Αυστραλία: Του επέβαλαν πρόστιμο 1.500 δολαρίων γιατί έκανε σέρφινγκ με τον πύθωνά του
Το βίντεο έγινε viral και προβλήθηκε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης
- «Στην Τριχωνίδα τέτοιοι σεισμοί έχουν συνέχεια - Χρειάζεται επιτήρηση» - Λέκκας για δόνηση στο Αγρίνιο
- Οι πρώτες συναντήσεις της συζύγου του αστυνομικού της Βουλής με τις τρεις κόρες της - Τι της είπαν
- Αρκάς: Η καλημέρα της Κυριακής έχει γεύση από κουραμπιέδες
- Αμερικανικό μαχητικό καταρρίφθηκε κατά λάθος από αμερικανικό καταδρομικό
Ένας άντρας από τη Χρυσή Ακτή της Αυστραλίας καλείται να πληρώσει το πρόστιμο των 1.500 δολαρίων καθώς εθεάθη να κάνει σέρφινγκ παρέα με το κατοικίδιό του, που είναι ένας πύθωνας.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο ιδιοκτήτης του φιδιού Higor Fiuza εθεάθη αρκετές φορές να δαμάζει τα κύματα παρέα με το ερπετό του, που έχει το όνομα Shiva.
«Ταξιδεύει περιμένοντας το τέλειο κύμα»
«Πηγαίνει για ένα κολύμπι και μετά επιστρέφει στη σανίδα… απλώς ταξιδεύει περιμένοντας το τέλειο κύμα», είπε ίδιος στο 9News.
Το φίδι φαινόταν να απολαμβάνει το νερό γιατί συνήθως σφυρίζει όταν ήταν ενοχλημένο και αυτό δεν είχε συμβεί όσο βρισκόταν επάνω στη σανίδα, εξήγησε ο Fiuza.
Το υψηλό πρόστιμο των 1.500 δολαρίων του επιβλήθηκε την περασμένη Πέμπτη όταν το βίντεο με τον ίδιο και τη Shiva να απολαμβάνουν τα κύματα έγινε viral.
Un surfeur de la Gold Coast, en #Australie, emmène son #serpent de compagnie faire du surf. «Je l’emmenais toujours à la plage, et elle adorait nager dans l’eau, alors un jour j’ai décidé de l’emmener surfer, et elle a adoré ça.», a expliqué le surfeur Higor Fiuza. pic.twitter.com/AkJLMZ7SzV
— Hespress Français (@HespressFr) September 6, 2023
«Τον αντιληφθήκαμε όταν εμφανίστηκε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης», δήλωσε ο υπεύθυνος άγριας ζωής Jonathan McDonald, από το Τμήμα Περιβάλλοντος και Επιστήμης.
Παρόλο που ο Fiuza είχε την άδεια για να κρατήσει αυτόχθονα ζώα, δεν του επετράπη να πάρει το φίδι από τις εγκεκριμένες εγκαταστάσεις του χωρίς ειδική άδεια, είπε ο McDonald.
«Δεν θέλουμε οι κάτοχοι αδειών να εκθέτουν τα ιθαγενή ζώα τους στο κοινό, εκτός εάν αυτό γίνεται για συγκεκριμένο και εγκεκριμένο σκοπό και με τρόπο που να εξασφαλίζει την ευημερία του ζώου, την ασφάλεια του κοινού και να συμμορφώνεται με τους σχετικούς κώδικες» τόνισε ο ίδιος.
Επισήμανε πως μία τέτοιου είδους έκθεση του ζώου μπορεί να του προκαλέσει στρες και να το κάνει να ενεργήσει με έναν απρόβλεπτο τρόπο που ενδεχομένως θα βλάψει κάποιον.
«Τα φίδια είναι προφανώς ψυχρόαιμα ζώα και ενώ μπορούν να κολυμπήσουν, γενικά αποφεύγουν το νερό. Ο πύθωνας θα έβρισκε το νερό εξαιρετικά κρύο και τα μόνα φίδια που θα έπρεπε να βρίσκονται στον ωκεανό είναι τα θαλάσσια φίδια» συμπλήρωσε ο McDonald.
Σημειώνεται πως οι πύθωνες είναι μη δηλητηριώδη φίδια που μπορούν να φτάσουν σε μήκος τα τρία μέτρα (περίπου 10 πόδια), τυλίγονται γύρω από το θήραμά τους και το σφίγγουν μέχρι να πνιγεί. Τρώνε κυρίως πουλιά, σαύρες και άλλα μικρά θηλαστικά.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις