εκδόθηκε στις ΗΠΑ», ανέφερε ο κ. Γκάρλαντ, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του. Η Ουάσιγκτον είχε υποβάλει στο Μεξικό αίτημα έκδοσής τον Φεβρουάριο.

Η σύλληψη του γιου στη Σιναλόα πυροδότησε επεισόδια με τουλάχιστον 30 νεκρούς

Ο Ελ Τσάπο, πατέρας του Οβίδιο Γκουσμάν Λόπες, στα χέρια των αμερικανικών αρχών (φωτογραφία αρχείου του AP)

Νωρίτερα, δυο πηγές του πρακτορείου ειδήσεων Reuters στις μεξικανικές αρχές ενήμερες για την υπόθεση ανέφεραν πως ο Οβίδιο Γκουσμάν εκδόθηκε στις ΗΠΑ, όπου καταζητείται για διακίνηση ναρκωτικών.

Η μεξικανική εφημερίδα Milenio, από την πλευρά της, ανέφερε στην ψηφιακή της έκδοση ότι οι αρχές έβγαλαν τον 33χρονο από τη φυλακή για να προχωρήσουν στην έκδοσή του.

Η μεξικανική γενική εισαγγελία περιορίστηκε να αναφέρει πως δεν έχει κανένα σχόλιο.

Επιχείρηση του στρατού

Ο Οβίδιο Γκουσμάν Λόπες συνελήφθη σε επιχείρηση του στρατού και τοπικών υπηρεσιών επιβολής του νόμου τον Ιανουάριο στη Σιναλόα.

Η σύλληψη πυροδότησε επεισόδια με τουλάχιστον 30 νεκρούς – 19 κακοποιούς, 10 στρατιωτικούς και αστυνομικό –, κατά δημοσιεύματα του Τύπου.

Οι ταραχές επικεντρώθηκαν στην πόλη Κουλιακάν, την πρωτεύουσα της Σιναλόα, όπου εδρεύει το πανίσχυρο καρτέλ επικεφαλής του οποίου ήταν ο «Ελ Τσάπο» μέχρι τη σύλληψή του το 2016 και την απέλασή του στις ΗΠΑ τον επόμενο χρόνο.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024